Új hozzászólás Aktív témák

  • BB9000

    senior tag

    válasz xXxian #32002 üzenetére

    Hipotézis helyett nyugodt szívvel hagyatkozom az érzékszerveimre. A mosás eredményét úgy mérem le, hogy megnézem, megszagolom, megtapintom a ruhákat, közvetlen amikor kiveszem a gépből és akkor is, amikor már megszáradtak. Két mosógépet tudok összehasonlítani: Fagor Elegance és Bosch WAQ 28461 BY A+++ -10% pontos vízfogyasztás adatokat nem tudok, de a Bosch kb 10 évvel újabb, emiatt gondolom, hogy sokkal takarékosabb is. Az energiabesorolás értéke is ezt támasztja alá.
    Tapasztalataim:
    1. A mosószermaradványok mennyisége a Bosch-sal mosott ruhákban jóval kisebb. Tapintásra a vizes ruha megérintése után a kezem nem lesz annyira csúszós. A ruhák kevésbé mosószer illatúak.
    2. A mosás hatékonysága is jobb a Bosch-nak. A foltok jobban kijönnek. Vizuális észlelés.
    3. A Fagor viszont gyorsabb és sokkal jobban kíméli a ruhákat. Ez azért van, mert annak a dobja kisebb, a mosóprogramok rövidebbek emiatt kevesebbet zuhannak a ruhák, kevésbé kopnak meg mosás közben.

    Konklúziók:
    1. A vízfogyasztástól függetlenül a modernebb gépemmel mosott ruhákban kevesebb mosószermaradvány van.
    2. A vízfogyasztáson és a mosószermaradványokon túl egyéb fontos szempontok is vannak. : ruhakoptatás, foltok kihozása, gyorsaság és még egyéb szempontok is.

Új hozzászólás Aktív témák