Új hozzászólás Aktív témák

  • peppe79

    senior tag

    válasz ribarszki #62048 üzenetére

    Akkor pontosítsunk tovább: a gyári adatlapon szereplő számokat szereti mindenki kikozmetikázni. Ez nem csak a Dysonnál van így, hanem a többi gyártónál is. Mindig a max szívóerőt, és a max üzemidőt emelik ki. Utóbbit meg ugye nem csak a szívóerő növelése befolyásolja, hanem az is, hogy használsz-e motoros fejet, vagy sem, illetve hogy milyen felületen porszívózol (ha egyáltalán porszívózol, és nem csak üresen járatva vizsgálod az üzemidőt). Más a papírforma, és megint más a valóság.

    A Dyson válasza az ezzel kapcsolatosan felmerülő kérdésre:

    While the Dyson V11 machine will provide a run time of 5-10 minutes on boost (depending on the tool being used and the floor type being cleaned), we encourage use of the Auto mode with the Torque Drive cleaner head with Boost being used for occasional boosts of power. Auto mode will provide a run time of 18-40 minutes and automatically adapt to the floor type being cleaned to give a longer run time and great results across different floor types.

    Emiatt mertem 2 akkumulátorral ~negyed órára saccolni a tényleges üzemidőt.

    Amikor pedig azt írtam, hogy "jó lenne valami erősebb akkus porszívó a kocsibelső takarítására", azzal rögtön meg is fogalmaztam, hogy melyik területen érzem gyengének az akkus porszívókat. Egy gyerek, meg két kutya mellett sajnos amiket eddig kipróbáltam, pudingnak bizonyultak. Még ha tovább bírta volna az akksi, akkor sem lettem volna előrébb, mert egyszerűen gyengének bizonyult szívóerejük. Nem azzal van gond, amikor egy egyenes felületű szőnyegen kell végighaladni a motoros fejjel (bár az 1C ugye még erre is kevés), hanem azzal, amikor a kocsi keskeny zeg-zugaiból kell kiporszívózni a felgyülemlett port, kutyaszőrt, morzsát, egyéb vicket-vackot. Anno a vezetékes Vorwerkkel kb. 1 óra alatt fullosan ki tudtam porszívózni a kombimat, a Xiaomi 1C-vel, meg a V8-al viszont csak kínlódás az egész.

    "220 AirWattot tud ami rengeteg, nagyon sok, felesleges, már már értelmetlen."

    Ez már valóban rengeteg, ezért is lettem volna rá kíváncsi, hogy előrébb lennék-e vele. De azt azért tegyük hozzá, hogy ez a szívóerő csak az akkus porszívók közt kimagasló, egy egyszerű vezetékes, alap Miele C1 szívóereje ~300AW.

Új hozzászólás Aktív témák