Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • arcsin

    senior tag

    válasz Bence01 #39585 üzenetére

    Használtam IKEA-s indukciós lapból beépítőset meg mobilt is. A mobilnál azt tapasztaltam hogy alacsonyabb fokozatot kívánt ugyanaz az serpenyő ugyanazon a 9-es skálán mint a beépítettnél. Kraftosabbak a fokozatok vagy hogy mondjam. :F

    Serpenyőből húsra /rántottára/bármire használtam IKEA-s OUMBÄRLIG-t és Tefal Pro Style-t is. A Tefal pld lassabban veszi fel a kívánt hőfokot 1-másfél perccel (közepes vagy magas fokozston), viszont jobban tartja a hőt, egyenletesebben adja le mint az IKEA-s serpenyő. Persze előtte 3évig az IKEA_s volt, mindent meglehetett csinálni benne.

    Még pár tipp ahhoz mielőtt veszel indukciós lapot:
    Gondold át hány platni fog kelleni. Nekünk 3 van a beépítetten de sosem kell 2-nél több (általános eset : bolognai szósz + tészta víz). A 3-4esek már ugye több helyet igényelnek, kisebb lakásba aranyat ér a munkapult :U

  • #40553216

    törölt tag

    válasz Bence01 #39585 üzenetére

    Sőt, anyósomnak éppen az volt a baja, hogy amikor használta, mindent leégetett, mert ő gázhoz van szokva és nem igazán érezte az indukciós szabályozását.

  • #40553216

    törölt tag

    válasz Bence01 #39585 üzenetére

    A legnagyobb fokozaton 1,5 óra alatt bármekkora edényből minden vizet elforralsz. 31 éve nem eszem húst, de azt tudom, hogy a felforralás után éppen nem maximumom kell tartani, hanem az éppen kellő minimumon. Nem?
    Miért égetne bármit is? Ha sok, lejjebb veszed.
    Beépíteni viszont mindenképp úgy építsétek, hogy alatta szabadon járhasson a levegő, a legjobb, a a lap alatti fiók eleje mondjuk apácarácsos és ebben a bútorrészben nincs hátlap. Persze, csak akkor, ha nem egy konyhasziget.

  • julius666

    addikt

    válasz Bence01 #39585 üzenetére

    Mi Ikeában vettük, relative olcsó, sok garival. A keretedbe egy alapabb komplett 3-4 helyes főzőlap bele is fér.
    Neked is ajánlom gondold át kell-e egyáltalán beépítős, vagy elég-e a mobil főzőlap, kb. ugyan azt tudja, én ma már inkább mobilt vennék, ha most kéne választanom.

    Gondolom a melegedés miatt kapcsol le a régi villanytűzhelyed automatikusan. Az indukciósnál csak az edény melegedik, az "melegíti vissza" a főzőlapot, de ez a hatás elhanyagolható a régi rezsókhoz/kerámia főzőlapokhoz képest. Alacsony/közepes hőfokon bármeddig elrotyoghat rajta az ebéd.

    Meg az érdekelne, hogy a folyadék nélküli pici olajjal sütött húsok hogyan készülnek el benne, nem éget nagyon vagy van valami extra technika hozzá?

    Mivel az indukciós nagyon "intenzíven" melegít, a vékony falú edények meg nem vezetik eléggé el a hőt, magasabb hőfokon (tehát ha sütsz) akkor a mágneses ívben bizony le tudod égetni a kaját (alacsonyabb hőfokon - főzéshez - nem szokott gond lenni). Magyarán ne a nagyi max 2 mm falvastagságú zománcos edényében süsd a húst, mert abban bizony odaég (bár abban szerintem gázon is). Ha van normális vastagságú, mágnesezhető fémmagos serpenyőd (indukciós Tefalok pl. ilyenek), azzal nem lesz gond.

Új hozzászólás Aktív témák