Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • totron

    addikt

    válasz YAS-dude #86296 üzenetére

    Hány perc előmelegítés után? Sokan sietnek és téves/rossz benyomással hajítják félre az öntöttvasat, holott... Ez egy lomhább műfaj - és igen, 2db tükörtojásért nem feltétlenül gazdaságos felhevíteni, na meg a várakozás. Plusz nyilván nem a 30+ centist tesszük rá a nyúlfarknyi induktorra - a belső kör jelöli az érdemi munkaterületet, a külső csak azt, hogy mekkora lábas képes szétteríteni a hőt ~teljesen maga alatt. Szóval mondhatók rosszak az öntöttre, de az előnytelen hővezetés pont nem ilyen.
    A mindennapokra egyébként nem való, túl sok vasat hagy az emberben, abból elég az alkalmankénti kevesebb, illetve iszonyat porózus, több rétegen át, de épp ebben áll az egyik fő vonzereje is; az előző étkek zsírjait eltárolja, ezekből legtöbbször egy kívánatos ízharmónia áll össze, mintegy alapként az elkövetkezendő sütésekhez. A hal be tud kavarni - további ~2-3 használaton át, ahogy homokkal sem érdemes súrolni, mert nem tudod kitisztítani belőle, csak további használattal vagy mélypolírral, de akkor meg formázhatod (avathatod be) újra, nulláról. Ezért kell sóval, nagy szeművel, adalékadag-mentessel, de tényleg. Ezek után gondolom említeni sem kell, hogy mosogatószerrel miért ne menjünk még csak a közelébe se, ne permetezzünk a távolabbi környezetében sem, ne tároljunk mellette vegyszert, csak a konyhaszekrénybe zárjuk be.
    A legtöbb, elkészíteni kigondolt elem savas, ami csak hatványozza a vaskioldást, ez fokozható még C-vitamin tartalmúakkal. Vagyis kevés dologra használható, ha nem akarod mindig kiégetni újra és túltelíteni magadat sem vassal. Céleszköz. Ezt-azt pirítani, illetve húsokhoz. Biztosan tudja ezt itt a többség, de hát most tartsam magamban? Lehetetlen.

    (#86297) iatti, ma meg már csak cukorral viszik. Nagyon igaz a víztartalom.:/

    Az indukciós amit használok folyamatosan adja az áldást, Wattokat kijelezve, idő alapú beállításnál már kapcsolgat is ha jól rémlik, majd megnézem, az ritkábban van használva.

    (#86301) nagylaci32, ezért is hülyeség olajat és szalonnát/zsírt keverni.

    (#86308) Gömbike, kinek mi az igazi. Nagy bánatom, hogy nem zsinnyegtethetek (csippantgathatok) gombos mikrót, pedig jó móka. Kivesz ~3 vitamint az ételekből amit nagyon érezni, pl. vízízűek lesznek, így ez itt kiesik.

  • iatti

    aktív tag

    válasz YAS-dude #86296 üzenetére

    szerintem az öntöttvas gáz fölé való. ott van kakaó, ami átmelegíti :DD nálam pöpec, ha flekkent sütök. ezekre a vellanyokra inkább alu, vagy valami vékonyfalu, ami hamarabb átveszi a hőt.

Új hozzászólás Aktív témák