Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz donjohnson #100189 üzenetére

    sokkal prózaibb lehet... az import bürokrácia, adóügyintézők, c e tanusítvány vagy annak kitrükközése, adó, raktár, céges adók, rezsi, alkalmazottak.... kicsi forgalom, mert csóri magyarok kis értékű forgalmat generálnak. Az semmi, hogy sokan nyüzsögnek a plázában, de az olcsót és okosban keresik, alig vásárolnak. Kolléga akart venni ramot gépébe és szegeden csak egy helyen volt készleten, de ott 30% felárral, mint ahol nincs.

    Ezzel szemben a kínai válalkozsó kimegy az elektronikai piacra, vesz egy szatyor cuccot. Felteszi ebay-re 100% haszonkulccsal (helyi videoriportok szerint bővel a webes árak fele a tarifa helyben, kicsiben is). Ha összejön egy kilónyi küldemény, akkor mennyiségi kedvezményesen feladja egyben fillérekért.

    Nyugatabbra meg azért lehet olcsóbb is akár sokminden, mert ott forgalom is van. Szóval nem egy száz forintos kacatra kell tegyenek 4000 forint árrést, hogy összejöjjön a minimélbérre való hó végén. Persze az ottani fizetésekhez is kell jó árrés, de simán zsebből kifizetik a milliós notebookokat is, csak mert tetszik a színe. Nem mindenki, de sokkal többen, mint itt.

    Aztán mi meg 3-5 év múlva megvesszük itt használtan :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák