-
Fototrend
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Laraxior
üzenetére
Alkalmazás függő. Erősen több-szálasított munkáknál talán hozhat érzékelhető előnyt. Játékokban elhanyagolható.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
totya1980
üzenetére
Amint látom a meglepetés elmaradt. 0% tuningra számítottam. Cinebenchben egy 3930k 4.5-en 12-13 pontot hoz.
Az OFF gombot tanuld már meg légyszíves használni/nem használni! A topik témájába vágó hozzászólásaidat nem kell OFF-ba rakni. Kicsit már unom, hogy állandóan kapcsolgatom vissza ON-ba a hozzászólásaidat.
(#3234) ricshard444:
PH! nagyúr és egyetlen egy kib* hozzászólást sem tud visszaolvasni!
Kérdéseid nagy részére éppen alattad a válasz. -
rup1u5
Topikgazda
Egyébként pegazus áraitól sem kell elájulni. Igaz ő jár a legközelebb a realitáshoz.
Ebay-en 20K-ért már lehet venni 2670 nonES-t. Nem is egyet.
Hardverapró egy vicc lett.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
totya1980
üzenetére
Nagy reményeket nem fűznék hozzá. Max szorzó 33 a nonES verziónál. ES révén lehet, hogy annál a CPU-nál kisebb lesz. Ha szerencsétek van akkor bclk emelésével 3-5% tuningra számíthattok. Ha nincs szerencsétek akkor már 101-es bclk-nál összefossa magát. Aztán ki tudja, lehet elszalad 110-115-ös bclk-ig is.

Minden esetre kíváncsian várom mire juttok vele.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Laraxior
üzenetére
Mert pegazus nem hirdetni akarja hanem eladni.
Eléggé irreális árakon hirdetik itt emberek a 2011-es procikat. 60-70 ezreket kérnek egy 3820-4820-ért, 80-100-at egy 6magos 1650ért vagy 3930k-ért. Fönt is vannak a hirdetések hónapokig. Van most fönt egy 1650 40-ért ami jó vétel de láttam már itt 1650-est 30-ért is. El is vitték 3 nap alatt. -
-
rup1u5
Topikgazda
Tudtommal E7 nem fog X79-es lapban működni.
Talán a legegyszerűbb megoldás eladni és venni helyette egy E5-2697v2-t.$350-ért már van. (most nézem ez nem 2697. valamivel lassabb de ilyen áron 12c/24th...) Ha ügyesen eladod az E7-est abból még egy X79-es lap ára is kijön.
-
rup1u5
Topikgazda
Ha netán szeretne valaki 8 magos Sandy-E-t venni ezt most találtam és egész jó áron van.
Nagy leestek a használt E5-1650 árak is! $150-ért már van ami egy vicc!
Én az enyémet még $270-ért vettem és az volt akkor a legolcsóbb. -
rup1u5
Topikgazda
Igen. cl9-re gondoltam én is.
Arra kéne beállni. Jelenleg így hagytam autón.
Procin néztem most egy 4625MHz-et de fagyott a Win, 1.330v fölé meg nincs kedvem menni vele. Maradok inkább 4500-on és lejjebb viszem a feszt ameddig csak engedi. Most 1.315v-nál vagyok és megnézem mit szól. Remélem beenged a proci ezekkel a frekvenciákkal 1.3v alá. Az már egy kellemes 24/7-es beállítás lenne nekem amihez hozzá tudnám lőni a ramjaimat. Kipróbálom ezeket a ram időzítéseket. -
rup1u5
Topikgazda
Kiderült, hogy nem a CPU-val volt gond nálam. A memóriákat visszavettem 2000-re és megszűntek a fagyások. Holnap innen tesztelek tovább. CPU órajeleket nézek majd aztán megpróbálom szűkebbre venni a ram időzítéseket és faragni a vcoreból. Valszeg nem is kell ennyi fesz neki.
-
rup1u5
Topikgazda
CosmO_O kolléga említette, hogy nem nagyon bírják a magas szorzót és inkább 125-ös bclk-val kísérletezzek. És íme itt az eredmény. Ramok végre 2333-on, proci 4500-on. Vcore-on még próbálok majd csiszolni. 5 percnél többet primeolni nem tudok ezekkel a beállításokkal, mert VRM 104 fok és az egyik CPU mag is átlépte a 90-et. 10 perces intel burn test lefutott. Még nem vagyok biztos benne, hogy így stabil.
-
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
totya1980
üzenetére
Igen. Az a tuti. De én nem csinálnék olyat. Fél óra prime CPU-ra memóriákra és ha az stabil akkor játékok vagy programok amivel amúgy is használnád. Ha így nem fagy akkor én jónak tekintem..
Most kíváncsiságból prime-oltam kicsit és brutálisan terhel! Intel burn testhez képest +50W-al többet eszik a CPU és +40A-al több folyik át a VRM-eken azonos beállítások mellett.
210W CPU fogyasztás, 153A a VRM-en úgy hogy semmilyen feszültséget nem emeltem!
Hétköznapi körülmények között a büdös életben soha nem fogja ennyire leterhelni semmi. Kicsit nem figyeltem oda 1-2 percig miután elindítottam és rögtön 81 fokon volt az egyik mag és 99-en a VRM. Ezt biztos nem hagynám 12 óráig így menni. Ha föltekerem csutkára a ventiket akkor bírná de 5 perc után fáj a fejem mert olyan hangja van mint egy szerverteremnek. Szerintem már az is sokat javítana a VRM hőfokon ha tiszta réz bordára cserélném ezt a feketére "festett" alu bordát.Addig nem is állnék neki komolyabb tuningnak, meg még amúgy is tök hülye vagyok X79-hez. Először azt kéne kitanulnom. VTT és egyéb feszültségek....még azt sem tudom miért nem hajlandóak a 2400-as RAMjaim 1866 fölé menni.
Fogalmam sincs mit kéne buherálni hozzá UEFI-ben. CPU feszültségének emelésén kívül máshoz nem értek itt 
-
rup1u5
Topikgazda
Én ezt a leírást olvasgatom. A PDF guide-ot le is töltöttem. Ebben azt írják, hogy 1.5v-tól már degradálódhat a proci. Én is azt mondom, hogy 1.4 amit maximum adnék neki 24/7-re.
-
rup1u5
Topikgazda
Pofás kis lap.

AIDA nem ír VRM hőfokokat? Arra odafigyelnék, mert nagyon hasonló a VRM borda ahhoz ami az Asrock-on van. Nekem ez nagyon tetszik az Asrocknál, hogy írja a VRM-eket is.(#3160) totya1980:
Létezik vízhűtő blokk az Asrock X79 extreme4 VRM részére? Keresgélek neten de nem találok semmit. Nem fogok épített vízre kiönteni egy raklapnyi pénzt de a méretek jól jönnének. Sajnos nem jutott eszembe mikor a 12 cm-es lyukat vágtam az alaplap tálcán, hogy fúrjak kettőt a VRM borda csavarjai alá is.
Milyen jól jött volna ha most le tudnám venni anélkül, hogy újra szét kéne bontani az egész konfigot. Pedig valószínűleg az lesz. Most már nem nyugszom amíg 75 fok alá nem szorítom a legdurvább burn test alatt. Elviszem a VRM bordát ékszerész barátomhoz aki mintát vesz róla, esetleg megtoldja a hátsó részét magasabbra, hogy ráférjen egy 80-as venti és leönteti rézből. (vagy ha nagyon elborul az agyam leöntetem ezüstből)
Néztem, hátha találok egy döglött extreme4-et ebay-en amit megvehetek csak a borda miatt de semmi. Amíg ez nincs megoldva addig nem állok neki komolyabb tuningnak. Márpedig úgy néz ki szeretne szaladni a kis 1650. 4.6-on gond nélkül tesztelgettem, csak némi finomhangolást igényelne. 4.8-at is néztem de ott rögtön összeroskadt a win. Van egy olyan érzésem, hogy meg lenne ezzel akár egy 5.0 is csak bírjam hűteni a VRM-eket. -
rup1u5
Topikgazda
Közben én is utána mentem a VRM1 hőmérsékletével kapcsolatos elképzelésemnek. Vagyis annak, hogy az alaplap hátulját kellene hűteni. Vettem egy 12-es Scythe slim házventit és vágtam egy hozzá passzoló lyukat a CM690 alaplap tálcáján.
Szerencsétlen ház már rommá van vagdosva.

A műanyag burkolaton is vágtam helyet a radiátornak meg a ventiknek.
Egész pofás lett. A két pull venti tetejére teszek még két rácsot és kész.
Sajnos miután az egész project végére értem bebizonyosodott, hogy tévedtem. Nem igazán hozott észrevehető javulást a hátulra beapplikált 12-es scythe venti.
Tehát nem ott kell hűteni és valóban a kis fekete borda alatt található a VRM1 és VRM2 is. A 20 fok körüli hőmérséklet különbség továbbra is meg van terhelés alatt. Idle-ben ez lecsökken pár foknyira. Ezért aztán fogtam egy 8centis ventit és kábelkötegelővel felfogattam a ház tetejére. Nagyon jól sikerült! Pont a borda fölött van, fél centire stabilan.Leszabályoztam 5500rpm-ről 2200-ra így hangja sincs. A oldallapi 12-essel kombinálva már egész jó.
Így 10-15 fokot esett végre játék alatt a VRM1 is de stress test alatt továbbra is eléri a 90-et.
Azt hiszem kénytelen leszek legyártatni egy robusztusabb bordát a VRM-re amire akár venti is fogatható.
Jelenleg így néznek ki a hőfokok miközben GTA 5 fut. -
rup1u5
Topikgazda
Fogtam és leszedtem a VRM bordát. Thermal tape volt az alján amit leszedtem és helyette inkább végigpöttyöztem pasztával a kis feketéket. Valamint leszedtem még a borda tetejéről ezt a dísz fémlapot, mert csak a légáramlást blokkolta. Kétoldali ragasztóval van rátéve és egy csavar rögzíti. Azt vettem észre, hogy a VRM2 hőmérséklete így jobb lett, még úgy is, hogy elvettem a ventit amit közvetlenül rá tettem. Játékok alatt már megáll 65-66 fok körül. Aida stress test alatt ugyan úgy felkúszik 70-ig igaz lassabban kúszik fölfelé és gyorsabban is hűl le teszt végeztével.
A VRM1 hőmérséklete nem változott és ez csak erősítette a gyanúm, hogy az az érzékelő nem a borda alatt lehet. Az alaplap mögé/alá a CPU foglalat mögött lévő helyre betettem egy 80-as ventit és rögtön elkezdett csökkenni a VRM1 hőmérséklete is. Ezért arra jutottam, hogy a VRM1 az alaplap hátulján a CPU foglalat feletti 8db POScaps lehet. Ezzel a kis ventivel megtámogatva 86 fokra áll be GTA5 alatt. Stress test alatt megállt 90-91 foknál ami azért jobb mint a 98-99 fok ami korábban volt.
Nem tudom ezek a VRM1 hőfokok mennyire ártalmasak vagy normálisak hosszabb távon. Valamiért a tervezők úgy gondolták, hogy ez így jó lesz. Minden esetre úgy tűnik, hogy hűtőborda nélkül a VRM1 ennél lejjebb nem szorítható. A VRM2-vel viszont elégedett vagyok. 70 fok fölé már nem megy. -
rup1u5
Topikgazda
Na találtam valamit.
Igaz, hogy ez az xtreme4-m de a VRM rész ugyan az. Mindkettő a kis nyeszlett borda alatt van.
Úgy néz ki kénytelen leszek szétszedni az egész gépet, most mikor már végre elkészült.
Le kéne szedni azt a bordát és megnézni mi az oka a ~20 fok különbségnek, esetleg javítani rajta...ha lehetséges. IDLE-ben 52 és 49 fok a két VRM.
De annyira nincs kedvem most ehhez, hogy egyelőre beteszem a tetejére a leghangosabb, leggyorsabb ventimet. -
rup1u5
Topikgazda
Hát ezzel túl sokat nem segítettél.

Ha tudnám pontosan, hogy a lapon melyik kis bisz-baszt kéne hűteni akkor hatékonyabban meg tudnám oldani.
Most hogy közelebb raktam a bordához egy ventit mintha pár fokkal jobb lenne de így is 90 fok jelenleg a VRM1 és 20 fokkal kevesebb a VRM2, miközben fut az AIDA stability test. Na most ha mindkét VRM az alatt az egy borda alatt van (ezt feltételezem) akkor a 20 fok differencia egyértelműen érintkezési problémára utal. Be kéne nézni a borda alá és esetleg le kéne venni a tetejéről azt a dizájn takaró lapot ami csak a légmozgást gátolja. -
rup1u5
Topikgazda
Én meg azon töröm a fejem, hogy ugyan azok a beállítások a 1650-en mint a 1620-on. 43*100, ramok időzítése is ugyan az és míg a 1620-al gond nélkül szaladtak a ramok 2400-on, most a 1650-el csak 1866-on hajlandó bootolni. Gondolom a +2 mag miatt kéne még egy kis plusz fesz a memvezérlőnek. Melyik a memvezérlő? MCH?
A másik meg hogy hiába van körberakva 3 ventivel a VRM most GTA5 menü alatt VRM1 88 fok, VRM2 70fok.
Nem tudom, hogy mire kéne még jobban ráirányítanom a ventit.
A VRM1 és a VRM2 is a jobb oldali borda alatt lenne?
Nem létezik, hogy 3 venti sem tudja 70 fok körül tartani játékok alatt! Arra gyanakszom már, hogy talán a borda alatt nem feküdhet fel rendesen.
Le kellett volna szednem alánézni de most már nem fogom. Berakok egy brutál-hangos, hajszárító ventit és megnézem az hoz e valami látható különbséget. Ha az sem akkor vagy rossz helyre tolom a levegőt, vagy a borda alatt nem megy a hőátadás rendesen. -
rup1u5
Topikgazda
-
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
totya1980
üzenetére
Eladó lesz a 1620-as.

Nem sokat ment nálam, csupán pár napot. Így használtam alapfeszen.
A 1650 szerencsére ugyan ezt tudja. Még a fesz is hajszál pontosra ugyan az. 1.264v

Az 5 perces stress test bőven elég. Nem akarom hosszabb ideig kínozni a VRM hőfokok miatt. Látszik a képen is hogy 98 fokig jutott az 5 perc végére. És hát 3 venti van odaállítva. Majd kieszelek valami megoldást.
Egyelőre GTA5 órákig ment stabilan úgyhogy marad így. Játékok alatt amúgy sem ilyen forró a VRM.A memóriákkal még játszanom kell mert nem akarja a 2400-at.
1866-ig jutottam. Még szoknom kell az UEFI-t is.
Csinálok egy GTA 5 bench-et, hogy legyen összehasonlítás azonos órajelen +2 maggal, aztán felteszek a W8.1 helyett egy W10-et és elkezdek barátkozni vele.
-
rup1u5
Topikgazda
-
rup1u5
Topikgazda
Barátkoztam kicsit a tuningal és hát nagyon hülye vagyok még ehhez.
Kezdetnek Meg akartam nézni a VRM-ek hőmérsékletét egy szolid tuningal. Eléggé elkeseredtem mikor láttam hogy a VRM1 elszalad könnyedén 90 fokig stress test alatt.
Valaki meg tudná mondani, hogy pontosan melyik a VRM1 és a VRM2 a lapon? Tudnom kéne, hogy pontosan hova kéne tennem az extra ventit.
És akkor még be sem tettem a 6 magost....
-
rup1u5
Topikgazda
Bár nem ismerem a konkrét típust de nagyon brutálisan néz ki. Szerintem semmi sem sok erre a procira. Azt tudom, hogy az én kis 240-es Enermax Liqmax-om egy moderált tuninghoz elég lesz. Azzal a cuccal azért gondolom már bátrabban adagolhatod a feszültséget a procinak.
Más:
Ne tegyétek OFF-ba ha témához kapcsolódót írtok!
-
rup1u5
Topikgazda
Az oldallapon lévő venti szerintem elég. 23cm-es nálad azért jól tolhatja.
Nálam kb 10cm távolság lehet az oldallapi 12es és a VRM rész között és minden borda hűvös.Az a legegyszerűbb ha leellenőrződ magad.
Én mikor már 2-3 órája megszakítás nélkül játszottam, lekaptam az oldallapot és végigtapiztam a bordákat. Épp hogy langyosak voltak. Megismételtem ugyan ezt úgy hogy lehúztam az oldallapi ventit és úgy már 20-30 perc múlva szinte égetett a borda.
Mind ez úgy hogy a radiátor két 12-es ventije a ház tetején szív kifelé, egy 12-es a proci mögött a ház hátulján tol ki, egy 12-es a ház elején a vincsiknél lent szív be, az oldallapon a 12-es a procira tol közvetlen.
Ez egyelőre elégnek bizonyult. A ház aljába még egy 12-esnek van hely porszűrővel a táp előtt. Ez utóbbi ha jól emlékszem most nincs bent. -
rup1u5
Topikgazda
Én már alapon járatott CPUnál is szükségesnek érzem a direkt VRM hűtést ezeknél a lapoknál. Nekem már úgy is forrónak tűnt. Ha már átlagos mindennapi használat, játékok mellett olyan forró, hogy kellemetlen az ujjaimat sokáig rajta tartani akkor ráirányítok egy ventit. Egy 12-es figyel az oldallapon és abból jut a ramokra is. A VRM bordák teljesen langyosak lettek így. A következő 5-6 évre szeretném ha kitartana ez a lap, úgyhogy vigyázok, hogy mindenhol langyos maradjon több órás játék session alatt is.
Ezt a hőmérsékletet nálam az E5-1620-al (3820) produkálta egy lightos, alapfeszes 4.3Ghz-es tuningal egy jól szellőző házban. Nemsokára megy bele az E5-1650 (3930k) ami jobban fogja fűteni a VRM-eket. Pláne, hogy 4.3-4.5 körül azt is szeretném meghajtani állandóra.A chipset viszont meglepően "nem melegedős". Mikor vettem a lapot kicsit be voltam parázva a kis ventitől, hogy majd ott fog nekem 5000rpm-el süvíteni de egyszer sem indult még be. A borda stress teszt alatt sem lett forró. Nem is értem minek raktak rá ventit. Egy picivel magasabb, minőségibb passzív borda bővel elég lenne.
Na majd meglátom akkor hogy fog viselkedni ha elkezdem húzni a 6 magost.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
rup1u5
Topikgazda
-
rup1u5
Topikgazda
Na nem birtam megállni és vettem egy unlocked E5-1650-et egész jó áron.

Novemberben tesztelés!
Kitesztelem normálisan a 1620-ast aztán jöhet az új. -
rup1u5
Topikgazda
Találtam egy másik E5-1650-et ami szintén SR0KZ.

-
rup1u5
Topikgazda
Logikus. Erre nem is gondoltam. Köszi
Tudnék most venni egy E5-1650 SR0KZ nagyon jó áron. A spec alapján ez egy C2 stepping lenne ha nem tévedek. Geza60 kolléga hajt egy ilyet és az ővé ugyan úgy lock-mentes mint az én 1620-am. Erősen birizgálja a fantáziámat ez a proci. Volt dolgod esetleg 1650-el?
-
rup1u5
Topikgazda
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
totya1980
üzenetére
Korábban már emlitettem, hogy érdemes visszalapozni 2-3 évet a topikban és olvasgatni.
Sokkal okosabb lesz az ember.Több információt > kevesebb hozzászólásban szeretnék látni tőled! Innentől elkezdem törölgetni az ilyen, nulla információtartalmú hsz-eidet, mert szétbarmolják a topik átláthatóságát. Sajnos nem vagyunk sokan akik aktivak ebben a topikban. Legyünk igényesek a contentra amit mások arcába tolunk!

Azt tanácsolom, hogy kövesd az általánosan bevált formulát és ha sikerült bebootolni egy adott beállitáson akkor tesztelj Linx-el vagy Intel burn test-el vagy prime-al, fusson közben a RealTemp vagy CoreTemp és a CPU-Z megadott fülei is legyenek nyitva, hogy lássuk mivel van dolgunk.
Adok néhány példát innen a topikból amiket te is megtalálhattál volna ha visszaolvasol:
Próbálj meg kicsit összeszedettebben fórumozni és hamarabb fog érkezni a válasz is.

-
rup1u5
Topikgazda
válasz
totya1980
üzenetére
Nyugodtan megveheted a H100-at. Egy kényelmes 4.5Ghz-hez elég lesz az is. Viszont 04ahgy tanácsát mindenképpen fogadd meg a VRM hűtésével kapcsolatban! Nekem is kompakt vizes megoldásom van + egy 12-es venti a ház oldallapján tolja merőlegesen telibe a CPU-RAM-VRM részt. A VRM bordák így csak melegek és nem elviselhetetlenül forrók.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
KAMELOT
üzenetére
Nézegettem őket. Mi a véleményed? Én inkább 4930k felé hajlanék de az elég ritkán akad itt és akkor is irreális árakat kérnek érte. Megérné inkább egy itteni jólárasitott 3930k? Különbség kb 5-10% azonos órajelen.
Amúgy hogy megy az új proci? Néztél már vele max-24/7-OC-t?

-
rup1u5
Topikgazda
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
csuka86
üzenetére
Én voltam az

Köszi, hogy megosztottad a tapasztalataidat itt.Itt van egy neked való videó:
Intel Xeon E5-2697 v2 - Test and Slight Overclock Vlog
Szintén ES példány és elég szépen megy bár a szorzót ezen nem lehet állítani.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
totya1980
üzenetére
Akkor az a proci annyit tud.
le kell cserélni.
Legfrissebb 3.70-es bios van fönt nálam. Procim nem ES. Ezt is kitárgyaltuk már itt pár hozzászólással korábban. Egy Dell precision workstation-ből húztam ki. Az előbb linkeltem egy 5Ghz-en rohangáló E5-1650-et. Ami szintén nem ES. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
totya1980
üzenetére
BCLK-t tedd manual-ra és kéne mennie annak 125-ön.
Leírtam itt már párszor hogy mire jutottam az enyémmel. Kezdésnek feltoltam a szorzót 43-ra és azon megy gond nélkül. Többet még nem volt időm vele foglalkozni. Majd le szeretnék elé ülni, játszadozni a feszekkel és belőni 4.5 - 4.7Ghz környékére. De már így is nagyon elégedett vagyok vele tekintve, hogy ingyen kaptam a procit és jelentős ugrás volt a Q9550 után.
Szerintem bátran megveheted a 1620v2-t, nem fogsz csalódni. Igazából én azon lepődnék meg ha lockos lenne. De a legrosszabb esetben is ha lock-os még mindig ott a max 39-es szorzó és a 125-ös BCLK oszt jónapot.

Legalább kitapasztalod az Extreme4-et és majd adhatsz nekem tanácsokat tuning ügyben év vége felé.
-
rup1u5
Topikgazda
Valaki ismeri őt?
Szintén lock mentes Xeon.(#2945) totya1980:
Print Screen billentyűt elvitte a cica?
125Mhz-re rakva kéne mennie simán 3.5Ghz-en a 28-as szorzóval. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
totya1980
üzenetére
Egyforma lapunk van. Nálam megy a BLCK és a szorzó állítás is E5-1620-al. Ha jól látom E5-1603-al próbálkozol. Ahogy nézem annál nincs turbo és lehet hogy ezért fix 28 a szorzó. Tudnál mutatni egy CPU-Z screenshotot róla? Azon elméletileg látszódnia kell hogy mettől-meddig állítható a szorzó.
-
rup1u5
Topikgazda
-
rup1u5
Topikgazda
Nem tudok most sajnos screenshotot lőni mert van pár ezer kilométer köztem és a gép között.

Ez a régi CPU-Z shotom van róla itt a topikban 40-es szorzóval.
43-ra álltam be, 45-el még prime-oltam azt tudom de ott már hibázott és úgy emlékszem, hogy néztem egy gyors 46-ot is. Azt olvastam, hogy a max szorzó ami ezeknek adható az a 45. További, hosszabb tesztekre sajnos nem volt időm mikor otthon voltam ezért nem is tudtam stabilan belőni 4.5Ghz-re.Egy gyors guglizással most ezt találtam:

Novemberben fogok tudni megint foglalkozni a géppel kicsit, remélhetőleg.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
totya1980
üzenetére
E5-1620 = 3820.
E5-1620v2 = 4820.
E5-1650 = 3930.
E5-1650v2 = 4930.
Ritka de van még E5-1660 ami a 3970-nek felel meg nagyából. Aztán van még a 1680v2 ami nyolc magos de olyat csak "papiron" láttam még.Én nem babráltam feszekkel. Csak biosban feltoltam a szorzót 43-ra és kész is volt.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
totya1980
üzenetére
Én egy E5-1620-at hajtok benne gond nélkül. Mikor vettem a 3.20-as volt rajta.
Tedd fel a legutolsó 3.70-es BIOS-t.(#2903) totya1980:
Tedd bele a procit és próbáld ki. Mennie kell.(#2905) totya1980:
Eddig csak jó tapasztalatom van vele. Minőségi lap. A chipset venti még egyszer sem indult be még több órányi GTA 5 után sem, pedig úgy van beállitva hogy 50fok fölött induljon. Tuning is egyszerű vele. -
rup1u5
Topikgazda
Na végre összeraktam a gépet és elkezdtem nézegetni mit bír a Xeon. Egész jól megy. Kezdésként 4,4Ghz bármiféle bonyodalom nélkül.

-
rup1u5
Topikgazda
Mennyi a max fesz ami adható Sandynek 24/7-re? Néztem pár videót és 1.4 - 1.5v-okat adtak a 3820-asoknak.

-
rup1u5
Topikgazda
válasz
clyvejhamma
üzenetére
Kösz! Akkor tényleg felejtős. A 1620 is bőven elég nekem csak ráizgultam a 6 magos témára.

-
rup1u5
Topikgazda
Ahogy elnézem 2,5Ghz a legtöbb amit kihoztak belőlük. Felejtős. Ezek úgy látszik szorzólockosak.
-
rup1u5
Topikgazda
Szerintetek mit lehetne kihozni órajelek tekintetében egy Xeon E5-2620 v2-ből?:

Nagyon jó áron találtam most két ilyet és gondolkodóba estem. Ha feltornászhatók 4-4,5Ghz környékére ezek is akkor hosszú távra érdemes lenne beszeretni egyet. Különösen az Ivy-s V2 birizgálja a fantáziámat, viszont a másik meg 50 dolcsival olcsóbb lenne.
-
rup1u5
Topikgazda
Most találtam ezeket a képeket Noctua NH-D14-ről egy AsRock Extreme6-on.
Az enyémen csak 4 ram foglalat van de ha jól látom beférnének a Noctua alá a Trident X-ek ha leszedem a bordák tetejét.
Ahogy látom a felső PCI-E-t sem takarná ki ez a batár. A memóriák és a VRM-ek meg kapnának egy extra ventit az oldallapra.Vélemény, tapasztalat?
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
KAMELOT
üzenetére
Nincs szándékomban ~400K-s VGA-t venni, ahogy ~40K-t sem fogok soha elverni kompakt vízhűtésre.

Valszeg kama cross lesz és egy GTX 970 vagy ha a macskák aznap nagyon szivaroznak akkor egy jól árasított, használt 980.Olvasom a teszteket és kíváncsi lennék, van e valakinek tapasztalata ARCTIC Freezer i30-al és Thermalright True Spirit 140-el. Ezek a tesztek alapján jobbnak tűnnek mint a Kama Cross 2 és olcsóbbak is lennének.
-
rup1u5
Topikgazda
Pontosan ez az egyik oka ami miatt inkább léghűtés felé mennék. Nem szeretném ha megrekedne a meleg levegő a vrm-ek környékén, mert hosszú évekre tervezek ezzel a lappal.
(#2797) Asbee
Igen. Ez volt az első gondolatom, hiszen a 2. PCI-E is 16x-os, csak attól tartok, hogy mi van ha rám jön az 5 perc és kitalálom később, hogy SLI-t akarok....meg hátha az mégis lassúbb valamivel mert hát távolabb van fizikailag a cpu-tól.
Ahogy elnézem DX12-vel amúgy is értelmét veszti lassan az SLI, úgyhogy mehetne a VGA a 2. slotba és kaphatna a CPU egy kama cross-t. Tetszik, hogy lefele fúj.Júniusig még van időm gondolkodni.
Minden tanácsot tapasztalatot köszönök! -
rup1u5
Topikgazda
Azon filózom, hogy a Scythe grand kama cross 2 az Extreme4-en takarná-e a felső PCI-E portot.

-
rup1u5
Topikgazda
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Csak nagyon ráülne az alaplapra. És az enyémen ott pont borda van.
Itt jobban el van rendezve csak nem látok rajta ventiket.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Több helyen olvastam, hogy ezek a kompakt vizhütések nem igazán érik meg és hogy egy jobb léghűtéssel szinte ugyan ott van az ember. Nem tudom. Nézegettem ezeket a corsair kompaktokat is de ennyit nem akarnék rákölteni és valszeg a cm690-be sem férne be.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Ja!
Félreértettelek. 
Egyelőre csak pár napom volt ismerkedni a procival és normális hűtőm sincs még hozzá. Első bootnál rosszul raktam fel a hűtőt. Nem húztam rá teljesen és maradt 1-2mm rés a kupak és a hűtő között. Az UEFI-vel barátkoztam kb 2-3 perce mikor észrevettem, hogy 91 fok a CPU.
Gyorsan ki is kapcsoltam.
Kár, hogy az Infinity-t nem tudtam használni hozzá mert nagyon elégedett voltam vele. 8 évig kiszolgált jó pár konfigon. Ezért hajlok a Scythe felé.
Nem gondoltam, hogy alap fesszel ennyire nem megy. Yorkfieldes tapasztalataimból indultam ki és ott azért megvolt a +700-800Mhz vid-en. Ez esetben fog kapni valamennyit, hogy a 4,5 azért meg legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jövedelem
- Kész rémálom lesz Linuxot használni jövőre az USA egyes államaiban
- Eredeti játékok OFF topik
- Google Pixel 10a – évismétlés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OpenWRT topic
- Gyúrósok ide!
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Kés topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4621
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v5, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
- Amazfit Active okosóra
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Én az enyémet még $270-ért vettem és az volt akkor a legolcsóbb.

Le kellett volna szednem alánézni de most már nem fogom. Berakok egy brutál-hangos, hajszárító ventit és megnézem az hoz e valami látható különbséget. Ha az sem akkor vagy rossz helyre tolom a levegőt, vagy a borda alatt nem megy a hőátadás rendesen.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Félreértettelek.