-
Fototrend
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kovács86
tag
Sziasztok!
Jó "nagy" gondban vagyok, "hozzám vágták" EZT!
...csak "üresen": se CPU, se RAM, se VGA, se HDD...
..."érdekes" napom volt! Javaslatok?
-
Kovács86
tag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
mennyi DDR3-mal tervezed használni?
Költséghatékony a dolog! A v2-k árai -szerintem- hamarosan esni fognak, erre várok a kb utolsó desktop (server)PC-m kb utolsó(CPU) fejlesztésemnél!
Milyen VGA-t teszel bele?
-
Kovács86
tag
Hozzám akarnak vágni egy Supermicro-t 64GB RAM-mal(..."csak" DDR3
), 2xE5-2630 alap CPU.
...v2 CPU-ig jó!3 PCIe van rajta.
(...3 párhuzamosan dolgozó ATI VGA-val
??? )
Asszem' az ATI-k (is) tudnak ilyet. Jól tudom, hogy tudnak?kb 50e HUF! ...vagy kicsit kevesebb!

W10 talál hozzá drivereket vajon? ...mert ha nem, akkor a WoT:

-
Kovács86
tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Hopppszii, bocs, át-trappolok.
Bár nem ide tartoztam vele, de kaptam infókat.
Köszönöm!
-
Kovács86
tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Rábiccentettem: 25e HUF-ért 2xX5650-nel, 32 GB RAM-mal, 1T 2,5-es HDD-vel.
Sajna csak 1 HDD box és 1 tápegység van benne...
Az vigasztal, 1-2 év és utánam dobálják ezeket és lassan a DDR3-as RAM-okat is.
Van 10 üres RAM-slot-om, unatkoznak

U.I.: közben találtam összehasonlítást, ugyanaz a VGA x16-ban 76 PFS, x8-ban 75!!!
Nem fogok
-ni azért az 1 FPS-ért. Elviselem 
Ilyen tudású 1xRyzen/32GB RAM/1 TB HDD mennyivel is drágább kb???

Vmi teszt alapján évi 20$ áramszámla különbözet előnye van a Ryzen-nek. Kb...
-
Kovács86
tag
...X5650 proccal, 2-vel, meg 32GB RAM.
Zaj?
-
Kovács86
tag
Hahóóóó!
Megkísértett agy ilyen: Dell Poweredge R610 (II ???).
PCIe videó kártyát (pl: GeForce 750Ti), vagy más, tudok használni vele vajon?
-
Kovács86
tag
Köszönöm a válaszokat!
-
Kovács86
tag
Jut eszembe még egy kérdés: ezeknél a prociknál már lehetséges a fogyasztás csökkentése.
...pl a Windows/Linux tudja lekapcsolgatni a magokat, lejjebb venni a frekvenciát?Az E5-2620 pl: mennyi a minimális és maximális fogyasztás/GHz?
A TDP az emlékeim szerint egy átlagolt (szerű ? ) paraméter.Mia helyzet ezen a területen.
-
Kovács86
tag
Igen, duál-CPU, az E5470 4 magos, 3,3 GHz-es, az(a két darab) már halandónak(nekem) bőven elég, 3-4 évig, 24-32-(de inkább)48-64GB RAM-mal főleg.
Nemtom' most mi van benne(CPU).
Kicsit fogyaszt többet az 5470, mint az E5 sorozat kb. 10%-kal jobb teljesítményű típusai. (...ha jól néztem.)
A RAM-mal nem leszek (ár) gondban, ha kell még?A VGA-nál az nVidia GefForce 750Ti LP ritka és "drága".
Van esetlen valami ami hasonló teljesítményű, fogyasztású és árú ami javasolt bele?(Köszönet az eddigiekért is:
) -
Kovács86
tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Köszönöm.
HP ProLiant DL360 G5-be raknám a legjobb ár érték arányú(körüli) procit.
melyik az kb?
Kicsit "töröm" az angolt, a szakmait főleg, nem tudtam kibogarászni, hogy melyik lenne a legjobb.Valami Low Profil VGA-t is jó lenne belefaragni

Kb. ez lenne akkor az utolsó "asztaliasított" gépem, mert a következő szerintem már valami telefon hardver( gyári vagy "házi" asztali verzió) lesz, 5-6-... év múlva már lazán tudják, filléres áram-fogyasztással.
A két áramdíj különbözetéből kijön az ára kb.
W10 fog ezen ( a HP-n, CPU E5xxx)futni vajon?
-
Kovács86
tag
Sziasztok!
E5xxx-es prociknak szervereknek van "erre" fóruma?
Nem találok

+1: lehet/mit rakni VGA-t szerverbe?
"Asztalosítanák" egyet magamnak a pc-k végjátékaként
...az utolsó 5-10 évükre. -
Kovács86
tag
válasz
Kovács86
üzenetére
Ezzel könnyű
Akkor én is nyugodt vagyok, nem a hw-n fog múlni a csapatmunka.A sajátommal meg "tutira megyek": duál-t néztem ki 2x2620 kezdetnek, +16GB RAM, ha lemennek az árak (Xeon), -és egyáltalán kell még teljesítmény- , akkor upgrade. Egy Ti650-nel bőven WoT, nem fogom tudni leterhelni
-
Kovács86
tag
válasz
Kovács86
üzenetére
Home-pub közben
megbeszéltük, hogy asztali PC kb. öt év, és utolérik a mobilok. Ezért egy 2011-es -majdnem mindegy melyik, mert rövidesen a "combosak" is olcsók lesznek-, +sok RAM (8GB, de inkább 16 GB), később (a srácnak) egy használt Ti-1050 erre a kb. öt évre elég. Utána meg???
...vízözön, Armageddon, super-mobil: már most is 12GB RAM, 2k felbontás, 256GB "SSD-HDD".
Mire ez az "új" gépe -és az én 2 CPU-s 32Bg RAM-osom
- "kihal, itt a super-mobil-PC...kb 65$. Qrva olcsó, ha vmi elromlik, 2 másikra futja az újhoz képest.
Az áramot a cég fizeti
...és most van időm össze(táv-)rakni, de csak ilyen "...20-40 napot várni..." 2011-es készletet találok:
u.i: ATX; táp-ház(VGA) kompatibilitás
-
Kovács86
tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ha figyelmesen olvasod a kérdésem ( Liverpoolba szeretne egy ismerős egy ATX upgrade-et, javasoltam neki a 2011-est, de 20-40 napos szállítások vannak. Tud vki esetleg gyorsabb és megbízható kínai set-et "árúst"? ), akkor látod, hogy "...2011... ...SET...", vagyis: 2011-es alaplap, processzor, memória.
Látod?... Most már?
-
Kovács86
tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Atx minitorony 450W táppal, VGA, egyebek: netezni, filmet nézni.
A 2011 bőven elég, -sztem- csak a 20-40 napos Kínából szállítás lehetne kevesebb.
Most fejből nem emlékszem, melyik, de vmi 4x gyengébb procija van(E5 2620), 4GB nem bővíthető
Láttam 65$ korul, -ahogy írtam-: hosszú szállítási idő, nem ismert Ali-s, ...
Ezért gondoltam, kérdezek inkább
-
Kovács86
tag
Liverpoolba szeretne egy ismerős egy ATX upgrade-et, javasoltam neki a 2011-est, de 20-40 napos szállítások vannak. Tud vki esetleg gyorsabb és megbízható kínai set-et "árúst"?
Köszönet!
-
Kovács86
tag
Kínai, "óccó", BTX alaplapot tudtok esetleg? ..."nem ugrik nekem" egy se: nem találok.

...mert, ha jól értettem: ATX alaplapot gyakorlatilag nem lehet -nem éri meg- "belefaragni" a Dell 755 BTX házba.
-
Kovács86
tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
- RAM van/lesz,
- nvme nincs (+tapasztalatom se), a
- gépet meg W10/Linux fogja használni, a Linux alatt nincs az általad -jogosan- említett szoftver gond.Ez -nekem- két komoly érv volt mikor a RAM-Disk használatra gondoltam.
Kb. min. 2x gyorsabb a -lassú- RAM-Disk, mint a gyors Nvme/SSD, ha jól értem amit írtál.
1; én is szeretek kísérletezni, új dolgokat kipróbálni,
2; ez jó ötletnek, tűnik, főleg ha jól van megvalósítva,
...vagyis: hajráááaaa (mármint nekem
)Kösz az infót, én is közzétettem/teszem amit gondoltam/tudok/...
-
Kovács86
tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ez a "hátsó szándékom", mert RAMDisk-ból akarom futtatni a rendszert(W10), "kicsit" gyors működést várok tőle, még az SSD-hez képest is. 12, de inkább 32GB RAM-ba gondolkodok, de akkor már -"...ha lúd, legyen dundi..."- duál alaplappal.
Azután meg: "...ember tervez, Isten...)
-
Kovács86
tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Köszönöm! (Mindenkinek)
Mérlegelek.
Ha valakinek közben még felbukkan hír: sosem árt, megköszönöm...
-
Kovács86
tag
"Fáj az igazság", de jobb, hogy most "fáj", mint vétel után, de nagyon!
...pedig már azt hittem, hogy találtam egy qrva jó ajánlatot, de
:
...azért THX
Csak, mert érdekel: két ugyanolyan tipusú CPU bele kerülhet-e egy duál-os alaplapba, ha az egyik CPU E5-1620V1, a másik E5-1620V2 (vagyis nem azonos verzió)???
-
Kovács86
tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ez nem igazán válasz, "csak" ettől az ajánlattól "leültem" (Vastaps, ha igaz):
Duál CPU se 2xA5-2620 t 16 GB RAM, USB 3.0, 2 db Pci x16(VGA): 119.99 $
-
Kovács86
tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Értem. Köszönöm.
A BCLK-t meddig szokta engedni ez a olcsó kínai alaplap kategória?
100->???
Ha jól értem, BCLK esetben a "többi minden" a szűk keresztmetszet amit húz magával, ezek nem nagyon bírják, a szorzó meg a 2xxx-nél locked.
-
Kovács86
tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Most még "vak" vagyok ezert furcsákat kérdezek, de sok ezer oldal van a topikban, próbálok gyosr probléma-megoldást "elkövetni":
- Az alap órajelet is és a Turbót is emeli a "All core turbo hack"?
Mennyiről, mennyire emelve biztonságos a CPU?A Bclk miért nem ajánlott? (olvastam vmi SATA problémát)??
-
Kovács86
tag
Ha jól "fordítom" magamnak amit a fórumokban olvastam az E5-2xxx Xenonokról, a processzor "belül" van lock-olva, feloldás csak "olajcserekor" (vicces voltam, de komolyan:
).
A járható út -talán- a blck emelés, de az nincs minden BIOS-ban, és nem bír túl sokat, mert a többi elem ami ezt a frekit használja, nem (NAGYON) bírja ezt az emelést.Tudjuk, hogy miért/mi nem bírja?
Vagy nem jól "olvastam"/értettem a dolgot:
egy gyors tájékoztatást/helyreigazítást kérek, és akkor ha már képben vagyok ,megpróbálok megoldást találni.Kösz a segítséget, várom

u.i: "lebuktál", te is "emberből" vagy... (...mert tévedtél, ami ugye... )
-
Kovács86
tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Csináltam egy összehasonlítás, ez jött ki:
https://www.cpubenchmark.net/compare/Intel-Xeon-E5-2620-v3-vs-Intel-i7-860-vs-Intel-Xeon-E5-4620/2418vs6vs2615Az E5-2620 kb 2x gyorsabb mint az i7 860.
"Nemtom"???
Szerinted?
...éééééés egy pár napot rászánok a "Xeon 2620 CPU tuning" programra,,"Ez a lap amúgy dual chaneles csak. Ramokból mindent megeszik." Vagyis???
-
Kovács86
tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
i7 860 helyett kellene egy ismerősnek, szerintem ez jobb, esetleg a 2630.
a V2, V3 verziók között van teljesítmény különbség?
...meg egy kicsit keresgélek majd tuning lehetőséget, "csak a játék kedvéért"
Van vki az Ali-n aki nem 300 nap alatt szállít jó áron?
Ez jó ajánlatnak tűnik : csak "vége a válságnak" mire megjön.
...és a VÁM??? -
Kovács86
tag
Üdv!
Az E5 2620V2 kb melyik i5/i7-nek felel meg teljesítmény szempontjából.
...csak hogy legyen összehasonlítási alapom.Kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos cigaretta 🔞
- nVIDIA Geforce-osok baráti köre
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Earfun Air Pro 3 - te is, fiam, Bluetooth?
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óra topik
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad Slim 3 Ryzen 7 8840HS 15" FHD+ 16GB 1000GB Teljeskörű garancia
- Részletfizetés.Bontatlan. Gamer szék noblechairs HERO PU Bőr fekete/fekete 24 hónap garancia.
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akksi
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Intel Ultra 7 265KF / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 3-11. gen.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
), 2xE5-2630 alap CPU.

megbeszéltük, hogy asztali PC kb. öt év, és utolérik a mobilok. Ezért egy 2011-es -majdnem mindegy melyik, mert rövidesen a "combosak" is olcsók lesznek-, +sok RAM (8GB, de inkább 16 GB), később (a srácnak) egy használt Ti-1050 erre a kb. öt évre elég. Utána meg???
: