Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Miért kell ütni a 702-öt? Én nem szoktam bántani
-
válasz
RetepNyaraB #6633 üzenetére
Én csak le szoktam kocogtatni a pulthoz, óvatosan megütögetem oldalról és tamperelem. Vagy ez a tűsbigyó mire is való? A kv-t igazgatni, nem?
-
válasz
RetepNyaraB #6415 üzenetére
Itt olvasom a tesztet róla és így kezdődik:
Kapucziner kávé, elég sokat iszok mostanában. Már az érkezésekor azonnal kibontottam a légmentesre zárt csomagból, had szellőzzön mire tesztelésre kerül a sor. A Kapucziner kávéknak 1,5 hét kell, némelyikek még több is mire igazán a legjobb oldalát adja. Ennek elég az 1-1,5 hét szellőzés utána törekedjünk a légmentesre zárt (én dupla simítózáras) zacskóban tárolásra.
Szóval eddig úgy csináltam, h mikor megjött egy új kv mindjárt dobtam a fagyóba. Akkor ezt mégse így csináljam? -
-
válasz
Andreaspasco #6384 üzenetére
Én kipróbálom. Rendeltem is egyet
-
Hasonló nagytudású gépem van. Kicseréltem a hozzá kapott nyomásfokozós szűrőt (nem a kart) egy lukacsosra, jóval finomabbra őrlöm a kv-t és sokkal jobban összenyomom (gagyi tamperrel). Szerintem ahhoz képest tök finom ami kijön a gépből
Intenzívebb, sokkal több íz jön így elő... Tök más a cremája mint nyomásfokozóssal, sötétebb de kevesebb.
-
Azt hittem, h én nem tudom lefőzni a boro-t mert nem vagyok elájulva tőle. Van egy sima bolti omnia baristám hát az 100x jobb
Egyébként van arra szabály, h melyik kávét (világos, sötét, arabica, robusta, blend, spanyol, olasz, kongói, akármilyen...) hogy érdemes főzni? Igaz nálam csak az őrlés finomsága és a tamperelés amivel mókolni tudok, de érdekelne.
manu -
Ezen mi az a hangerőszabályzó?
Lehet állítani, h milyen gyorsan jöjjön le a kv? -
válasz
hyperspace #5076 üzenetére
Ahhha, akkor kell mind2
Azt mond meg még nekem, h mire jó a clean cup:
Itt meg a blind bowl:
Úgy nézem azok egyformák
-
válasz
hyperspace #5072 üzenetére
Ez nem jobb mint a sima?
-
válasz
hyperspace #5060 üzenetére
Jah ezt úgy szokás, h nem borítom tele az őrlőt kv-val hanem méricskélem?
Első mozdulatra felöntöttem a tartályát - aztán meg szétszórtam mindet ahogy levettem róla -
válasz
hyperspace #5055 üzenetére
Dejó, köszi
-
Vettem egy cm 702 őrlőt de valami nem kerek nekem. Nem tudok vele finom (a bolti darálthoz hasonló) kávét őrölni. A legfinomabb fokozaton is olyan darabos a végeredmény, h ihatatlan lötty jön le
Mit rontok el?
Jah, nyomásfokozós a szűröm ha ez számít -
-
Nem is tudom, h merjem-e megmutatni:
Nekem ehhez kellene vmi alátét
#4727kory24: Félre értetted, nincs kotyogóm. Automatáról váltottam "kézire"
Csak ügye most magamnak darálok - persze mindig kicsit több sikerül. A darálóból már alapból nem egyszerű beletenni a karba. Az persze mellé megy óvatosan - csak nézelődők, h mit kellene jobban csinálni...#4728RetepNyaraB: Kb. ez a "rutin" nálam is. Csak az egy gombnyomás után ez kicsit más. Mindegy, le tudom törölni a pultot persze
-
Mint kezdő kv készítő kérdezném, h miként szoktátok a rendszert megtölteni. Nem a mennyit teszek a kotyogóba meg mennyire finomra őrlöm lenne a kérdés. Az az egyszerű kérdésem lenne, h miként / hogy / hol készítitek a kv-t? Magyarán: konyhapulton? Utána mi lesz a megmaradt kv-val? Tálcán? Hogy szeditek össze a maradékot? Esetleg egy papír lapon?
Van erre speciális alátét? Gondolok itt olyanra mint a zöldséghámozáshoz való "akármi" ami félbe hajtható és mint egy csúszda kiborítható a tartalma. Van ilyen kávékészítéshez?
Ilyen hülyeségek foglalkoztatnak mióta lecseréltem az automatát
-
Hamár ajánló, ez milyen lehet?
Douwe Egberts Omnia Barista Edition Cortado szemes kávé 900 g
Van egy 3 ezres kuponom és ingyé hoznák ki
Vagyis inkább ez:
Douwe Egberts Omnia Barista Edition Espresso Mezzo szemes kávé 900 g
-
válasz
body007 #4558 üzenetére
Na megvolt a próba (a reggeli kv). Szerintem tök finom amit lefőz
Mondjuk csak automata gépekhez tudom hasonlítani (otthon is az volt, melóban is az van) de azokat sztem hozza. Egy régi darálóval daráltam (az is szarvasi
) nem túl apróra és teljesen jó lett így elsőre.
-
Az a piros tömítéses az gondolom (nem hallom a videót csak nézem, melóban vagyok).
Egyébként mi az összefüggés a nyomás a darálás finomsága és a kávé minősége / íze között?
Azt így levettem, h bolti darált kávéhoz kell a nyomásnővelő - mert, h az finomra van darálva, és talán ennek a leggyengébb az íze.
Mivan ha nagyobbra darálom és lassabban főzőm le? -
válasz
RetepNyaraB #4530 üzenetére
Sziasztok!
Rendeltem egy szarvasi cm 4677 gépet, h támogassam az ipart. Remélem nem lőttem nagyon mellé
-
válasz
soldier2 #3729 üzenetére
Őrlőköves darálóra gondolsz?
pl.: SENCOR SCG 5050BK
kotyogóst nem szeretnék, inkább valami olcsóbb karosat
pl.: Krups XP320830 Opioezek mennyire vállalhatóak napi 1 kv-ra?
#3730viktorhu:
kv-t tisztán iszom már sok éve, ezért nekem se mindegy az íze -
Sziasztok!
Lecserélném a ~10 éves automata gépemet (szegényből már mindenhol folyik a víz). Gondoltam veszek egy "sima" főzőt és egy kézi darálót. Ehhez tudtok ajánlani márkát / típust? 50k körül. Csak napi 1-2 (hosszú) kávé lenne a dolga. Nem kell hab, tea, semmi extra
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB ZALMAN M4 Cooler Master 650W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3563,100% Akkumulátor
- HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 512GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
- Dell Precision 5820 XL PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB HDD RX 580 GTS 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest