Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
veterán
válasz
tuzpenge
#8428
üzenetére
Bambino Plus-ról írtam nemrég, karácsony óta van meg. Ugyanaz, mint a Bambino, kivéve, hogy van benne automata tejhabosító. Nem tapasztaltam sem túlmelegedést, sem fröcskölést, szerintem ajánlott. Kezdésnek én kb egy évig Aeropress-t és V60-at és kotyogót használtam, mielőtt nekimentem a presszógépnek.
Szerintem egyébként legelőször is egy normális őrlő, ami fontos, anélkül kb hagyható is a karos gép.Végigolvastam, amit korábban írtam, nagyjából uyganaz a helyzet most is, sok újdonság nincs.

RetepNyaraB: a fröcskölést hogy érted? Honnan fröcsköli a vizet? Egyetlen, amit tapasztaltam, hogy a habosítás után automatikusan tisztítja a gőzkart (átnyom rajta 3szor egy adag vizet), na az fröcsköl valamennyire, legalábbis a csepptálcát összeizéli. Más fröcskölést nem vettem észre.
-
kmarci25
veterán
válasz
Richemano85
#8420
üzenetére
És még finomabbra nem lehet? Ha jó a tömörítés, és a bab is, akkor a következő az őrlemény finomsága.
-
kmarci25
veterán
válasz
Richemano85
#8418
üzenetére
Állítsd még finomabbra.
-
kmarci25
veterán
válasz
ServerWorks
#8414
üzenetére
Szerintem ebből nem kell vitát generálni. Ha neked ízlik, akkor teljesen jó.
-
kmarci25
veterán
Ami nekem most nagyon-nagyon az az Impresso brazilja. Negyed kilót vettem abból és a brazil-indiából is. Az utóbbi se rossz, de a sima brazilból olyat sikerült készíteni, ami nagyon passzol az ízlésemhez. Az sem olyan vészes, igaz már a drágább kategória.
Yager01: egy fémből készült nagyon apró lukas szűrő, amit a pogácsa tetejére teszel. Segíti a vízelosztást, így kisebb eséllyel lesz csatornásodás, de amiért én használom, hogy az őrölt, nedves kávé ne ragadjon a felsőszűrőre.
-
kmarci25
veterán
-
kmarci25
veterán
válasz
ServerWorks
#8370
üzenetére
Én még régebben próbáltam, de nem hoznám vissza. Egyrészt ízre sem volt jó, földes, savanyú, másrészt szívdobogás, kis hideg veríték pár percig. Felpörget, de nem kellemesen.
10-20% oké, egy kis fűszeresség, de az is csak reggel, ha épp olyanom van. -
kmarci25
veterán
válasz
Polarstar
#8358
üzenetére
Itt nézelődj: Cafelat Robot.
-
kmarci25
veterán
-
kmarci25
veterán
Vedd meg nyugodtan. IMS-t használok én is, csak az enyém 54mm-es a Sage-hez. A pucér karba egy kicsit jobban feszül, de alulról meg tudod tolni, úgy könnyen kijön. Annyi, hogy ha van mágneses gyűrűd (dosing funnel, hogy mondjuk magyarul?), akkor az nem fog működni, mert alumínium a cucc.
-
kmarci25
veterán
válasz
sunya84
#8311
üzenetére
Szerintem fontold meg a kézit. Olcsóbban kapsz jó, jobb minőséget. Persze, tekerni kell, de egy adag gyorsan megvan, maximum 1-2 perc az egész, de a legtöbb esetben ennyi sincs. Másrészt mobil cucc, viheted magaddal munkahelyre, utazásra stb. Én Hario kézivel kezdtem, de hamar rájöttem, hogy annak nincs sok értelme, úgyhogy jött a Timemore C3, aztán egy Varia kézi. Ha most vennék, akkor a Kingrinder felé mennék K4 vagy K6.
-
kmarci25
veterán
válasz
Yager01
#8282
üzenetére
Pedig de. A 18 fokozat az őrlési finomság beállítására elég kevésnek tűnik. Akkor van baj, ha pl. a 2-es álláson át sem jön a víz, vagy csak nagyon lassan, a 3-as fokozaton pedig átzubog. Azaz nincs elég állítási lehetőséged, hogy rendesen belődd az őrlési finomságot az ideális átfolyáshoz. Ha szerencséd van, akkor az egyik fokozaton pont jó lesz, vagy a jó közelében lesz, de minél kevesebb fokozat van egy őrlőn, annál kisebb ennek a valószínűsége. De ez előfordulhat a Spar-ban vásárolt szemes Tchibo family-vel is, nem kell hozzá 22 ezer/kg-od hipszter mikro pörkölés.
-
kmarci25
veterán
Én az egészben azt nem értettem, hogy miért kellett élből lehülyézni azt, aki olyasmit csinál, ami neki már túl sok és értelmetlennek látja. Én megértem hogy van aki nem képes megnézni egy filmet, ha nem 4K és erre költ el rengeteg pénzt és tölt vele sok időt. Mi meg itt a kávéval szórakozunk hasonlóan. És akkor mi van? Nem kötelező, aki nem akarja ne csinálja. Ez inkább érdekes, hogy mennyi olyan hobbi van, amibe képesek az emberek ennyire mélyen beleásni magukat.
-
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB
#8251
üzenetére
Persze, de a pezsgősnek más az alakja, jobb lesz a fogása. Plusz szeretjük a Hungáriát.
-
kmarci25
veterán
Ha a kosár tövénél, akkor vagy a tömítés nem illeszkedik, vagy hibás, vagy nincs elég szorosan ráhúzva a kar. Ha kosár alján, akkor a tömörítés hibás. Nem tudok youtube-ot linkelni, de keress rá: puck preparation (James Hoffman, Lance Hedrick). Hoffman pl. 20 percet beszél róla.
Valószínűleg apróbb rögök vannak az őrleményben ezért nem teljesen egyenletes az ellenállása, a víz meg arra megy, amerre a legkönnyebb. Nekem egy rugós Normcore tamperem van, plusz egy wdt tool, ezekkel mostanában sosincs spricc. Korábban gyakran előfordult, de még mostanában is, ha nem figyelek eléggé.Ja, hogy az ital 32 g. Értem.
-
kmarci25
veterán
Hol spriccel? Ha a kosárban, akkor rossz a tömörítés (tamperelés). Szerintem a 30% robusta adja a jelentős mennyiségű cremat.
32g őrleményt teszel a kosárba?
Mekkora az a kosár? És mennyi a kávé? 32 g őrleményből 32g kávé?xcvbxcvb: nekem sealpod van, párszor használtam, nem tetszett.
Arra nem emlékszem, hogy beragadt volna. -
kmarci25
veterán
válasz
Yager01
#8124
üzenetére
Nekem nem érné meg.
De sokan elégedetten használják, szerintem ez egyéni preferencia kérdése. tuzpenge: minden van hozzá. Tudom, az AVX-ről nincs jó véleményem, de náluk van hozzá emlékeim szerint "barista csomag" (normális(abb) tamper, nyitott kar, kosár stb.).
Előbb találtam a Dedicához kiegészítőket, mint a Sage/Breville-hez. -
kmarci25
veterán
válasz
Yager01
#8122
üzenetére
Igen, emagnál így megy ez. Vannak, akik csúnyán kihasználják, de ez egy másik sztori.
Ami nekem a Dedicában nem tetszett az a mágnese szelep hiánya (miután lefőtt, nem veszi le a nyomást a karról/kosárról, így még csepeg egy ideig), a kis hely a csepptálca és a kar között (nem fért be a mérlegem), és a gőzfúvóka sem állt kézre nekem. Kb egy hétig használtam, aztán ment vissza. -
kmarci25
veterán
válasz
Yager01
#8116
üzenetére
Próbáld meg, max visszaküldöd. (Emagnál 30 napod van rá. 14 napon belül még a szállítási díjat is visszakapod, 14-en felül csak a termék árát.) Én így próbáltam ki tavaly ősszel szintén egy Dedica-t (mondjuk az újracsomagolt volt), és jól tettem, mert nekem nem jött be, keresgéltem tovább.
Egyébként ennyiért tényleg olcsó. -
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB
#8005
üzenetére
Basszus, tényleg 70% robusta.
Hát, az valóban JÓREGGELT! Berugja az ajtót, a tokkal együtt.
Én egyszer ittam olyat, amiben ilyen magas arányú volt a robusta, szívdobogás, hidegveríték lett az eredménye, nem kívántam többet.
bagaba1: Te se gyilkold magad ilyenekkel!
-
kmarci25
veterán
válasz
Daneeka
#7990
üzenetére
Pont ezt akartam tegnap javasolni neked, csak a hsz-edből úgy vettem le, hogy kell a (programozható) egy adag/két adag gombnyomásra. Ezen meg ugye addig folyik, amíg meg nem állítod. Amazon.de-n talán még találsz, persze jó magas szállítási költséggel, esetleges ÁFÁ-val...

-
kmarci25
veterán
Normális szemes koffeinmentest érdemes venni? Ha igen, akkor honnan?
-
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB
#7930
üzenetére
Igen, ez a bajom, értem a fejfogós szmájlit.
Ha lenne egy spájzom, akkor beválallnék egy Graef-et vagy Mazzert, de az sajnos nincs... -
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB
#7909
üzenetére
Köszi a véleményt. Első alkalommal nekem is kiforgatta a markomból az őrlőt a fúró, aztán nem akarta meghajtani (világos kenyai), akkor tettem át a legmagasabb nyomatékra, az őrlőt meg erősen szorítva a pulton. Na úgy viszi.
Szimpatikus a Kingrinder.
Várok valami alkalmat, amire meglephetem magam vele. 
Nutra: ugyanez a termék van úton nekem is, kiványcsi vagyok milyen lesz minőségre.
-
kmarci25
veterán
válasz
pető bá'
#7901
üzenetére
Én most ott tartok, hogy kezdek lemondani a motoros őrlőről. 2 kézim van, mindkettő középkategória szerintem, annak is az alsó(bb) szegmense. Ebből az egyik, ami inkább presszóképes, a másik kevéssé, de az meg nagyon gyors. Most gondolkodom erősen a 1zpresso egyik nívósabb eszközén (K valami), vagy az általad is emlegetett K6-on.
Ha nagyon akarom és mostanában akarom, akkor az akkus fúrógéppel meghajtom a kéziőrlőt, és akkor az már majdnem motoros.
-
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB
#7894
üzenetére
Na, ez meglepő és jó hír. Azt hittem, hogy ezek a pici, kézi cuccok felejtősek.
-
kmarci25
veterán
Minden normális mobil presszó eszköz túl drága vagy nem bízom benne. A Flair nagyon húzós, az ilyen picopresso-kban meg nem bízom. De lehet hogy teljesen rosszul gondolom. Pedig király lenne, ha lehetne presszót is készíteni úgy hogy nem kell hozzá nagy(obb) gép.
-
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB
#7884
üzenetére
Viszont ha megtanulja az ízlelőbimbó, akkor van baj, mert onnantól már nem bírod meginni azt a random éttermi\cukrászdai porított parasztszart, ami addig fel se tűnt, milyen rossz

Rossz hír (nekem): ezen már túl vagyok. Múltkor vendégségben kaptam kapszulás eszpresszót, valami szicíliai volt. Megköszöntem, megittam, de azért finom nem volt.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB
#7882
üzenetére
Akkor azt mondom, hogy még nem ittam olyan világos pörkölésűből készült eszpresszót, ami igazán bejött volna, és otthon sem tudtam elkészíteni.

Egyébként: a gépben mi kell ehhez? Pontos hőfok állítás pl? -
kmarci25
veterán
Pár dolgot írhatok, de azért sokat nem tudok, mivel bő 2 hete van meg. Pozitívum, hogy tényleg nagyon gyorsan használható, a bekapcsolástól számított 2-3 másodperc. Persze, ha jót akarok főzni, akkor jópárszor át kell ereszteni a forró vizet rajta, mert sajnos nem fűti a termoblokkot (annak mi a magyar neve?) és így a kart/kosarat sem. A tartozékok között van a gyári kar, aminek belül az alján van valami műanyag terelő, ami egyszerűen nem lehet kivenni (erősebben nem próbáltam), egyébként jó súlya van, érzetre nem rossz. Két nyomásfokozós kosár (1 és 2 adag) és két normál kosár. Ezenkívül egy vakszűrő (illetve egy szilikon lap, amit a kosárba lehet tenni, így elzárva a víz útját), egy tamper és egy tejmelegítő kancsó. A tamper vacak (azért nem az a műanyag sz@r, amit a Dedica-hoz adnak), rövid a nyele, nem lehet megfogni rendesen, és ráadásul pár milliméterrel kisebb, mint a kosár, így jól tömöríteni nem lehet vele. A tejkiöntő rendes fém, az oké. A gép annyiban okosabb a sima Bambino-nál, hogy a 3 fokozatban állítahtó hőmérsékeltnek és hab mennyiségnek megfelelően automatikusan habosít, egész jó eredménnyel. A latte art "nagyon megy", de általában az absztrakt ábrákat részesítem előnyben.
Mindenki azt lát bele, amit akar. Ja, és akció keretében, regisztráció után kaptam hozzá 250 g specialty kávé a KTRL pörkölőtől.
Összesen három gomb van rajta: 1 adag, 2 adag, gőz. Ezen kívül lehet manuálisan irányítani a víz mennyiségét, és mindkét gombot lehet programozni is. Gőzölni manuálisan is tud, nem csak az automatikával.
Játékból vettem hozzá a Kapuczinertől karos géphez őrölt kávét, hát azon úgy nyomja át a vizet, hogy 10 mp alatt 50-60 g folyik ki a 15 g őrleményből. Két őrlőm van otthon, egy Timemore C3 és egy Varia, ez mindkettő kézi. A Varia-n lényegesen több a fokozat, így azzal próbálkoztam. 2-3 elrontott után nagyjából be tudtam lőni az ideális finomságot. Általában 1:2-3 aránnyal főzök, azaz 16 g kávéból 30-50 g körüli folyadék, 30 mp alatt. Ami a videón van, az 16-ból 40. Arra már rájöttem, hogy presszóban nekem a nagyon világos pörkölések nem jönnek be, túl sok a nekem a "gyümölcsíz", a sav, inkább a csoki, mogyoró, karamell, dió az én ízvilágom. Filterben jöhet a világos, ott kifejezetten azt szeretem. Szinte kivétel nélkül manuálisan főzök, mérleggel és stoperrel mérve, bár most vettem egy kilós kávét presszóra, ahhoz beprogramoztam az egyik gombot, nagyjából egyenletesen főz így már, 28-34 mp, és 40 g körül.
Őrlőm, mérlegem már korábban is volt, amit ehhez vettem az egy új tamper volt (Normcore), egy puck screen (ennek van magyra neve?), egy nyitott kar, és egy (talán) preciziós kosár és egy szűrokár magasító. Még érkezik egy disztribútor (WDT tool).
Ezzel most egy időre befejezem a vásárlást.
Nagyon sokat nézegettem gépeket, teszteket olvastam, néztem. A felső határ árban nálam kb ez. Nem bántam meg, és szerintem most nem is létezik olyan, ami jobban megfelelne. Külsőre szerintem negyon szép, funkcióban is rendben van, nagy, 1,8l-es víztartálya van. Az automatikus gőzölés az egyetlen "luxus" verzió, próbáltam korábban manuálisan gőzölni, nem nagyon ment. Ami kompromisszumos nekem: nagyon jó lenne, ha melegítené a termoblokkot, és így a kart is, a másik, hogy 54 mm-es kart és kosarat használ, jobb lenne az 58 mm-es, ahhoz több, könnyebben beszerezhető kiegészítő van.
Na, ez jó hosszú lett, végül...

-
kmarci25
veterán
válasz
tuzpenge
#7873
üzenetére
Ilyen: Sage Bambino Plus
A kar és a kosár már persze upgrade, nem széria -
kmarci25
veterán
Tegnapi főzésem a Jézuska hozta masinával. Hondurasi kávé, elég testes.
-
kmarci25
veterán
válasz
balazs1956
#7868
üzenetére
Tartalék? Nekem több mint egy éve megvan napi szinten használom, van hogy többször is és semmi baja a tömítésnek. Nem ér rá akkor, ha baja van?
-
-
kmarci25
veterán
válasz
balazs1956
#7653
üzenetére
Teljesen más kávét főz a két készülék. Bár Nespresso kapszulás van itthon, de én is vettem tölthető kapszulát, háááát... Párszor próbáltam, nem jött be. A Bialettivel nem tudsz eszpresszót csinálni, de jó kávét igen. A technikát illetően ott a youtube a többi meg csak rajtad múlik. Úgyhogy én egyértelműen a Bialettit javaslom.
-
kmarci25
veterán
válasz
body007
#7596
üzenetére
Ipari szerintem. Ez nem az, aztán mégis: Weber EG-1.
-
kmarci25
veterán
válasz
Digitalpimp
#7591
üzenetére
A tigris ette meg a cibet macskát, az meg a kávécseresznyét. A többit kitalálod...
-
kmarci25
veterán
Én tegnapelőtt rendeltem egy ilyet: DiFluid microbalance. Sikerült 39 USD-ért, éppen akcióban volt. Kíváncsi vagyok, hogy mennyire tudja azt, amit ígér.
-
kmarci25
veterán
Szerintem a sok netes ajánlás, recept arra jó, hogy elindulj valamerre. Ha neked ízlett a kávé, amit ezzel a módszerrel készítettél, akkor idd úgy. Nincs ebben abszolút igazság, ki kell kísérletezni, hogy neked mi ízlik, és úgy készíteni. Egyébként ez a recept hasonlít a Kasuya féle módszerhez. Nála kevesebb a kávé, amúgy nagyjából stimmel minden.
-
kmarci25
veterán
Ott még nem tartok. Egyelőre azt érzem, hogy ugyanaz a kávé, ugyanolyan őrlési finomság esetén jól/jobban sikerült-e a felöntés. Általában bloom, aztán a maradék vizet 2 részletben öntöm: 18 g kávéhoz először 36 g víz, 45 mp múlva 107 g víz, újabb 45 mp újabb 107 g víz. Így kb 3 perc alatt csepeg le teljesen. A Kasuya féle 5-ször felöntést majd ki akarom próbálni, de egyelőre maradok a bevált receptnél.
Sped: hát, költeni a pénzt ennél a hobbinál is lehet.

-
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB
#7419
üzenetére
Én kifejezetten élvezem a baszakodást a V60-nal. De elhiszem, hogy ha gyorsan akarsz egy filtert, akkor túl sok. Munkahelyen ezért Aeropress-ezek inkább.
-
kmarci25
veterán
Alapfelszerelés (szerintem): mérleg, stopper, örlő, dripper, filter, hattyúnyak/kancsó. Amióta kancsót használok, sokkal finomabb kávékat tudok készíteni, előtte próbáltam közvetlenül vízforralóból, nekem nem ment, aztán jöttek amit korábban linkeltem, ezek a csepegtetők. Javult az eredmény, de az igazi a kancsó, kell az irányítható és szabályozható vízsugár.
Ja, és az örlő is fontos, a korábbi Hario örlőmmel nem volt túl konzisztens az őrlemény, ahhoz képest a Timemore sokkal jobb eredményt és így finomabb kávét ad. Igen, durvább mint a kotyogóshoz, vagy Aeropress-hez, finomabb mint a frencs presshez. Kávénként változik, az első főzet után érezni, hogy durvább vagy finomabb kell.
Szerintem a gép ide nem jó megoldás, mert manuáisan sokkal több szabadságod van, amit a géppel elvesztesz.Én világos pörkölést szoktam használni, a sötétebb kevesebb élményt ad, világosnál sokkal jobbak az ízek. Ami nekem a legjobban ízlik, azok az Etióp kávék, jellemzően ezek drágábbak, de érdemes megpróbálni.
-
kmarci25
veterán
Az első kettő szerintem ugyanaz, a vízsugár irányítását nem úszod meg. Van a Hario-nak drip assist-ja, ami ebben segít, illetve ennek van más verziója is (Master B), plusz olcsóbb lehetőségek Ali-n. Az igazi megoldás erre a hattyúnyakú forraló, illetve lehetőség ennek imitálása (pl. ez a kis kancsó), amivel vékony sugárban, pontosan tudod adagolni a vizet, a megfelelő irányban.
-
kmarci25
veterán
válasz
sherlock82
#7344
üzenetére
Nem tudom ugyan mennyi a garanciális ideje, de ha még garis, akkor én biztos vinném a szervizbe. Sajnos az a tapasztalat, hogy a Nespresso gépek hajlamosak a hibára, bátyámék 3-szor gariztatták fél éven belül a sajátjukat. Úgyhogy ne dobd ki, hanem javíttasd!

-
kmarci25
veterán
válasz
Viiktor1989
#7307
üzenetére
Miért nem lehet?
-
kmarci25
veterán
válasz
Stylewars_kp
#7304
üzenetére
Ez a Bialetti ajánlott indukciós tűzhelyre és ez is rozsdamentes acél, úgyhogy gonmdolom az általad linkelt is az. Mondjuk én biztos a Bialettit venném.

-
kmarci25
veterán
válasz
inf3rno
#7275
üzenetére
Az Alpro-nak van kb aranyárban a Barista típusú növényi teje, kókusztej, és talán van mandula is. Az tényleg habosítható, majdnem úgy, mnt a tehéntej, a színe egészen hasonlít a tehéntejhez. Az ízén persze érezhető, de én nem vagyok oda a tejért, úgyhogy engem nem zavar, mikor havonta egyszer használom.
Feleségem azzal issza a kávét, én csak üresen. -
kmarci25
veterán
Azért szerintem olvass még utána a csöpögtetős technikának. Nekünk is volt régen ilyen gépünk, ezek annyit csinálnak, hogy csöpögtetik egyenletesen a forró vizet az őrleményre. Viszont ha megnézel pár videót, vagy elolvasol recepteket, akkor azt fogod látni, hogy különböző felöntési időket írnak, illetve keverési, öntési technikákat, hogy a víz teljesen átjárja az őrleményt. Biztos jó ez a gép, de 23 ezret nem fizetnék érte, inkább megvenném a Hario szettet, meg egy mérleget. Én szeretek is ezekkel szórakozni mondjuk...

konzumpro: és akkor még ez is.
Köszi, megnézem, de teljesen el vagyok már veszve... -
kmarci25
veterán
-
kmarci25
veterán
Ha csepegtetőst szeretnél, akkor szerintem ne gépet vegyél. Inkább a Hario szettet, de külön-külön is megveheted. Nekem van, a 2-es dripper, most talán nagyobbat vennék, ha több személyre főzök, akkor jobb lenne a nagyobb. Illetve, ha nincs hattyúnyakú kannád, akkor ezt a kiegészítőt is: drip assist. Én javasolnám még az Aeropress-t is, talán még egyszerűbb, mint a drip.
A kettőből bármelyiket választod, kell majd egy jó ölrő, amivel tudsz filterhez őrölni. -
kmarci25
veterán
Ha nem Dedica kávéfőző, akkor mi a következő, ami szóba jöhet? Ami karos, és kaphatóak hozzá kiegészítők (portafilter és kosár leginkább)?
-
kmarci25
veterán
válasz
hyperspace
#6965
üzenetére
Oké, de 200 Ft körül van egy kapszula. Azért az szerintem túlzás.
-
kmarci25
veterán
válasz
Polarstar
#6962
üzenetére
Jaja, bennem is ilyesmi gondolatok vetődtek fel... És egyébként meg: minek pörgetni? Attól jobb lesz? Oké, hogy a centrifugális erő is hat ilyenkor nem csak a víznyomás, de akkor is. Egyébként még a tecnológia nem is baj, mert oké, kisérletezzenek, biztos lehet finom kávét készíteni így is, de az ára az nagyon magas. (Főleg a fenti plusz infókkal, miszerint a tartóssággal komoly problémák vannak.)
-
kmarci25
veterán
Nem ismerem a Vertuo-t, de nemrég láttam róla egy James Hoffman videót. Ami megmaradt bennem róla az az, hogy a gép miközben áttolja a vizet a kapszulán, pörgeti a kapszulát és emiatt extrém magas hab lesz a kész italon. Szerintem ez kicsit szemfényvesztés főleg úgy hogy ez a gép jóval drágább mint egy sima kapszulát Nespresso.
-
kmarci25
veterán
Tegnap Media Marktban jártam, és meglepődve láttam, hogy forgalmaznak AVX kávékat. Ez Soroksáron volt, 250g-os és 1 kilós kiszerelések voltak, kb. 8-10 féle. Ok, drágább volt, mint neten rendelve, 2500 volt a 250g-os gold blend. A pörkölés időpontját kell figyelni, mert volt olyan, ami májusi pörölés volt... Szóval, ha épp gyorsan kell valami jobb fajta, akkor talán ott is be lehet szerezni, én találtam tegnap augusztus végi pörkölésűt is.
-
kmarci25
veterán
válasz
bmxbandita
#6945
üzenetére
Na, csak pár szót. Szintén James Hoffmannal kezdtem tavaly, azóta már 4-5 témába vágó csatornára vagyok feliratkozva. Én a filter felé mentem elsőre, mert azt szeretem igazán, úgyhogy Aeropress és V60, amit iszom. Épp tehnap érkezett meg a komolyabb kézi őrlőm, a TimeMore C3, ami előtt a Hario Skerton Pro-t használtam. Hát, ég és föld, kb mindenben (anyaghasználat, őrlési idő, őrlemény konzisztencia). És ez még csak a kézi őrlők alsó közepe, de ennél több pénzt kézire nem vagyok hajlandó költeni. Majd a motoros gépre igen.
Espresso annyira nem a világom, de közeljövőben szeretnék egy presso gépet is, mert mégiscsak. Az biztos, hogy szemeskávé, kézműves pörkölőtől. Én is sok félét kipróbáltam, már nagyjából belőttem, hogy melyiket szeretem jobban, melyiket kevésbé. Egyszer kipróbáltam az Aeropress-t bolti őrölt kávéval, hát, azt inkább hagyjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3669, 100% Akksi
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude 5491 - i7-8850H I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mikor tesztelsz akkor nem használsz puck screent pl. Aztán az eredményből levonod azt az 1-1,5 g-ot, amit icm írt.
Lehet kipróbálom én is. Van már egy akupunktúrás tűs, alis WDT-m, de miért ne lehetne egy muzikális is?
Valószínűleg apróbb rögök vannak az őrleményben ezért nem teljesen egyenletes az ellenállása, a víz meg arra megy, amerre a legkönnyebb. Nekem egy rugós Normcore tamperem van, plusz egy wdt tool, ezekkel mostanában sosincs spricc. Korábban gyakran előfordult, de még mostanában is, ha nem figyelek eléggé.
Arra nem emlékszem, hogy beragadt volna.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Köszi!
Mr.Csizmás
