Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Polarstar

    nagyúr

    válasz Nutra #1387 üzenetére

    Sajnos el kell árulnom neked egy hatalmas titkot. Talán a többieknek sem fog idegenül hatni.
    A kapszulás előtt is volt egy univerzális rendszer. A papíros Easy Serving Espresso POD. ESE Pod. [link]
    Ebből volt az egy adagos és volt a karos gépekhez a nagy.
    Hogy akkor miért kellett a kapszulás franc?
    Pofonegyszerű!
    Ezek már nem kompatibilisek egymással, így a gyártók szépen kötik a felhasználást a saját márkádhoz.
    A papírosak nitrogénben pihennek, azok sem oxidálódnak - míg valaki erre gondolna. Ha már frissesség.
    Szóval az egész egy hatalmas vásárlási átvágás. - A papíros az szabvány, bármelyik gépbe jó bármelyik pod.- Nehogymár a "másik gyártó" olcsóbb kávéját vedd! :((

  • Sumptuous

    senior tag

    válasz Nutra #1387 üzenetére

    Félve linkeltem origós cikket, az tény. De forrás nélkül sem akartam posztolni. :D Kényelmesnek, kényelmes.. de a presszótól tényleg messze áll. De (a "cikk" ""írón"" kívűl) nem is várja ezt el senki egy ilyen olcsó/egyszerű szerkezettől. Bár én bevallom, szeretem amit-ahogyan lehet vele készíteni. Nem mindenkinek kell minden nap presszó minőségű kávé. Vagyis inkább máshogy fogalmazok; Nem mindenki engedheti meg magának. (Nem is feltétlen anyagilag, inkább időre gondolok. Bár az meg most pont nem aktuális érv. :) )

    @konzumpro: Nincs otthon fílterpapír, de nem is érzem szükségességét, ugyanis amit így főztem lötty, teljesen zacc-mentes. Egy apró kósza kávéörlemény darab sincs a csészében. Meg is lepődtem, mert mint látható a képen elég nagy lyukakat vág az alufóliára, nem igazán értem, hogyan szűr. Kerestem képet a belsejéről, hogy mifféle szűrőt szereltek oda, de nem találok. Szabad szemmel meg nem nagyon lehet oda benézni. :N

Új hozzászólás Aktív témák