Új hozzászólás Aktív témák
-
viktorhu
veterán
Igaziból mindkettő közepes pörkölés. Általában tejes italokhoz a sötétebbeket is szokták használni, hogy a tej ne nyomja el a kávé ízét, de ha pont az ellenkezőjét szeretnéd, akkor a világos irányba érdemes menni, ha tudja a géped kezelni (automatával ne nagyon). A másik, amivel lágyíthatod a kávé ízét, az az lenne, ha mégis megbarátkoznál a robustával. Nem kell 100% robusta, de lényegesen lágyabb íze van, az arabicáé karakteresebb, szóval egy 30+ százaléknyi robusta csodát tud tenni.
-
Én külön melegítem egy acél tejkiöntőben (indukciós a lapom, a bialetti meg teflonos alu, ez az egyetlen bajom vele), amíg forró nem lesz az edény oldala. Ha felforralod nem jó, ha hideg, akkor a kávéd nem lesz jó. Legyen meleg
. Utána igyekszem úgy pumpálni, hogy ne menjen bele levegő (nem emelem ki a tejből a pumpát, de ezt érzed húzogatás közben... ööö...). Ha már jelentős ellenállása van és olyan érzés, mint egy sima olajdugattyú, akkor jó. Utána párszor oda-vissza kell öntögetni pl. egy másik pohár és a habosító között, ettől lesz homogén.
-
-
Ebbe nem ég bele a tej és külön van a gép a habosító egységtől (mágneses elven működik), úgyhogy könnyű elmosni. [link]
Azt nem tudom, hogy a minőség milyen, ugyanis van ilyenem, de igazi profit még nem próbáltam. Azt már kikísérleteztem, hogy tudok vele kemény tejhabot, folyósabb tejhabot, meg hasonlókat, de összehasonlítási alap nincs. -
#85578752
törölt tag
Van amelyikben odaég a tej, nekem régebbi Tchibo van és kaparászni kell a barna pillét a teflonos edény aljáról...
Leginkább csak habosítanak.
Cappuccinot lehet velük, lattét nem, úgy értem, olyan gőzölt tejhabot nem tudnak amivel mintát lehetne önteni.Egy belépőszintű automata árán lehet venni igazi tejgőzölőt. Tehát akkor már érdemesebb automatát.
Fém gőzcsővel rendelkező 100e körüli Philips modellekkel lehet lattéhoz is tejet gőzölni, az automatikus tejhabosítós LatteGo szerintem túl buborékos habot csinál.
A Delonghinak vannak LatteCrema típusú gőzölős típusai, 140 körül, ezeket be lehet állítani, hogy milyen jellegű tejhabot csináljanak. Ha nem kell szigorúan lattéra alkalmas tejhab, akkor jó bármelyik LatteGo-s Philips.Van olcsó megoldás is, habosító pálca, az az elemes, külön felmelegíted 60 fokra a tejet, belekavarsz kis levegőt, utána pedig már csak krémesíted a felszín alatt, zsírosabb tejjel még lattéhoz is jó lehet így a tej.
Van a french press is mint lehetőség, pillanatok alatt lehet vele tejet habosítani, ha van mikró, a kisebbik műanyag-üveg tesco-s french press a legjobb, ami belefér. Ki kell tapasztalni hány ml tej, hány másodperc alatt éri el a 60 fokot és lehet habosítani. Itt is van trükk hogy ne csak borotvahab legyen hanem lattéra alkalmas tej... Csak az elején keversz be levegőt, utána már csak felszín alatt krémesítesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged