Új hozzászólás Aktív témák

  • #85578752

    törölt tag

    válasz yuing #2588 üzenetére

    Van amelyikben odaég a tej, nekem régebbi Tchibo van és kaparászni kell a barna pillét a teflonos edény aljáról...
    Leginkább csak habosítanak.
    Cappuccinot lehet velük, lattét nem, úgy értem, olyan gőzölt tejhabot nem tudnak amivel mintát lehetne önteni.

    Egy belépőszintű automata árán lehet venni igazi tejgőzölőt. Tehát akkor már érdemesebb automatát.

    Fém gőzcsővel rendelkező 100e körüli Philips modellekkel lehet lattéhoz is tejet gőzölni, az automatikus tejhabosítós LatteGo szerintem túl buborékos habot csinál.
    A Delonghinak vannak LatteCrema típusú gőzölős típusai, 140 körül, ezeket be lehet állítani, hogy milyen jellegű tejhabot csináljanak. Ha nem kell szigorúan lattéra alkalmas tejhab, akkor jó bármelyik LatteGo-s Philips.

    Van olcsó megoldás is, habosító pálca, az az elemes, külön felmelegíted 60 fokra a tejet, belekavarsz kis levegőt, utána pedig már csak krémesíted a felszín alatt, zsírosabb tejjel még lattéhoz is jó lehet így a tej.

    Van a french press is mint lehetőség, pillanatok alatt lehet vele tejet habosítani, ha van mikró, a kisebbik műanyag-üveg tesco-s french press a legjobb, ami belefér. Ki kell tapasztalni hány ml tej, hány másodperc alatt éri el a 60 fokot és lehet habosítani. Itt is van trükk hogy ne csak borotvahab legyen hanem lattéra alkalmas tej... Csak az elején keversz be levegőt, utána már csak felszín alatt krémesítesz.

Új hozzászólás Aktív témák