Új hozzászólás Aktív témák

  • justgiveup

    tag

    Sziasztok!
    Lenne pár kérdésem/felvetésem őrlő témában és ebben kérném ki a véleményeteket.

    Jelenleg filterezek és néha kotyogózom, ehhez jelenleg egy Timemore C2-t használok. Ennek már eléggé érzem a hátrányait. Egyrészt szerintem relatíve sok a fine (egyszerű szitálás után sokkal finomabb a kávé, eltűnik a kellemetlen keserű íz), másrészt két állás között nagynak tűnik az ugrás a szemcseméretben és már kotyogósnál pl. gyakran nem tudom belőni az optimális tartományt.
    Szeretnék a közeljövőben espressozni is, ehhez már végkép kevés lesz a Timemore.
    A legjobb lenne, ha meg tudnám oldani mindezt egy őrlővel és nem bánnám, ha elektromos lenne (kezdem unni a tekergetést :D) Milyen opciók jöhetnek szóba?
    Másik opció, hogy külön egy filterre és egy espressora. Ebben az esetben azt mondanám, hogy a filteres legyen elektromos, espressora kibirom a manuálisat, mert kevesebbet iszok. Itt szintén javaslatokra lennék kiváncsi.
    Amik bennem felmerültek:
    Első opcióhoz egy NZ, ami filterhez tudtommal nem a legidálisabb, mert sok a fine, de elfogadható lehet.
    Második opcióhoz mondjuk egy J-Max és egy Fellow Ode/Lagom Mini.

    Ráadás kérdés :DD
    Hogy álltok a szitálással? Nyilván nem sok tapasztalatom van (Timemore C2), de nekem hatalmasat dob, ha egy basic konyhai szitán áteresztem.
    Egy jobb minőségű őrlő (mondjuk az Ode) tud annyival többet, hogy ne kelljen szitálgatni? Mert ha nem akkor ígyis úgyis szitálgatok és nem halok bele pl. egy NZ-nél a több fine-ba...

    Előre is köszi!

Új hozzászólás Aktív témák