-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
John3:16
csendes tag
Az Eurekának egy kúpos darálója van (Olympus 75 KR E) 68 mm-es késpárral, 1000 EUR feletti árral:
https://www.eureka.co.it/en/catalogo/prodotti/macinacaff%c3%a8+istantaneo/1/3.aspxEz lehet még egy érdekes történet, ha végre elkezdik a gyártást:
[link][ Szerkesztve ]
-
John3:16
csendes tag
válasz Peti...(16v) #71821 üzenetére
Kétféle van, egy műanyag és egy fém tetejű:
[link]
Itt megtalálod a méreteket.
GC-vel, feneketlen karral használom. A kifolyós karokkal már nincs elég hely a csészének. -
John3:16
csendes tag
válasz Peti...(16v) #71810 üzenetére
Hario. Japán technika.
Egyszer kell megvenni. Két éve bírja az elem benne. -
John3:16
csendes tag
válasz mdav88 #71801 üzenetére
Az Eureka állító mechanizmusa sztem teljesen ok. Egy éve megelégedéssel használom az Atomot, előtte Mignon volt egy évig. Ha újat szeretne az ismerősöd, akkor csak a Mignon fér bele 150-ig, ami viszont kissé rögösít.
(Bár kijöttek most új típusúak, érdemes utánanézni). Az Atom 180e újonnan,
Annak is kijött egy 75 mm-es késes spéci verziója (valszeg ugyanaz a kése mint a Mythos-nak):
[link]
Ez viszont 250e körül lesz sajnos,Ja és a tavalyi pesti WOC-on elég sok standon láttam Zenith-et vagy Olympus-t.
[ Szerkesztve ]
-
John3:16
csendes tag
válasz fragola.6035 #70440 üzenetére
Gratulálok, nagyon profi munka!
Csak tettél rá végül gőzcsapot! -
John3:16
csendes tag
-
John3:16
csendes tag
válasz PeterAgos #70002 üzenetére
Szia,
[link]
6:30-nál látsz a kiömlő csőrben egy cikkcakk alakú fém lemezkét. Mindössze egy csillagcsavar tartja.Javaslom, hogy a popcorning elkerülése miatt a fekete műanyag behordó csigát is szedd ki a garatból. Ehhez egy megfelelő méretű csőkulcs kell. Valamint pl. egy vízpumpafogó amivel ráfogsz az öntvény házra (azaz ellent tartasz) hogy ne tekeredjen el a késtartó öntvény az alsó késsel. Javaslom, hogy a fogó pofája és az öntvény közé tegyél valami vastagabb gumilapot vagy parafát, hogy ne karcold/sértsd meg a művelet közben a kést ill.az öntvényt.
[ Szerkesztve ]
-
John3:16
csendes tag
Nekem egy 12-18g IMS és egy Reneka Microsieve 16g szűrőm van.
Az IMS-sel nagyon megbízhatóan húzok jókat immár kb. 3 éve.
A Renekát nagy ritkán veszem elő. LM Stradát / VST-t nem próbáltam még.Amióta bekerült a tágulási is a GC-be a rézcső mellé és kikerült az antisztatikus rács az Atomból - azaz
tudok rendesen adagonként őrölni - sorozatban fincsi kávékat iszom!Ma pl. bontottam egy Ruandait Gardellitől és az előző darállóálláson, elsőre 50 mp-es lefolyással is nagyon fincsi lett.
Asszem hardverileg megérkeztem Innentől inkább már élvezem a különböző kávékat.
-
John3:16
csendes tag
válasz SoundON #69713 üzenetére
IMS duplába 18g. 1:2 arány körül (a barista hölgy azt hiszem 34g kihozatalt javasolt) normál 25 mp lefolyás. Vízhőfok 90 C környéke.
Renekába 16g körül ment.
A tágulási + szűkítő miatt nálam 7-8 mp alatt épül fel a nyomás. Maroktamper 12 mm magasra állítva.
Nem egy háklis jószág egyébként - már az első, 15 mp-es csapolás is fincsi lett.
Sok sikert![ Szerkesztve ]
-
John3:16
csendes tag
Hááát, elég furfangosan van ez a kis leírás megfogalmazva ...
Az egész attól függ, hogy minek tekintjük az etil-acetátot (bármiből is vonják ki).
Nyomdában dolgozom, etil-acetátot használunk oldószerként.
Ha azt mondanám a festékkonyhás kollégáimnak, hogy az nem egy vegyszer rendesen kiröhögnének. -
John3:16
csendes tag
válasz norkov84 #69310 üzenetére
Volt egy olyan érzésem, hogy az a nagy IKEÁs spricni kicsit túl sok vizet tol RDT-hez.
2 csepp vizet javasolnak egyébként. Nekem a Mülleres mini szóróflakonból nyomott egy spricc teljesen bevált.
Miután megvettem teszteltem a vízmennyiséget: cseppentettem 2 csepp vizet a konyhapultra, majd melléfújtam a mini szóróflakonból egyet. Nem sokkal volt több szemre, ezért mertem elkezdeni használni napi szinten.
Aztán egy hét használat után szétszedtem a darálót, nehogy valami gebasz legyen, de nem volt.A sima ujjbegyről vagy kiskanál nyeléről való cseppentés, majd rázás is jó gyakorlat.
[ Szerkesztve ]
-
John3:16
csendes tag
válasz Kávé Kálmán #69256 üzenetére
Figyelemreméltó fejlesztés, köszi, hogy belinkelted!
Láttam már az Espressuino projektet régebben is. Olvasgattam anno a weboldalát és úgy emlékszem, hogy a srác magának fejleszt, és nem nagyon vállalja, hogy másnak is egy az egyben épít egy ilyen űrhajót. Szóval ha valaki nem jártas Arduino programozásban és elektronikában, annak nem sok esélye van reprodukálni ezt a masinát, míg a rézcsövezés, PID, tágulási, szűkítő, pumpa-szabályzás beépítése bárki számára elérhető a fórumos tuningmesterek jóvoltából.Én személy szerint jobban szeretem az egyszerűséget és analóg technikát, mint a szétautomatizáltságot, de ez már egyéni ízlés dolga.
-
John3:16
csendes tag
válasz gpbenedek #69065 üzenetére
Nem lehet, hogy a réz vízterítő az oka ennek az emelkedő hőmérsékletnek?
Van egy sanda gyanúm, hogy jó okkal rak gyárilag a Gaggia alu vízterítőt a Classicba.
Nem hiszem hogy csak a spórolás vezette volna a mérnököket.Szerk.: Bocs, ezt SoundOn topictársnak szántam.
[ Szerkesztve ]
-
John3:16
csendes tag
válasz SoundON #69032 üzenetére
Ez nagyon érdekes téma, mert nekem is van egy ilyen sejtésem, hogy nem mindegy, hogy mennyi ideje van bekapcsolva a GC, annak ellenére, hogy a PID mért hőfoka áll mint a cövek.
Valahogy jobbakat húzok, ha csak 20-30 perce van bekapcsolva, mintha 1-2 órája.
Én is tesztelem majd a gépem és beszámolok a tapasztalatokról.
-
John3:16
csendes tag
válasz Rush77 #69038 üzenetére
A V3-as Silvia gőzcsövön már én is gondolkodtam, de végül nem vágtam bele.
A V2-es is tökéletesen szuperál, úgyhogy ez már ilyen "úri huncutság" kategória lenne számomra.Tartsd a kiöntőt is a hűtőben, úgy nyersz még egy kis plusz időt.
Szerintem nem kell a termosztátot cserélni. Nekem az Auber PID vezérli a gőzt is és fel tudom tolni akár 160 fok fölé is. Nem tapasztaltam, hogy a magasabb gőz hőfoktól gyorsabban melegedne fel a tej, inkább csak kicsit erősebb lett a gőz.
De azzal is tudsz játszani, hogy mennyire nyitod ki a gőzcsapot.Jó gyakorlást!
-
-
John3:16
csendes tag
válasz Bazsee71 #68765 üzenetére
Helyesbítés Atom adagonkénti darálás témában:
1) Ha kioperálja a user a műanyag kávébab behordó csigát és az antisztatikus rácsot
2) RDT-zik két csepp vízzel a sztatikusság ellen
3) Körtefecskendőzik vagy összehoz (pl. vitaminos dobozokból) egy passzentos adagonkénti darálásra alkalmas készséget amivel ki lehet pumpálni a pangótakkor általában 0,5g alatti retencióval lehet számolni. Ma reggel pl. tized gramm pontossággal kiadta amit beleraktam 1-2 ráindítás és pumpálás után. A garathoz sajnos nem lehet hozzáférni kívülről.
[ Szerkesztve ]
-
John3:16
csendes tag
válasz fragola.6035 #68301 üzenetére
Sejtettem, hogy előbb-utóbb elindul a sorozatgyártás!
Várjuk a beszámolót a leendő tulajoktól! Főleg a rézcsöves-alukazános vs. rézbojleres összevetés lenne érdekes számomra.
-
John3:16
csendes tag
válasz John3:16 #68208 üzenetére
Ennek a gyártónak van magyar forgalmazója is:
http://legally.hu/hu/termek_list/la-spaziale-kavegepek-daralok#la-spaziale-kavegepek-daralok -
John3:16
csendes tag
Ja és még egy tipp: La Spaziale S1 Mini Vivaldi
https://www.stoll-espresso.de/espressomaschinen/la-spaziale/
Bár ez kinézete alapján inkább vendéglátós gép, de hobbisták is veszik. Azt fontos megjegyezni, hogy az S1 Mini Vivaldiban nem PID van, hanem valamilyen egyéb, elektronikus hőmérsékletállítási megoldás.
Az hogy ez mennyire pontos nem tudom, talán van itt valakinek tapasztalata ezügyben. -
John3:16
csendes tag
- ECM Synchronika
- Profitec Pro 700
- VBM (Vibiemme) Domobar Super 2B
- VBM Domobar Junior 2B (ebben nincs PID)
épp akciós itt:
https://www.coffeeitalia.co.uk/coffee-makers/vbm/vbm-domobar-junior-2b.html- IZZO Alex Duetto
- Rocket R58 vagy R60A fenti gépek többsége felül van a megadott kereteden.
A dual boiler masinák pont az a szegmens, ahol már rendesen zsebbe kell nyúlni.
Az Expobart mindenképpen nézzétek meg, mert a megadott paraméterek alapján az lenne ideális befutó
és belefér a keretbe is. -
John3:16
csendes tag
Egyetértek. Meglehetősen egyszerű a képlet:
aki nem hiszi el mennyi pénzbe, időbe, utánajárásba kerül egy GC-t ilyen szintre hozni, valamint megvenni az összes hozzá járó kiegészítőt, az vegyen egyet használtan, és csináltasson meg minden tuningot maga. Meg fogja látni, hogy ez egy nagyon korrekt ajánlat volt...[ Szerkesztve ]
-
-
John3:16
csendes tag
válasz mdav88 #68098 üzenetére
Az Amazonról rendeltem:
https://www.amazon.com/gp/product/B0033Z2GVU/ref=od_aui_detailpages00?ie=UTF8&psc=1
A termékfotó rossz, rozsdamentes acélból van a test, réz 1/2 collos menetes csatival.
Szállítással, vámmal együtt 21.63 USD.[ Szerkesztve ]
-
John3:16
csendes tag
válasz meander #68079 üzenetére
Túlnyomásos levegő nyomja vissza a dugattyút.
Valamelyik külföldi fórumon volt egy hobbista, aki kettőt is beépített egy Silviába:
http://coffeegeek.com/forums/espresso/machinemods/373954Megjegyzem, a linken szereplő konkrét beépítési módot nem tartom egészségügyi szempontól jónak mert egy csomó pangó víz marad a csövekben:
http://coffeegeek.com/images/39415/dualresters-2.jpgSzerintem, ha valaki még tovább szeretné nyújtani a nyomásfelépülést, arra ott van az ULKA nyomásszabályzós tuning. Én nem tennék be több illetve nagyobb tartályt.
-
John3:16
csendes tag
válasz fragola.6035 #68071 üzenetére
Na végül én is megléptem a csillapító kamrát, ami azért vicces mert 1-1,5 éve én dobtam be ezt a témát itt.
Óvatos duhajként megvártam amíg a pionírok kikísérletezik a tutit.Az acél kamra belsejében egy o gyűrűvel szigetelt mozgó műanyag dugattyú van, a rugó szerepét túlnyomásos levegő látja el:
Amit eddig tapasztaltam:
- a nyomás 7 mp alatt, egyenletesen épül fel nulláról 9 bar-ra
- nagyon szépek, nyugodtak a lefolyások, ami biztosan jó hatással van a kioldódásra
- az eddig néha komolyan rezgő manométer mutatója gyönyörűen kisimultHa lesznek hosszabb távú tapasztalataim, megosztom majd.
Köszönöm a munkádat Lali még 1x!
[ Szerkesztve ]
-
John3:16
csendes tag
válasz Keresztapper #67713 üzenetére
Tyű, feladom inkább. Ezt az intergalaktikus hülyeséget nehéz überelni!
Mindenesetre maga a masina nagyon jó, csak az ungarische díler weboldala nincs a helyzet magaslatán.
Ahogy nézem ők nagykonyhai gépekkel foglalkoznak, nem kifejezetten kávés eszközökkel.
Célszerű inkább innen tudakozódni:
http://www.creminternational.com/products/expobar/?subcat=9vagy erről az amerikai oldalról (ott "Brewtus" a neve)
https://www.wholelattelove.com/expobar-brewtus-iv-with-vibration-pump -
John3:16
csendes tag
Ha már új, dupla kazános, PID-es gépről beszélünk és van rá keret akkor érdemes lenne ezeket is megnéznie:
Expobar OFFICE LEVA Dual boiler
Ez utóbbi sajnos legközelebb csak Ausztriában kapható, de éppen akciós (1300 EUR 1400 helyett).
Mindkét gép:
- direkt kávéőrülteknek készült
- rendkívül jó a hőtartása a csapolás alatt (0,5-1 Celsius fokon belül marad egy dupla csapolása alatt)
- nagyon jó a gőze
- igényesen, jó anyagokból megépített, tartós konstrukció
- rendszeres karbantartás mellett igen hosszú ideig jól fog működni
- valószínűleg sosem kell majd lecserélni őket, hacsak el nem jut a főnököd a nyomásprofilozásig[ Szerkesztve ]
-
John3:16
csendes tag
🤣🤣🤣
Erről a masináról már csak egy fluxuskondenzátor hiányzik:
[link] -
John3:16
csendes tag
Nem vicceltem. A Gaggia Carezza de Luxe 53 mm-es szűrőt használ:
https://www.barista-shop.gr/en/spare-parts/583-gaggia-portafilter-for-carezza-deluxe.htmlA köv. szűrőkosár pedig az infó szerint jó a Poemiához és a Gagga Carezza Deluxe-hoz is:
https://www.bluestarcoffee.eu/gaggia-carezza-double-basket-4170-p.aspMivel a Poemia is 53 mm-es (és ugye a Gaggia/Saeco/Philips immár egy cég), ha a rögzítő fülek mérete és pozíciója is egyezik, akkor a fentiek alapján van rá némi esély, hogy kompatibilis vele.
Ha érdekli, kideríti, ha drágának találja, nem foglalkozik vele.
[ Szerkesztve ]
-
John3:16
csendes tag
Teljesen jó a 3,5 dl-es kiöntő. Nem szükséges semmilyen hosszabbítót venni. A melóhelyen már egy sima bögrében is vállalható mikrohabot készítek.
A technika a lényeg:
A csövet a levegőbeeresztés idejéig (amíg a fém tejkiöntő oldala kb. testhőmérsékletű nem lesz) max 0,5-1 cm-re tolom a tej felszíne alá, keresve egy jellegzetes szörcsögő hangot. (Ilyenkor dolgozzuk be a tejbe a levegőt.)
A testhőmérsékletet elérve picit beljebb (lejjebb) tolod a csövet (én kb 2-3 cm-re szoktam), amíg már olyan forró nem lesz a kiöntő oldala, hogy égeti a kezed. (Ilyenkor dolgozzuk el az első fázisban bevitt levegőt - itt már nem célszerű további levegőt bevinni, hanem a bejuttatott mennyiséget kell minél jobban elkeverni).
Végig törekedj az örvénylésre és kerül az óriási buborékok képződését.Tipp:
- A kiöntőt enyhén megdöntöm, hogy segítsem az örvénylés kialakulását.
- Mind a gőz elindításánál, mind a leállításánál fontos, hogy a cső vége a tej szintje alatt maradjon.
A végén csak akkor húzd ki, ha már hallhatóan teljesen leállt a gőz.
- Hideg tejjel és hideg kiöntővel célszerű nekilátni a műveletnek. (Én mindkettőt a hűtőben tartom).
- A tej ne UHT tartós legyen hanem valami 2,8%-os rendes tej.A youtube tele van amúgy gözölés oktató videókkal.
Jó gyakorlást!
[ Szerkesztve ]
-
John3:16
csendes tag
Lehet, hogy érdemes lenne kideríteni, hogy ez a kar kompatibilis-e a Poemiáddal:
http://expolygon.hu/webshop/szurotartok/1165179-szurotarto-gaggia-carezza
Igaz árban húzós, viszont ez krómozott bronzból van, ami nagyságrendekkel jobban tartja a hőt, mint az eredeti alumínium/műanyag kar. Kérdés, hogy megéri-e rákölteni ennyi pénzt egy Poémiára.
Még ha nem is berheled ki a szűrőt akkor is elég jó eredményeket lehet elérni
a Graeffel, friss kávéval, egy kis WDT (kihajtogatott gémkapoccsal) után tamperral (nem túl erősen) letömörítve az őrleményt.Tapasztalatból mondom, két Poémiát is használok napi szinten.
PS: Tanács tejes italokkal kapcsolatban: szedd le a pannarellót és tanulj meg simán a gőzcsővel gőzölni. Sokkal jobb lesz mikrohabot ad így.
[ Szerkesztve ]
-
John3:16
csendes tag
A WDT-t én sem hagytam el. Mondjuk az én módszerem elég összetett, de időben mégsem jelent sokkal többet:
mini habverős átkeverés (3-4 mp) ----> WDT tűvel (5-7 mp) ----> egyengető (4-5 mp) ----> tömörítés Palmtamppal
Az egyengető leginkább a tökéletes tömörítésnek ágyaz meg szerintem a sima felülettel, nagymértékben csökkenti a félretömörítés esélyét (Palmtamppal meg kb. nullára redukálja).
Az eszköz a szűrőkosár alsó régiójában semmit sem csinál, így valamilyen eloszlatás (ütögetés/WDT stb). mindenképp szükséges az egyengető előtt.
[ Szerkesztve ]
-
John3:16
csendes tag
válasz Bazsee71 #67075 üzenetére
Jó a cikk! Ez a masina tényleg ígéretes darabnak tűnik!
http://www.magistersistemacaffe.it/30.php
A gyári oldalon opcionálisan elérhető egy előáztató megoldás is hozzá:
"Pre-infusion valve on the brewing group"Ennek kapcsán írtad a zárójeles megjgyzést?
-
John3:16
csendes tag
Imhol van a Heycafé Expobar címkével 599 ojróé':
https://espresso-machines.nu/expobar-600-grinder-on-demand[ Szerkesztve ]
-
John3:16
csendes tag
válasz sz.zs. #66875 üzenetére
Mano66
Köszönöm!sz.zs.
Köszönöm a jótanácsot! 14 grammal a csapolás felénél kb összeállt végre egy sugárrá!
Beállítottam tolómérővel a palmtampot 13 mm-re és úgy tömörítettem le a pogit.Pont most bontottam egy új csomag kv-t (Lavazza 100% Arabica), úgyhogy még finomhangolni kell az őrlést, de picit gyorsabb lefolyással is már elég korrekt, fincsi lett!
-
John3:16
csendes tag
válasz John3:16 #66845 üzenetére
Beraktam az utángyártott réz vízterítőt az ipari felsőszűrővel. A kávé jó lett, de a lefolyás továbbra sem az.
Próbálgattam a sima gyári GC felsőszűrőt is, mert szűrőkar nélkül annak a legszebb, legegyenletesebb kinézetű a terítése: cseppenként jövő finom esőpermet. Készítettem vele egy kávét is és finom krémes lett, igaz a pogi teteje jó csapzott volt, pár csatornagyanús lyukkal (bár lehet, hogy csak a háromjáratú okozta a csapolás végén).
A lefolyás sehogy sem áll össze egy sugárrá, még akkor sem, ha hosszan, csöpögősen indul a lefolyás. Szerintem elengedem ezt a naked karos Reneka témát és inkább használok hozzá kifolyós szűrőkart, hogy ne idegesítsem magam vele.
-
John3:16
csendes tag
válasz fragola.6035 #66836 üzenetére
Ezen már én is gondolkodtam, hogy az ipari felsőszűrőn csak jóval beljebb kezdődnek a lyukak és ez előnyére válik a vízterítésnek. Az nem gáz a gyári vízterítővel kapcsolatban, hogy nem középen lövi be a vizet a fej? Nem lesz ettől egyenetlen az elosztás?
-
John3:16
csendes tag
válasz fragola.6035 #66833 üzenetére
Sajnos a konstrukcióból adódóan már nem lehetett kijjebb rakni a furatokat, mert ott fut a két elem közti vájatban a szilikon tömítés:
Visszarakom majd a sima réz vízterítőt, hátha az a gond.
A középen 6 lyukas furatok milyen problémát okoznak? MIlyen lenne szerinted az ideális vízterítő GC-re?
[ Szerkesztve ]
-
John3:16
csendes tag
válasz fragola.6035 #66803 üzenetére
A domború tampertalpat már kínomban vettem őszintén szólva, de még jól jöhet bizonyos esetekben a jövőben.
A vízterítővel kapcsolatban: láttad Verti1 rajzait és az alapján mondod ezt?
[ Szerkesztve ]
-
John3:16
csendes tag
válasz John3:16 #66778 üzenetére
Megvolt ma reggel az első próba ívelt tamperrel. Kv: PY Cocó7 blend.
Szerintem minden eddigi lefolyásnál rosszabbat produkált a Reneka, 15,5 g őrleménnyel.
Ha eddig 2 sugárban jött le, most kb 4-5 sugárban és összeköpködte a pultot.Mivel már szerettem volna egy jó kávét inni, elővettem az IMS-t, tettem bele 17 g őrleményt és próbaképp letömörítettem az íves tamperrel.
Hát, zongorázni lehetett a különbséget ... Álomszép, nyugodt lefolyás, vastag, mogyoróbarna, cirmos krema.
Pár mp-en belül összeállt rögtön egy sugárrá. Ízre krémes, csokis, fincsi lett.
Majd korrigálok még +őrleménnyel és/vagy finomabb darálással holnap reggel, mert kissé aluloldott volt.Nyilván egy próba nem próba, úgyhogy küzdök még majd a Renekával. Valszeg inkább a világosabb SO gyümis kávék az ő szakterülete, ahol extra finomra kell őrölni az optimális kioldódáshoz.
-
John3:16
csendes tag
válasz Bazsee71 #66773 üzenetére
Mivel a Reneka alja enyhén domború, így a közepén kissé magasabb. míg a széleken kissé alacsonyabb a pogi, ha sík tömörítőt használunk.
Ezen szerintem javíthat egy ívelt tamper, mivel annak a közepe ívben benyomja az őrleményt, így kb. azonos magasságú (íves) pogit kapnánk vele.
Most elkezdett ez a tampertalp téma foglalkoztatni és már a Reg Barber-féle C-Ripple-nél (koncentrikus körgyűrűk a közepén) tartok gondolatban
-
John3:16
csendes tag
válasz Bazsee71 #66769 üzenetére
PY Yirgájával és Cocó7 blendjével próbáltam. (Ez utóbbi hasonló mint a Locavore, csak picit sötétebbre van pörizve, de majd Paljoc kijavít ha tévednék.)
Én is ezt tapasztalom: nagyon nehezen áll össze egy sugárrá középen (nekem talán összesen egyszer vagy kétszer sikerült). Külföldi fórumokat böngészve valaki konvex tampert ajánlanlott hozzá. Te esetleg próbáltad konvex tömörítővel?
-
John3:16
csendes tag
válasz Bazsee71 #66767 üzenetére
Köszönöm, a válaszaitokat Soldier2, Bazsee71!
Bazsee71,
Ez tényleg fura. Nálam az IMS etalonként viselkedik, igen-igen ritkán spriccel.
A Reneka sem spriccel, csak nem áll össze szépen egy sugárrá a csapolás.
Esetleg ven egy videód arról, hogyan készítesz elő és csapolsz nyitott karral, Renekával? -
John3:16
csendes tag
válasz John3:16 #66168 üzenetére
Így hosszabb távon használva, iszonyú háklis kosár ez a Reneka, nálam semmiképpen sem annyira univerzális és megbocsátó mint pl. az IMS 12/18g.
Ipari felsőszűrővel sem áll össze sajnos egy sugárrá a lefolyás nyitott karral, ami feltételezhetően valamilyen előkészítési hibára utal vagy valamiért nem szereti a GC-t.
15,5 g környékén használom, nagyon alaposan WDT-zek, egyengetek, tömörítek.
Valamelyikőtök tapasztalt hasonlókat?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- One mobilszolgáltatások
- Kuponkunyeráló
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- XPEnology
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest