-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
válasz kellog123 #57015 üzenetére
Olyan automata, ami hasonló végeredményt ad, mit a karos gépek nincs, sok pénzért sem. Amiért érdemes pénzt adni az a Gaggia Baby és a 2015 előtti Classic, Rancilio kisgépei, esetleg Lelit, ha van használtan. Mivel egyszerű, és könnyen javítható gépek ezek a használttól félni nem kell. Ha újban gondolkodsz akkor marad a Rancilio Silvia(ebbe utólag kell egy pid, 20-25k-t érdemes rászámolnod az árra, illetve ugrik a garancia), vagy a Lelit (elsősorban a Gilda, Victória, de az Anna sem rossz, ha szűkös a keret). Darálónak Iberital challange, Lelit Fred Graef CM 702 ajánlott, ezek alatt ne nagyon nézelődj, kézzel hajtós sincs olcsóbban.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Persze, hogy lehet így csinálni, a fontos, hogy olyan dolgokat vegyél, amik később is jók. A Fred pl jó ötlet, mert a következő géppel is jól kijön.Plussz karra, poemiás tamperre nem költenék, ha az Anna egy éven belül belefér. Valami jó friss kávé kell bele, és gyűjteni a gépre.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Ha belefér akkor ne gondolkodj. Ez a szint ahol minden forint elköltött pénzt megérzel ízben is. Sokan elhagytuk ezt a szintet, és más, drágább gépek felé mozdultunk, az már a megszállottság/hobbi kategória. A fenti géppark az ami az ésszerűség határain belül van, alatta kidobott pénz. Egy használt gépet meg fél év múlva is el tudsz adni annyiért amennyiért vetted. Ugyanakkor az is igaz, hogy a 10k nem nagy beruházás, sokan adtunk innen egnnyit apró kiegészítőkre amit szinte soha nem használtunk
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
[link] itt van pl egy gép (ami hiánzott belőle a Classic-hoz képest, azt beletették), nem régen került fel, kis alkuval elhozható, ha tényleg szépen működik.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz verti1 #57071 üzenetére
Ha tovább nem is jó, de a fokozatmentes állítás azért elég nagy plussz.
Fragola: írj majd róla, ha kipróbáltad.[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
A felülreprezentáltban igazad van. Sajnos. Amint írta Paljoc is, ennek elég egyszerű az oka, nem szeretnének részt venni benne a pörkölők. Az átcsomagolástól számított időfaktor jelentőségének csökkentésére érkezéskor kb 25g-os adagokban fagyasztottam. Így végig jó maradt, és ennek is köszönhető, hogy a 2. versenyző maradékból a tegnap, már versenyen kívül sikerült két fantasztikusat húzni. Igaz, ehhez a nyomásprofillal is játszani kellett, így valamilyen szinten jó is, hogy nem a teszt alatt próbálkoztam vele, mivel minden kávé esetében esélytelen volt még ezzel is játszani.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Egész biztos vagyok benne, hogy nem ez a gond. Ha bármelyik pörkölő előállt vol a ezzel a feltétellel, Béla megoldotta volna. Más oka van a dolognak, és csak részben Béla "előélete" az oka. Egyszerűen mindenkinek megfelel a jelen állapot, minek teszteltetni a kávékat. Több vevő nem lesz (legalábbis nem rövid távon) akkor meg minek.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Gratula, sok jó kávét. Képek alapján egész szép állapotban van.
Ebay vs paypal: az ebay sima kártyás vásárlásnál is visszaadja a pénzed, csak a határidő rövidebb. Sajnos volt szerencsém a paypalos és ebayes ügyintézéshez, működik, csak macerás.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Gravity1234 #57354 üzenetére
A Barista szaküzletben láttam anno cold brew cuccot elég drágán. Többen rendeltek Iwakit ebayről. Többet nem tudok
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Sinisi #57461 üzenetére
Simán, mivel a vámot és áfát a postaköltséggel együtt számolt árra fizeted, épp azért, mert egy időben elterjedt ez a fajta trükközés. Az ebay is módosított egyébként egy ideje.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
-
soldier2
őstag
Jól tudod. Épp ezért adják gyakran este. Mivel éjszakára jelentkezik a hatása, az üres gyomorban így nincs annyi sav. A Salvus me úgy hat mint a Rennie, meg a szódabikarbóna, és nem befolyásolja a sav termelést.
Sinisi: az a dietetikus zöldségeket beszél, a részletekkel nem untatlak, de a protonpumpa gátlókkal gyakorlatilag leállítható a savtermelés. A Salvus hatása meg a Kálciuméval vetekszik (hinni kell benne és akkor hat.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz gpbenedek #57598 üzenetére
A nyomáskapcsoló az új gépekben ugyanezt szolgálja. Az egyetlen gond, hogy a beszorult levegőt kézzel kell kiengedned (ha csak nem veszel egy megfelelő szeleppel ellátott kupakot.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Gravity1234 #57615 üzenetére
Kell a pihenés neki
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz gpbenedek #57617 üzenetére
Amikor lehűl a bojler, csökken benne a nyomás. Vagy felemeli a kart és levegőt szív, vagy a rossz tömítéseken szívja meg magát. Ez nyomáskapcsolós gépen hamisan magas nyomást jelez, és lekapcsol a nyomáskapcsoló, még nem elég meleg bojlerrel. A nyomáskapcsoló nélküli ős Pavonikon ez nem gond
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Ezt most én nem értem. A bojlerben rekedt levegő mennyisége esetenként változik. Ha úgy lövöd be a nyomáskapcsolót, hogy ezt a "hamis" nyomást vegye alapnak, akkor is ingadozni fog a bojlerhő, ha meg egy rosszul elzárt gőzcsapon megszökik a levegő, de a gőz már nem (gyengélkedik a gőzcsap tömítése, rendszeresen így járok, max 1-2 csepp víz jön) akár fel is robbanhat a gép.
Parci: a nyomáskapcsolót megbolondítja a bentrekedt levegő (nem tudom miért). Ez leginkább a vele szerelt dipper rendszerű gépeknél fordul elő, és nagyon alacsony, akár 70C körüli bojler hőmérsékletet is eredményez. Gőz csapot kicsit megnyitva, először érzed, hogy hideg levegő jön (ha víz alá teszed a gőzcső végét buborékok vannak), majd indul a gőz, de nagyon kis nyomással, pedig elvileg már lekapcsolt a nyomáskapcsoló (angol irodalom "bleed the false pressure"-ként ismeri a folyamatot). Ezért sem tökéletes megoldás az időzített kapcsoló pl a Creminához.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Nem a túlnyomás miatt jön a gőzcsövön a cucc, hanem mert rossz a tömítés. Ha nem szorítom meg akkor néha elcseppen, megtépni meg nem akarom
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz kk831228 #57718 üzenetére
A méregetést nem úszod meg, már csak azért sem, mert egyrészt a legpontosabb idő alapú beállítás is simán szór +/- 0.5g-ot, másrészt meg a tartályban 1 nap alatt bedöglik a kávéd (max 2 nap).
Ha mást is próbálnál akkor Pl Kávékalmár, AVX, Kapucziner. A Casino Mocca adná magát, de nagyon nem kezdőknek való.adp: nálam ez rendszeresen előfordult a Kalmár féle nyomásmérő tuning előtt (utána még nem próbáltam). De ott az ok az volt, hogy a karral akaratlanul is korrigál az ember, amit kifolyó mellett csak késéssel tud. A te esetedben csak arra tudok gondolni, hogy ha pl nem egyenesen áll a gép, egyik kifolyón késve indul meg, és akaratlanul is elveszíted egyik csészéből a kezdeti cseppeket.
Csabulaxi: tényleg nehéz eldönteni, hogy trollkodni nézel be néha, vagy tényleg nem érted, a friss kávé fogalmát (nem összetévesztendő a boltból frissen vásárolt kávéval). Ha ránk hallgatsz kipróbálod, és legalább ha megint betéved valaki, akkor lesz vele tapasztalat. Az is lehet, hogy a Casino Moccás srácok bezárják a boltot, és elmennek ők is az Ikeába dolgozni.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz kk831228 #57718 üzenetére
A csúcs, amit eddig láttam az Londonban a The new black-ben adagonként kirakva a polcra többféle kávé, csak beleönti a "mézesüvegből" az EK-ba és jöhet az áhított presszó.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Sinisi #57738 üzenetére
A kézfertőtlenítők otthoni használata az egyik legrosszabb amit tehetsz. A kezed tele van baktériumokkal, amik együtt élnek veled (szimbiózis), mintegy védő réteget képezve a felszínen, és nem hagyják, hogy az igazi kórokozók elszaporodjanak (elfoglalják előlük a helyet, tápanyagot). A kézmosást ezek röhögve túlélik, de a kézfertőtlenítő nem válogat, gyakorlatilag átmeneti biztonság után nyitva hagyja a kaput. Normál körülmények között a kézmosás elég.
E. Coli: idén tavasszal, miközben majszoltam a kertben termett hónapos retket eszembe jutott, hogy a tél végén kértem a szomszédos farmról trágyát, ezt belekapáltam a földbe, majd a belőle kihúzott retket hideg vízben lemosva elfogyasztottam (ezt a retket ugye nem hámozzuk). Biztos nem volt steril, de túlélte a család. Jövőre ismételjük. ne legyenek kétségeitek, a szuperben vásárolt retek is trágyában nő (jó esetben). Ezzel nem azt akarom mondani, hogy az ivóvízben az E. Coli ok, mert nem az. Nagyon nem, leginkább azért mert a tömegétkeztetésnél könnyen lehet abból baj, ha szintje átlép egy határt, és mert alapvető higiéniai problémát jelez (mondhatni tisztasági indikátor).Parci (2 kg kosz/2év) még ha nem is szó szerint kell érteni, de van benne igazság. Sokgyerekes családoknál szokták mondani, hogy ha leesik a cumi, az első gyereknél kifőzzük, a másodiknál lemossuk, a harmadikét meg lenyalja a kutya
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Sinisi #57742 üzenetére
A kisgyerek immunrendszere fejletlen (3 hónap alatt szinte nincs, ezért is fontos az anyatej az elején, hiszen ebben vannak az immunanyagok), azon kevés dolgok egyike ahol talán indokolt lehet pl közterületen a kézfertőtlenítés, otthon meg az alapos kézmosás. Az oviban úgy is megesznek minden szart az udvaron
Na de fejezzük be, mert megint kimoderálnak, a moderátorral együtt.[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Ha fel kellett vágni az már inkább furunkulus volt, amire úgymond jár az antibiotikum. Magyarország egyébként a környező országok közül az egyik legkevesebb antibiotikumot használja, mégis rossz a rezisztencia index, vivel amikor írnak a dokik gyakran a biztosra mennek, és adják a széles spektrumú cuccokat. Ez rövid távon jó, de hosszú távon ára van.
Hogy On is legyek: A Paljoc Kilimanjaro még mindig nagyon finom
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Beindult az upgrade őrület a fórumon . Sok jó kávét, és sok sikert az új szerzeményekkel mindenkinek.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz thomasrc #57849 üzenetére
A fél órát költői túlzásnak érzem, de igen, ez ilyen. Nincs benne az a szelep, ami a csapolás végén elvezeti a nyomást, így meg kell várni, hogy az szép lassan a kávépogácsán át távozzon. Ha nagyon lassan megy el a nyomás esetleg próbálj picit durvábbra őrölni (vagy olyan kávét végy ami kicsot durvábbra van őrölve, ha nincs darálód).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz F.B.I. #57868 üzenetére
Annyit fűznék hozzá az előttem szólókhoz, hogy a karos gépek mellé kell egy daráló is, ezzel együtt sajnos már a 60k-s határ nem tartható. Mivel ezek a gépek szükség esetén többnyire olcsón és könnyen javíthatók, mi itt többnyire a használt gépeket preferáljuk, akár némi tuningal. Időtállóság szempontjából ezek is év(tized)eket vernek az automatákra, és az elkészült kávé is sokkal jobb. A Linkelt Rancilio (én ezt venném), vagy Gaggia Baby (esetlleg egy classic) kiváló kiindulási alap lehet egy 27k-s Gaef 702-es darálóval.
Ha nagyon szorít a keret, akkor megpróbálhatod a kk831228 fórumtárs Gaggia Evolution + MDF kombinációt.[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz F.B.I. #57892 üzenetére
Minden más elhangzott már többször, kivéve az alapanyag fontosságát (az csak 1x, ít lehet nem jött át a fontossága). Espresso géppel kell a jó alapanyag, amit többnyire boltban nem kapsz meg (bár lehet az AVX betör valamelyik multiba hamarosan). Kezdésnek a Pacificcaffe, Kapucziner, és a Pallyotzcoffee belépő szintű kávéit próbálgasd, és hanyagold a szimpla szűrőt, azzal sok gyakorlattal is többnyire lehetetlen a tökéletes eredményt elérni.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Nem akarok a vitába beszállni, többször ittam filtert (jó helyeken is) nem az én világom. De a kávét ki kell mérni a presszóhoz is, ha ledarálnak pár szemet a filterhez, akkor a presszóhoz is le kell, a darálót meg nem állítják, többnyire külön daráló kell (ha meg nincs akkor a következő presszóhoz ugyanúgy állítani kell). Ugyanakkor nem igényel több milliós beruházást, és a gépi filter is többnyire drágább mint az espresszó. Ugyanakkor ha 3 perc kell egy filterhez akkor is max 20 (inkább (15) db fér egy órába, ami nehezen termeli ki a rezsit. Ez csúcsidőben igen karcsú, de nem magyarázza batch brew magasabb árát (ha magasabb egyáltalán).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Te most ugye csak viccelsz. Minek kimérni presszóhoz? Persze ha dózerből csattogtatós a hely akkor igaz, de most nem ez a kategória a diskurzus témája.
Darálóban bedöglött adag, legyen 10% (2g) minden adag előtt. Ez nem dobja meg az időt semennyire, így csak a kávé ára számít , ha 15000ft/kg kávéról van szó akkor is kerek 7,5 ft.
EK/ZM - a presszót sem Iberitallal darálják (ezt gyakran filternek volt használva, egy ideje nem látni), a Presszó darálók sem kaphatók 600k alatt.
Nagyobb gépi filter több százezer: hol van ez egy LM Strada-hoz, vagy Black Eagle-höz képest.
Ne vicceljünk már.
Félreértés ne essék, nem a felárat vitatom, csak a magyarázat nem OK. Azért annyi, mert macerás, időigényes (mondhatni ennyiért is kisebb a haszon ha pörög a hely, mert elkészül 2-3 presszó is amíg egy filtert kiönt), és TRENDI. A presszó olyan oldschoolVan úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Hébe hóba inna egy kávét. Arra jó a kapszulás is. De én a kotyogó +/- daráló párost ajánlanám a kérdezőnek. Ha a párja kávézik, akkor darálóval.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz SirRasor #58157 üzenetére
Ez így nem egészen igaz ebben az esetben. A kotyeszban egyébké t sem áll annyit a víz, hogy kioldjon belőle. A kvx-nél vannak acél változatok is, legalább az indukciós tűzhelyen is jó.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
1. Ha jó a darálód, nincs zacc
2. Ha nem tedzel bele sok vizet, nem égeti meg a kávét, ha kicsit kevesebb vizet teszel bele akár hőhiányos is lehet a végeredmény
3. Robbanás után leveszed, így a gőz már nem megy át
4. Gőz előre nem megy be, mert a víz nem engedi
5. Aeropress ettől függetlenül jó dolog.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz F.B.I. #58179 üzenetére
[link] kiegészítők széles választéka kapható itt. Esetleg keress rá a barista szaküzlet honlapjára. Tampernek 58.5 mm az ideális a Gaggiákba azt hiszem, de inkább Fragolától végy egy palmtampot, hiánypótló termék.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Csápájev #58215 üzenetére
Az iagzság, hogy a Cremina mellett labdába sem rúg, így év közben esélytelen. De nyaraláshoz a megfelelő kávéval már jó választás.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Frawly #58263 üzenetére
Ha a magas koffeintartalom a fontos akkor ahogy már írta vTamas is a robusztás keverékek a neked valók. Találsz angliában Artisan coffeet biztosan, onnan az olaszos keverékeket keresd. Ezeket, főleg kotyogóval fölösleges fagyasztani, elég ha 250g-os visszazárható tasakban tárolod.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz kk831228 #58276 üzenetére
Csak a szűrő olasz, a többit ugyanott gyártják, állítólag jobb minőségbiztosítással. Talán.... Bár nekem az ún. rossz román brikka is működik jól.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Tudtommal még mindig Győrben pörkölnek az AVX-nek. Vett egy nagy pörkölőt, de kezdetekben csak a sötét pörkölésű blendeket tervezte azzal pörkölni. Vsz idővel szeretné az SO-kat is maga megoldani, különben nem Giesent vett volna.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz ronin s8 #58341 üzenetére
Mi lett a presszóval?
Azt hittem valami utazós darálóval készült. Nagy vasat nem viszek el nyaralni, abban reménykedtem valami jó kis hordozható daráló a felelős (bár a Kinu biztosan hozza a kötelezőt kotyeszhez is).Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
-
soldier2
őstag
válasz ronin s8 #58371 üzenetére
Terveztem egy ilyen házi tesztet, de időhiány miatt ez (is) elmaradt. Van kismillió mézesüvegem, meg mindenféle hasonló,kipróbálom mire elég. A HG1-et mégsem vihetem nyaralni (vagy mégis? )
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Milu87 #58378 üzenetére
Más karakterisztikájú a két kotyesz. Olaszt nem találsz, jobb eséllyel nyered meg a lottó ötöst, megrendeled, ha nem jó küldöd vissza, max a postát bukod.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Bazsee71 #58430 üzenetére
Csapajevvel egyszer elfeleztünk egy adag Valamilyen Segát, az kifelyezetten kellemes csokibomba lett a Creminán is, pedig 70/30-as blend volt. Igaz, pár hónapos párkölés volt.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Ferdzsoo #58455 üzenetére
Ezzel könnyen hazavághatod a darálót (nekem majdnem sikerült). A sima rizs nem darálható, a boltban kapható előfőzött is túl kemény. Vsz usabol ered a dolog, az ottani "minute rice" puhább, azzal elboldogulhat a daráló, de fölösleges dolog. Porszívó, néha kést kiszeded és tisztítod (én ezt sem csinálom).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz SirRasor #58580 üzenetére
A kotyogót mindkg tele kell rakni kávéval (a brikkát tömöríteni semmiképp sem szabad, sem kocogtatással, sem kis piramissal a közepén, amit a felső rész lenyom. Legegyszerűbb egy késsel lehúzni a fölösleget), hiszen a kávé fölötti üres tér gyakorlatilag felveszi a kávé legjobb részét. Ugyanakkor a kazánban lévő víz mennyisége nagymértékben befolyásolja, hogy milyen meleg lesz a víz, ami a kávét éri, ha kevés a víz akár 70 °C körüli víz is lehet, így rossz lesz a kávé, ha sok a víz akkor meg túl forró. De ezt már akkor is írtuk mielőtt megvetted. Ha egyedül gyakran kávézol, akkor kell a dupla is, ha csak néha, akkor a fölösleg megy a lefolyóba.
Crema téma: annyira elbeszélt egymás mellett a két tábor, hogy így utólag egyben olvasva még vicces is volt kicsit. Azért örülök, hogy vége van és várom a videót. Nemsokára lesz egy nekem is a brikkáról
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- PlayStation 5
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elite: Dangerous
- A GameMax háza egyedi csavarral lovagolja meg a mai trendeket
- Villanyszerelés
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen