-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
válasz bigmasterg #113654 üzenetére
A tulajdonlás sosem volt egy olcsó sport.
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
Két nagyon hasonló kávéhoz volt szerencsém. Aztán ahogy felfedték a Puchero Mystery fajtáját, ki is derült gyorsan, hogy miért.
Ethiopia Rocko Mountain Natural
blueberry, strawberry, grenadine (pomegranate, cherry)
Altitude: 1950-2200M
Region: Gedeb
Varietal: Heirloom
Ezzel a profillal ízlett legjobban a Puchero:
Pallyotz anyag is nagyon fini:
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
válasz Papacoffee #113682 üzenetére
Nem egyezik a range, illetve járatom őket. Meg nem gondolom, hogy ugyanott lenne a sweet spot, de majd 4-5 kg kávé után tervezek ilyesmit, azaz két daralo esetén kb 1 év múlva.
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
Ez itt a hardcore topik vagy összekeveredett a kávé kezdőknek topikkal?
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
Ez a flow kit + Acaia volt a legjobb dolog, ami történhetett egy öregecske HX géppel. Végig lehet játszani szépen: blooming shot, rövid vagy hosszú előáztatás, emelkedő, ereszkedő profil stb. De ha nem akar az ember foglalkozni ezzel az egésszel, akkor se árt a világos pörköléseknek egy kis blooming/előáztatás, azt simán megoldod kézből, szemre, Acaia sem szükséges. Ez a La Cabra kenyám vége (filter pörkölés), nagyon jönnek az ízek.
Ez meg a Puchero Mystery, egy jó hosszú előáztatással.
Itt már inkább bloomingot próbáltam:
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
Ebből inni kell egy cuppingot meg két 20g-os filtert. Akkor 90+-tól se rendelj semmit, ott van 10g-os lehetőség is a nagyon limitált cuccoknál.
Ez a daráló állítás is túl van gondolva kicsit. Nem ettől lesz jó vagy rossz egy kávé. Megvan a joker világos porikre, lehet tudni, hogy kb hol lesz jó. Én sűrűn váltogatom a kávékat, nem tudom mikor volt utoljára, hogy a rossz beállítás miatt ne lett volna iható a végeredmény.
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
válasz Cathfaern #113855 üzenetére
Nem próbáltam, kávét se vettem még tőlük. Valószínűleg nem is fogok. Próbálkoztam mostanában drágább anyagokkal, de valahogy mindig visszatérek oda, hogy CasMo, Roastopus, Bagira, meg a tucat külföldi "normál" (értsd. kibaszott drága, hisz 12-15k egy kg) árazású kávék tökéletesen megfelelnek az igényeimnek.
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
válasz Cathfaern #113859 üzenetére
Volt most valami karácsonyi/bf válogatás is, 5x50g talán ilyen 120-130 dollár körül. De itt szerintem a vélt pozícionálást fizeted, meg a szép csomagolást, brandinget. Azért egy közös kóstolásban benne lennék, ha normál élet lenne már. Követem őket instán is, állsz a folyóban, azt brúvolsz világ. Sokan kajálják ezt, gondolom.
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
válasz RetepNyaraB #113908 üzenetére
Sage BES920+BCG820? Pár nap böjt és megvan a maradék 50k is
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
válasz RetepNyaraB #113937 üzenetére
Azért linkeltem szettben, mert őrlő nélkül meg valami 370 a gép ára.
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
válasz Cathfaern #113816 üzenetére
Fellow Ode stepples/fokozatmentes mod. Itt azt mondja a "jóllalkott óvodás", hogy elég a teflonszalag.
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
Dózeres Majorért mi a jó ár? Már az újabb fajta, dózeres. Mi lett a verdikt, mennyi most egy karbaőrlős átalakítás? SSP 100 körül van, azt látom.
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
Gaggia Mini + Kinu M47.
Roastopus Kenya filterből egy turbó shot. Édes, fanyar bogyósok: berkenye, csipkebogyó. Kép sajna elmaradt, közben a gyereket is életben kell tartaniPY Etióp vége meg egy nagyon lassú, csöpögős, ami nem volt szándékos, de jól sikerült. Itt azért jöttek már a klasszik kakaóporos ízek is, de ezt gyorsabb kivonatolással ki lehet szedni belőle.
látszik, hogy hol kellett segíteni a karnak. Elég cakkos lett a második.[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
válasz adriankoooo #114046 üzenetére
nagyjából minden az, ami nem olyan, mint amit írtál: tehát nem citromlé. Ehhez kell megfelelő őrlő és kávé is. Filteren kívül mással ez nem nagyon működik. TDS merővel lehetne számszerűsíteni is, de egyelőre elég számomra, ha finom a végeredmény. De Warlock talán linkel majd neked valami fasza kis kinti fórumos bejegyzést.
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
válasz sz.zs. #114074 üzenetére
Nézőpont kérdése. Mi számít működőnek? Ilyen 1:1,5-2, 45-60 mp-es, égett fine-os kávék nem lesznek vele (mint a FAG Niche képeknél lentebb), de ez nem is az a világ. Most például legfinomabb álláson a 64-es Brew késsel talán valami max 3 barig mentem fel a La Cabra Kenyával is, de olyan ízorgiát kaptam, hogy bármikor feláldozom érte az összes cremát meg csöpögős lefolyást. Ettől függetlenül mindig lesz mellé valami hagyományos is, mert arra is szükség van, azokra is rá szoktam kívánni. Brew kés esetén szinte fix legfinomabb állás, ami használható. Sötétebb porkolesnel lehet menni durvább irányba, de az meg az a világ, amire tök felesleges az a fajta szemcseeloszlás. Ezeket be is tettem múltkor. Szóval mostanában ilyesmiket fogyasztok szívesen. Nem is akarok senkit elvinni tévútra a késajánlgatással.
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
válasz sz.zs. #114076 üzenetére
Ez alapján engem a G érdekelne, de simán kipróbálnám mindkettőt. Árban mit tudnak ezek? Közben látom is. Ez azért melós világ, azzal érdemes számolni. Nem biztos, hogy azonnal jön a sikerélmény. Előtte lehet érdemes elszakadni például a Flowba és megtúráztazni picit a baristát, csinálnak a filter kávéból is eszpresszót, a filter őrlővel, ha kéred (EK+Mina).
151F for filter (standard fitted)
Your coffee cup: Higher TDS (Total Dissolved Solids), pleasant mouth-feel of a full bodied coffee
151G for filter (optional)
Your coffee cup: Clean taste, enhanced flavor profile, soft bitter notes and less fines[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
Roastopus Kenya filter pörkölés még mindig. 10.27-i pörkölés, de múlt héten nyitottam, ez most nem volt fagyóban. Multi késsel, legfinomabb állás. Volt egyel druvább próbálkozás is, az nem lett ilyen szép, de így 2 órával egymás után kóstolva, nem tudnám megmondani, hogy melyik ízlett inkább (más kivonatolási arány is, de alapvetően hasonló a két csésze). Az eleje nem látszik, de ~3 mp körül max vízhozamon, még megjelenik az első pár csepp, majd elzár teljesen 4-5 mp-re és igyekeztem 3g körül tartani a vízhozamot onnantól. Továbbra is a bogyós vonal dominál nálam: berkenye, csipkebogyó, talán még valami zöldalmás ízt is bele tudok gondolni. Van nálunk többféle szeder is, a korábban érő fajtának van hasonló ízvilága, fanyar, de azért megbújuk benne az édesség is. Tudom, fanyar jelzőt olvasni nem feltétlen kellemes, de nagyon jó a balansz.
Ez meg a durvább:
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
válasz WarLock07222 #114194 üzenetére
Igen, ha filter porkoles megy, akkor nem kell nyúlni a darálóhoz nálam sem. A kivonatolasi arányt azért hozom fel mindig, mert ez közérthetőbb, mint a vízhozam. Ma reggel egy nagyon finom CoffeeLabot bontottam.
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
Otthon is tudtok desztillálni, vannak házi berendezések.
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
válasz WarLock07222 #114464 üzenetére
5 decisek ezek, maximum 8. Abból veszek ki 0,8-1,5 decit, recept függő. Tippem szerint erre alkalmasabb a HX. Mondjuk szerintem rajtam kívül nem sokan isszák itt ezeket a lőréket itt klasszik presszó tarol még mindig. Mostani videójában mondja pont Brian, hogy sokaknak nagy csalódás lehet a 98-as világ, mert nem mindenki szereti a tiszta italokat.
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
válasz brumi1024 #114468 üzenetére
Ha csak filter, akkor jó lesz szerintem. De használtan Ode áron kapsz másik majort.
WarLock07222: HX-en is esik, csak nem olyan gyorsan, mint egy pici bojler esetén.
norkov84: ezt például nem tudtam. La Scalanal nincs ilyen korlát. Gondolom védi a pumpát.
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
Ki hogy áll a ferment vonalhoz? Mindben van egy karcos, tolakodó íz, amit általában valamilyen likőrös, boros jegyként írnak le. Szerintem simán csak gejl, sok. 2022-ben nem tervezek fermentért pénzt adni
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs