-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
válasz
SteelCowboy #96666 üzenetére
Nyugodtan lehet tolni a presszót filter pörivel, a "mélyvíz" jelölés inkább azért, hogy senkit ne lepjen meg majd a filter pörkölés.
Itthon Flair-rel még nem próbáltam, de múlt héten végig ebből az anaerob száraz etiópból presszóztam a pörkölőben.
-
Bazsee71
őstag
válasz
radi8tor #96704 üzenetére
Plusz egy, Mindszentkállán próbáltuk, és totál olyan volt, mint 3 éve Szicíliában. :)
Potenciális kedvenc Rudi és Fickó, de 2-3 hónapja ami volt fagyi, az nem hagyott mely nyomot. Múltkor meg nem is volt. Az első benyomás fantasztikus volt, de nem díjazom, ha valami ennyire kiszámíthatatlan. -
Bazsee71
őstag
válasz
RetepNyaraB #97284 üzenetére
Az egyik csap alá be kell szerelni a legkisebb BWT Bestmax Premium szűrőt, és abból lehet szépen töltögetni a gépet.
-
Bazsee71
őstag
válasz
adriankoooo #97346 üzenetére
+1
-
-
Bazsee71
őstag
válasz
MPowerPH #97453 üzenetére
Nem olyan rég volt ezt téma, és sajnos szétrántja, még ha utólag a pogácsán nem is látod.
Saját tapasztalatom szerint tamperelésnél a tömörítés ereje a legkevésbé befolyásoló tényező, inkább előtte a megfelelő eloszlatás a hangsúlyos.Sötét pörköléssel működhet ez az arány, erős ristretto, világos kávéknak jobb az 1:2.3 körüli, 42-43g 30-40s alatt.
-
-
Bazsee71
őstag
Ha nem haragszol, akkor erről inkább lebeszélném, életem legrosszabb tapasztalatai a Segafredo és Pellini kávékhoz fűződnek. Utóbbiból többfélét is próbáltam, Olaszországból is hoztunk haza nagyon friss pörköléseket, de az ihatatlan kategória volt. És most nem a sötét pörkölés ellen beszélek, a Goppion pl. nagy élmény volt.
-
Bazsee71
őstag
válasz
RetepNyaraB #97754 üzenetére
Azért ezen a fórumon azt tegyük helyre, hogy dobos pörkölővel is lehet konzisztensen, referencia profil szerint pörkölni. Csak a körülményeknek is állandónak kell lenniük.
A jó kávé meg inkább múlik az alapanyagon, mint azon, hogy Probat, vagy Loring. -
Bazsee71
őstag
válasz
RetepNyaraB #97771 üzenetére
Nem akarok senkivel összeveszni, csak tisztázni pár butaságot. Éppen elég ezt Facebookon olvasni, és szó nélkül megállni.
-
Bazsee71
őstag
A kávé kinézete elég becsapós (mint ahogy a crema sem jelent sok mindent), pl. a száraz etióp kávék kinézetre általában a leghitványabbak, ízben meg...
Egy random mosott kolumbiai ezzel szemben lehet maga az etalon, ízben meg semmitmondó.
-
Bazsee71
őstag
Sziasztok!
Zöldbab fórumtárssal egyeztettünk, és arra gondoltam, hogy felkarolnám az otthonpörkölö versenyt.
Később tisztességes formát kap, első körben csak az alapötlet: mindenki kapna ugyanabból a kávéból 250g-ot, a pörkölésből pedig annyit kellene visszajuttatni, hogy egy 3 tagú zsűri azt elemezni, értékelni tudja.
A zöldkávé biztosítását, annak célba juttatását, majd a zsűriztetést a Roastopus vállalná, illetve megfejelnénk némi nyereménnyel is a dolgot.
A fórumot továbbra sem szeretném reklám célokra használni, ezért majd egy Facebook esemény vagy csoport készül, így akiket érdekel, kérem írjanak nekem privátban. -
Bazsee71
őstag
válasz
bbuffy #98481 üzenetére
Csak az információ kedvéért, nehogy valakit csalódás érjen egyszer: a Santos egy tradícionális név, a kikötőé, amelyen keresztül a kávét szállítják. Még ha az is tudott róla, hogy a főbb régiók melyikéből származik (Mogiana, Sul Minas, Cerrado), önmagában az sem garancia semmire.
Persze ebben az árkategóriában a brazil kávék mindig egy csokis-mogyorós vonalat fognak képviselni, de évről évre változik a szüret is.
Ugyanez igaz egy Yirgára, Gujira, Huehuetenangora. Előbbi kettőnél kimondottan nagy a szórás.[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
Brazil szüretek éppen mostanában futnak be, illetve 1-2 hónap és Burundi, Ruanda. Itt egy jó nagy felbontású táblázat, nem szentírás, tudnak csúszkálni, de inkább késni a kávék.
-
Bazsee71
őstag
Volt egy kis gondom a K30-cal, valószínűleg még annak a következménye lehetett, hogy az első szállítása nem volt zökkenőmentes.
A lényeg, hogy eljuttattam fragolának, majd amikor mentem érte, közölte, hogy garanciális volt a javítás (újra fel lett szabályozva). Le a kalappal![ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
Úgy néz ki, hogy legkésőbb jövő héten meghirdetjük az otthonpörkölő bajnokságot. A zsűri összeállt, még a részleteket igazgatjuk, addig is ha valaki még csatlakozna, jelezze privátban, és küldöm az infókat amint véglegesítettük.