-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
soldier2
őstag
válasz vicces1 #97129 üzenetére
HG-1 (ha komoly kézinek számít még ) könnyen állítható/visszaállítható (bár én inkább több kávét bontok presszóra, és azok közt váltok néha, kotyeszt otthon nem használom).
72Lakiluk: 2 év alatt egy ipari használatra tervezett kés otthoni körülmények között épp csak bejáratódik. Általában a gyártó megadja, hogy hány kg-ra gyártja a kést, és itt jelentős eltérések vannak pl a saját darálóm Robur kése (800kg ha jól emlékszem, de biztosan csak annyi maradt meg, hogy az már nem az én saram lesz, majd az örökös eladja, vagy vesz bele új kést ) és a munkahelyi Graef702 kése között.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Mano66 #97140 üzenetére
Nem emlékszem, hogy Pallyotz kávéi háklisabbak lennének. Tényleg nem emlékszem, hogy lett volna ilyen téren különbség köztük.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Bazsee71 #97180 üzenetére
Jövő hét vége kivételével a szeptember nekem ok
J.Cs. #97178: sokkal jobb a Kg79 mint a propelleres, egyszerűen másképp működik (egyenletesebb a szemcseeloszlás, kevesebb a púder és a nagyméretű rög, az előzőtől keserű lesz az ital, a második csak kidobott kávé). Ettől még persze nem lesz presszóképes daráló, de a Dedica nyomásfokozós karját bolti szemessel kiszolgálja. Azt azért hozzáteszem, hogy itt egyik sem éri el az ajánlott kategóriát (sem ital sem tartósság szempontjából nem emelkedik ki a többi ipari hulladék közül), de 75k alatt újonnan jobbat nem tudok. Esetleg nézz át a kezdő topikba, hátha ott több sikerrel jársz.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz 72lakiluk #97185 üzenetére
Mielőtt bevásárolnál podos gépből azért kóstolj meg pár podos kávét. Én anno itteni ajánlásra vettem a munkahelyre, de gyakorlatilag senkinek nem jött be a végeredmény.
U.i. Karos gép/daráló szerintem is csak akkor működhet, ha van aki kezeli. Az emberek nagyrészének fogalma sincs mit kell csinálni egy ilyen géppel.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
"Korrekt géppel, korrekt podból nagyon jó kávé készíthető" - volt korrekt gép és korrekt pod is, nem jött be. Leginkább azért írtam mert itt röpködtek a nagyvasak (R58, más E61 stb.) és azokhoz nem mérhető. Persze kapszulásnál jobb (annál szinte bármi jobb).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Csak elképzelem amikor áll a sor a kávégép előtt, én meg darálás után elmegyek egy fogpiszkálóért az asztalhoz, hogy a wdt ki ne maradjon . Már a Hario/brikka/gázfőzővel is csodabogár voltam a közös kirándulásokon.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
-
soldier2
őstag
válasz neducsinm #97234 üzenetére
Nem vagyok egy pod fan, de a Nespresso felhozatalból még pod közelit sem ittam soha, és vannak kétségeim, hogy a 80Ft utángyártott jobb ezeknél. (na jó, vittem öcsémnek Colonna kapszulát, az egész ok volt, de az más árkategória).
A Professional vonal egész más, sokak szerint jobb mint az otthoni kapszula.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz MPowerPH #97303 üzenetére
Gyakorlatilag mindenki beleesik abba a hibába, hogy vesz olcsó kávét gyakorolni, majd nem jönnek a sikerek (én sem voltam kivétel ). Ráadásul a frissen bontott kávéd már 3 nap alatt is veszít minőségéből, így később szintén nem jön a siker. Keress rá a wdt (Weiss distribution technic) a youtube-on, a fogpiszkálós átkeverés alatt aztértik a kollégák. A kávé mennyiségét ami a szűrőre kerül mérd ki tigedgramm pontossággal, tömöríts ugyanolyan erővel (fürdőszobamérlegen gyakorolhatod ha van) és csak a darálón állítva lődd be a lefolyást. Ja,és használj friss, jó minőségű kávét.
Jönni foga siker meglásd.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz MPowerPH #97315 üzenetére
Az, hogy körben, féloldalasan indul mem írható a pult számlájára (gondolom nem 45 fokban lejt). Picit gyakorold a wdt-t és jobb lesz. Ha az 1s előáztatás után a háromjáratú kinyit (már pedig kinyit, ha az egyadagos kávé gombjára van programozva) akkor többet árt mint használ mivel mikor hirtelen lecsökken a nyomás repedések keletkezhetnek a pogácsában, ami szintén egyenetlen kioldódáshoz vezet. Próbáld ki előáztatás nélkül is.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Peti...(16v) #97383 üzenetére
Az elveszített melegvíz nem bontja meg nagyon a hőegyensúlyt?
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz 72lakiluk #97488 üzenetére
Nem szeretném bántani a fórumtársat, de már korábban leírtuk hogy wdt, mérleg, friss kávé, kb azonos erősségű tömörítés de ugyanazokkal a problémákkal küzd, mivel ott próbál spórolni ahol nem lehet (£10 alatt van egy tizedgrammos mérleg, friss kávét meg sajnálja, izomból tömörít (szvsz ez a legbiztosabb módja, hogyfélremenjen), ne használja az előáztatást úgy ahogy csinálja stb). De remélem előbb utóbb csak jön majd a siker, az a gép nem rossz választás.
BMV001: a blind baszket aka vakszűrő a géptisztítására szolgál, kávézsíroldóval vagy csak magára tiszta vízzel is át tudod öblíteni vele a háromjáratút
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz MPowerPH #97505 üzenetére
Mély vízbe ugrottál azzal a géppel, de nem lesz vele gond, csak bele kell jönnöd, és tényleg ne a filléreken spórolj ha már több száz fontot kiadtál a gépért. Az sem segít, hogy az angol pörkölőket nem ismerjük, amelyiket meg igen (Colonna, HasBean stb) az tényleg nem gyakorolni való. Szóval kitartás, egyszerre csak egy dolgot változtass stb.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
-
soldier2
őstag
válasz Kávé Kálmán #97634 üzenetére
Ez most egy Cremina formájú Club, vagy egy Club-ot utánzó Cremina (rókabéka vagy békaróka).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz norkov84 #97644 üzenetére
"bár gondolom a “sima” Creminanál is drágább" - új termék, be kell hozni a fejlesztési költséget 
Kálmán: ilyen ha elsőre eltalálod a tutit. Nehéz jobbat kihozni.[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz MPowerPH #97648 üzenetére
Nem biztos, hogy aznapi pörkölés volt, de nem is az a lényeg. Ittam Boszniában török kávét és ott jó volt, aztán hazahozva ugyanaz az íz már nem jött be. Más hely, körülmények és úgy becsapja az ízlelést, hogy csak nézel. Hasonló ízvilágért nézz utána a "cupping"-nak (jó eséllyel simán leforrázták az őrölt kávét), de ha ez az íz jön be akkor nagyon rossz irányba fordultál, inkább a filterkávé világa ez.
Vicces1: ez nem volt vicces, sokkal inlább személyeskedős. Ez a stílus itt eddig nem volt divat, és nagyon remélem nem is lesz az
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz LazacX #97712 üzenetére
"újhullámost is csak a Black Sheepben" -én egy hónapja a Black sheep-ben gyenge közepes kávét kaptam. Aztán másnap alternatíva után nézve kötöttem ki a Mentában, finom fagyit, és finom újhullámos presszót kaptunk.
Az ár meg annyi amennyi, egy olcsó AVX blendért kicsit túlzásnak érzem én is, de végül is ha ízlik valakinek lecsúszhat pizza után.Pallyotz Malabar: közel egy hónapos pöri, masszív csokibomba, amilyennek egy Malabar-t elképzel az ember. Sok újhullámos kávé után egy kis "retro" érzés otthon. Nyammmmmmm
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz LazacX #97731 üzenetére
Tudtommal idén nyitott, de Debrecenben ritkán járok. A Cut&coffee-s mérsékelt sikerélmény után kerestem más kávézót (egy hétvégét töltöttem ott). Eredetileg a fagyi miatt álltunk meg, és akkor láttam, hogy specialty kávé is van. Gondoltam mit veszíthetek?
Nem veszítettem semmit, de kaptam egy jó kávét, a család sütit, fagyit, a szomszéd Subway-ből meg szendvicset.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
-
soldier2
őstag
válasz verti1 #97816 üzenetére
1x szedtem szét az Imat Lux-ot pprszívózás után, alig volt benne valami. Próbáld egyszer szétszedés előtt kiporszívózni alulról/felülről és úgy megnézni mi maradt bent.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Petyuska111 #97834 üzenetére
"azt pedig nehezen hiszem, hogy nem tart ott a technológia, hogy kis méretű otthoni gépben is hasonló legyen a főzési folyamat...." pedig elhiheted, hogy egy otthoni kisgép hőstabilitása köszönő viszonyban sincs az ipari gépekével. Azaz a technológia ott tart (pl Decent), de azt nem fizeti ki az átlagfelhasználó. Meg a pod-nál eleve egy hetek v hónapok óta darált, tömörített kávét kapsz ami sosem lesz olyan friss, mint a frissen darált szemes amit pár hete (esetleg hónapja) pörköltek. Ha a kávéházi ízeket közelítenéd akkor kell egy Gaggia Classic (esetleg tuningal) és egy Graef702.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Persze, mert a legolcsóbb alapanyagból dolgoznak, rosszul beállított darálóval. De a nagy gépek szintjét elérni a GC/Graef páros alatt eléggé nehéz (azonos kávéval természetesen). (alapvetően tuning nélküli GC-ről írtam, mint minum belépő)
Parci: "bizonyítékszerűséget arról, hogy a hibátlan hőstabilitás mellett készült kávé minden egyéb feltétel változatlansága mellett tényleg egyértelműen jobbabb, mint az 1-2 fokos csapolás alatti hőlengésű vasból jövő": a rézcsövezés mást nem ad csak hőstabilitást, mégis ha jól emléksze te is azt írtad, hogy nagyságrendekkel lett jobb a végeredmény. Ugyan sosem volt rezezett Gaggiám, de nincs okom kételkedni a sok pozitív véleményben.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz RetepNyaraB #97853 üzenetére
Tegye fel a kezét aki rézcsövezett pid nélkül! Naugye máris nincs meg a gyári termosztát kilengése, csak a bejövő víz általi hűtés, amit korrigál a pid is valamennyire. Nem 10 fokos kilengést fogott meg a rézcső szvsz (nem is 1-2-t de azt nem is írtam)
A vita onnan indult, hogy egy podos gép miért nem hozza a karosok ízét. A podosok hőháztartása meg nem annyira a stabilitásról híres. A másik és vsz jelentősebb faktor a darált kávé minőségromlása, de ebben teljes az egyetértés, ezt a részt így le is zártuk, és a felületes szemlélőben így kialakulhat egy olyan kép, hogy a hőtani különbség a legjelentősebb oka a minőségromlásnak, de ezt nem írta senki (én biztosan nem).Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Ennek a mérésnél informatívabb módja lenne, hogy az a sok ember mit érzett rézcsövezés után. Sokaknak a pid után jött, ők hogy érzik?
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz qvik27 #97864 üzenetére
De igen. Ha rosszul van megcsinálva valami és nem működik az ne legyen már a standard. Volt pides Gaggiám, és nem sárkányosodott. Kicsit sem.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz qvik27 #97880 üzenetére
A jól kivitelezett rézcső és rendesen megcsinált nem hibás pid a hőstabilitásra garancia (legalábbis azt javítja jelentősen), a jó kávéra nem, ott kismillió másik faktor is játszik. Az, hogy neked nem működött egy dolgot bizonyít, hogy ami elromolhat az el is romlik.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Szerencsére nem az idegpályák mennek tönkre pusztán a gyulladás miatt a szaglóhám sérül. Egy rendes náthánál is megtörténik nem ritkán (bár talán nem ennyire markánsan), meg allergiásoknál ha épp "szezon van". Szóval jobbulást a betegnek, a 12. napon már túl van nehezén vsz.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Még sosem hallottam róla, de nem kizárt semmi annyira keveset tudunk még az egészről. Majd utánanézek, ne hajak meg hülyén
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Tibicsucsu #98287 üzenetére
Próbáld eltörölgetni, de nem hiszem, hogy megoldja a problémát (ha napi használatban van sosem törölgettem). A pukkanás elmaradásának az oka többnyire, hogy túl finom az őrlemény, vagy túl sok a kávé. A brikka nagyon háklis a tömörítésre, ha csak egy kis "piramist" is hagysz és arra csavarod rá a felsőrészt már elmarad a pukkanás. A fölösleget simán húzd le egy kés fokával (vagy akármivel) és őrölj egyre durvábbra amíg pukkan. Esetleg vedd nagyobbra a lángot de azért a fülét ne süsd meg.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz RetepNyaraB #98358 üzenetére
A disztributor nagyobb hájpvonat mint a maroktamper :)
Milyen gép, milyen daráló, milyen kávé?Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
-
soldier2
őstag
válasz WarLock07222 #98450 üzenetére
Kicsit olyan ez mint friss jogsival Ferrari-t vezetni. Kezdetben próbálkozz sötétebb akár némi robusztát is tartalmazó pörköléssel. Szvsz a Paljoc Locavore erre jó jelölt (vagy a Sicilia ha a nagyon sötétet szereted)
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Toobee #98536 üzenetére
A Guji Tero egész jó (presszóban és brikkában is bejött). A Kenyát a hétvégén bontom. Ha nem lesz jó presszóra, felőlem viheted filterezni
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz WarLock07222 #98539 üzenetére
A 100ft-os tesztel meg tudod nézni, hogy sok vagy kevés a 18g abban a kosárban. Ha felteszel egy videót a csapolásról szolgálhat némi támpontal. Töltsd fel a youtuber és tégy be ide egy linket.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz WarLock07222 #98552 üzenetére
Ez így nem tűnik rossznak. A mérleget nem látom, de ha a kávé:ital arány kb 1:2-1:3 akkor jónak kéne lennie. Mennyi kávé ment a kosárba?
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz ZsZolee #98629 üzenetére
Az Allongé az új EK shot (egy újabb Szent Grál, amit 2 év múlva egy újabb követ. Ha olyan helyen járok 1x kipróbálom, végül is az EK shot sem volt rossz. Kellett egy fancy név a hosszúkávénak, mert az olyan oldschool már
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz yazoo1 #98645 üzenetére
Jól gondolod. És azt a bumszli csavart is cseréld valami elegánsabbra :)
ZsZolee: Allongé: gyakorlatilag a hosszúkávé francia neve. A recept is gyakorlatilag ugyanaz, csak a klasszikus olasz "Lungo"-val ellentétben újhullámos kávéból készül nem robusztás blendből olaszos lazasággal. A világos pörkölés eltűri (kéri) a hosszabb csapolási időt, a darálót meg úgy lövöd be, hogy a Tds valahol a kotyogós kávé magasságában járjon. Ha tudsz nyomás/áramlásprofilt az bnusz, akárcsak a régimódi espressonál. Sokaknak a presszó túl "erős", a filter pedig "tea", ezt a piaci rést tölti ki az Allongé, amit hívhatnánk újhullámos Lungo-nak, csak itt az elegánsabb francia név terjed(t) el. Nagy szomorúságomra az otthoni géppark eme hullám meglovaglására alkalmatlan, így maradok a presszónál. Az EK shot hasonló, de közelebb áll a presszóhoz (TDS, test, hosszúság szempontjából), és EK43 darálóval kellett őrölni a kávét.
Parci: kivéve ha valaki original NAKED portafiltert használ, mert akkor mint brand name már cool.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz DemonDani #98692 üzenetére
A Hario darálók napi használatra alkalmatlanok. Arra jók, hogy túrán a sátor előtt elbohóckodjon velük az ember, vagy szabadság alatt magaddal viszed, de mindennap több kávé mellett csak idő kérdése, hogy a polcra kerüljön. Ha a kereted fix akkor első körben a kotyeszt megtartanám, vennék egy DeLonghi kg 79 v 89-et (vagy bármi hasonlót csak ne propelleres legyen) és bolti kávéról átállnék valami friss pörkölésre. A jó minőségű alapanyag fontosabb mint egy új gép, de nem találod meg a Tescoban. Kotyogóval a beletöltött vízmennyiség változtatásával a lefőtt ital ízét is tudod befolyásolni (kevesebb víz mellett jobban jönnek a savak, kevésbé keserű, ha több a víz akkor megéghet, keserű lehet de pl világos pörkölésnél jobb is lehet a végeredmény).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Csuppp #98711 üzenetére
Az AVX gépet nem ismerem, de ha a fejet nem fűti semmi (közvetlen kapcsolat a bojlerrel, vagy külön fűtés) akkor hanyagolnám. Egy újszerű állapotú pidelt Gaggia Classic már talán elérhető ennyiért (pid nélkül biztosan). Megbízható konstrukció, többen és olcsón javítják és ha később lesz rá pénzed szénné tuningolhatod.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
A jó kávét, jó darálót semmiképp nem úszod meg. Ha inkább "klasszikus" olasz vonalon mozognál nézz meg pár LaPavoni videót. Macerásabb a kávékészítés mint a pumpásoknál, de egyszerű szerkezet, és egy Kávékalmáros nyomásmérővel nyomásprofilozásra is lesz lehetőséged. A végeredmény pariban van a drága motoros gépekkel, és 10-15 perc alatt üzemkész. Aztán ha bejön az életérzés, veszel egy ősrégi Creminát, és letudod a gépvásárlást hosszú időre
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Az espresso lényege, hogy nagy nyomással toljuk át a vizet a kávépogácsán, és annak az ellenállása biztosítja, hogy ne zubogjon át a víz.
Erre több lehetőség is adott:1. Egy összenyomott rugó biztosítja a nyomást (ez van a képen) -beceneve rugós karos - ez van a képen
2. Kis kezeddel nyomod le a kart, és a te izmaid biztosítják a nyomást a kávékészítés teljes ideje alatt. Beceneve kézi (manuál) karos. Pl Olympia, Pavoni
3. Elektromosságot hívsz segítségül, itt lehet az aktuátor rezgöpumpa, rotációs (roto) pumpa és még pár újabb megoldás
4. Gőz - egyes új és drága kotyogószerű kávéfőzőkVan úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen