-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
coxymaxi
csendes tag
Sziasztok!
Biztosan meg fogtok ölni a kérdésért, mert sokan feltehetik hétről hétre.
Otthoni kávézás, espresso témában
Bele se vágjak mert feneketlen kút?! Vaaaaagy?
Nem a minimum elfogatható eszközpark érdekelne, de nem is szeretnék sok százat rákölteni.
Feltétlenül újat sem, mindenáron.
Örlő ? Lehetőségem lenne egy Mezzer Jolly-ra használtan. Esetleg más?
Gép ? Ez kényesebb kérdés. Van egy olyan vonal a fejemben hogy La Pavoni Europiccola (197x)
Illetve, ha nem ez a vonal akkor valami "ipari", tehát nem G.Calssic vagy Rancilio Silvia szintő gépek.
Ötlet? Köszi! -
coxymaxi
csendes tag
válasz soldier2 #66524 üzenetére
Háát igen, a néha készítek egy tejes italt, ahhoz nem feltétlen kellene nagy gép otthonra. Egyszerűbb elmenni a kávézóba, ott ráérősen élvezheti az ember az italát. Erre otthon, reggel úgy sincsen idő.
Az Europiccolával megint több idő kell. Persze főleg az elején, míg megtanulja az ember.
De egyre jobban ezt a vonalat érzem magaménak. Lehet szüttyögni vele, ami engem érdekel és megfog, plusz ha eltalálja az ember fia, akkor olyan kávét lehet vele húzni, hogy na. (tapasztaltam, ezért is szeretnék ilyet) Zárójel kettő: mondjuk a classic-kal és társaival is, de az valahogy nem az én területem)
Áhh, csak marad ez Bütykölök a Pavonival Köszi a választ! -
coxymaxi
csendes tag
Sziasztok!
Kotyogós témában érdekelne a hozzáértők véleménye.
Bialetti Moka Express és Brikka (2 személyesek)
Én előtte felmelegítem az eszközt csapforró vízzel.
Kávé készítéskor szűrt, forralt (sima vízforraló) vizet töltök bele, gyors összerak,
kerámialapos tűzhelyen max fokozaton 1'30''-2' között megindul a kávé.
Espresso finomságú örleményt használok, 2 személyes moka-ba 13.5gr-ot.
Főzés vége előtt, nagyjából félútnál már lekapom a tűzhelyről és töltöm ki.
Brikkánál mennyi örleményt használjak? Sokan nem mérik, csak teli töltik és elsimítják.
De ez nem jelent minden esetben ugyanannnyi kávét.
(A kávék világos pörkölésűek)
Egy így korrekt, nem?!? -
coxymaxi
csendes tag
válasz freaghill #66558 üzenetére
Köszi Rush77 és freaghill!
Azt el felejtettem írni hogy csak a mokkába teszek forró vizet, a brikkába én is úgy hallottam hogy hideget "kell" tenni.
Akkor végülis ti is "szintezitek" a kávét a szűrőn/szűrőben azt kész. Mert akkor a franc se méregeti ki mindig grammra
Köszi Srácok! -
coxymaxi
csendes tag
válasz mentic18 #66674 üzenetére
Én is Mokaval és Brikkával játszogatok mostanában.
Mind a kettő 2-es.
Most próbálkozom a "tömörítéssel", presszónál lehelletnyivel durább örleménnyel.
3 részletben töltöm fel a szűrőt, közte megkocogtatom kicsit 2x 3x az oldalát, ennyi a tömörítés.
Elsőre nagyon bejött a végeredmény! Most egy ajándékba kapott Deluxe Kenya (Lidl ) volt az alany.
De ajándék lónak...Mindegy, majd elfogy -
coxymaxi
csendes tag
Sziasztok!
Filterre tudtok ajánlani Hario Mini Mill helyett valamit? Utazó örlő kellene, ami ennél többet tud.
Néztem a Kinu-t és a Lido-t, de az nem az árkategória amit meg szeretnék engedni magamnak
A kettő között valami kompromisszumképes szerkezet?Köszi!
-
coxymaxi
csendes tag
Sziasztok!
Presszó kérdés:
az örlemény mennyisége és a hőfok jó (szokásos).
Az elején a lefolyás is szép, rendben van.
Olasz pörkölésű a kávé, előbb szép sötét a crema, majd nagyon hamar világosodik, szőkül.
Durvítani kellene az örleményen? -
coxymaxi
csendes tag
válasz fragola.6035 #66793 üzenetére
Ezt most nem mondom 100ra, de nem tűnt fel. Több egymás utáni csapolás is így jött. Testetlen, üres lett.
-
coxymaxi
csendes tag
sziasztok!
Tudja valaki hogy van e a két típus között valami különbség? Vagy csak a színe miatt más a típusszáma?
[ Módosította: radi8tor ]
-
coxymaxi
csendes tag
Okosodtam a témában én is.
Van olyan kar amit ha szétszedsz, akkor egy műanyag, rugós tagot fogsz találni.
Van olyan kar amiben dupla fenekű a szűrő (az enyém nem ilyen és nem is láttam testközelből).
Utóbbi átalakítása visszafordíthatatlan, előbbi nem.
Igaza van a kedves kollégának, megtaláltam a videókat a szétszedésről, ma reggel ki is próbáltam, működik!
Köszönöm! -
coxymaxi
csendes tag
válasz mentic18 #67651 üzenetére
Szia!
Én épp Gran Style-t használok. Kiherélt nyomásfokozós (azaz most már ugye anélküli) karral.
Egyes és kettes szűrőkosárral. Classicnál "rosszabb", kapszulánál, automatánál fényévekkel jobb.
Keress meg priviben, lehet hogy meg tudunk egyezni, mert épp el szeretném adni!coxy
-
coxymaxi
csendes tag
válasz zolko74 #67906 üzenetére
Ahhaaa. Szóval akkor ez van a háttérben.
Egy darabig megél a névből, kikönnyíti a cuccot. Magyarán nagyobb hasznot tud magáénak bizonyos ideig, aztán már az sem érdekli, ha a minőség miatt már nem veszik annyira. Így is több lesz a haszna belőle.
Mi meg le vagyunk sz@rva magyarán. Érthető -
coxymaxi
csendes tag
válasz GAgyiXyXy #68598 üzenetére
Nekem is Silviám van (V5). Múltkor elment az áram míg futni voltam.
Visszajött, de a gép nem kapcsolt vissza.
Most kipróbáltam, hogy bekapcsolom a gépet, kikapcsolom a konektort amiben van és vissza, akkor nem kapcsol be.
Szóval ugyanez lenne a helyzet a Sonoffal is, nem?
Vagy te ezt hogy oldottad meg? -
coxymaxi
csendes tag
Sziasztok!
PID-es Silvia tulajokat kérdezném, hogy nagyjából milyen hőmérsékletre van állítva a gép?
Sötétebb pörkölés, de nem olasz. (Nálam kazánhőmérsékletet mér, az is érdekelne.)
Köszi! -
coxymaxi
csendes tag
válasz leslie76 #68817 üzenetére
Köszi skacok a választ. Sejtettem hogy ez lesz. Mármint hogy nem egyértelmű lesz a válasz, sajnos.
Amatőr módon, minimális eszköz igénybevételével (nem több százezres hőkamerával) hogyan tudnám viszonylag pontosan megmérni a kilépő víz hőmérsékletét?
Mert végülis úgy is az a lényeg... -
coxymaxi
csendes tag
Sziasztok!
Eladnám 2x használt tejkiöntőm ha érdekel valakit!
Motta Europa 350ml.
5e
https://www.kephost.com/images/2018/02/23/motta_europa.jpg[ Szerkesztve ]
-
coxymaxi
csendes tag
Sziasztok!
Silviába melyik felsőszűrőt ajánljátok?
Jelenleg a gyári van, kiálló csavarral.
A vízterítőt is érdemes cserélni vele együtt?
Köszi! -
coxymaxi
csendes tag
Sziasztok!
Milyen egykaros gépet tudnátok ajánlani, ami nem otthoni használatra lenne.
Haknizni kellene vele
Azért nem egy DC Minára gondolok
Köszi! -
coxymaxi
csendes tag
Sziasztok!
Nem éppen otthoni felhasználásra, de eladó ez a "kis" gyönyörűség.
2 dupla és 1 szimpla karral, IMS felső szűrőkkel, vízlágyítóval.
Karc, sérülés mentes, kitűnő állapotban, 10 hónapot volt használatban.
Ár: 520.000- -
coxymaxi
csendes tag
Sziasztok!
La Spaziale S5-tel kapcsolatosan kérnék tanácsos. Illetve a hasonló gépek birtokosai, ismerői is biztosan tudnak segíteni.
A jelenség az hogy le lett eresztve a bojler részlegesen, majd feltöltve és a jobb oldali karon nem nyomja a vizet, csak gőzt, gondolom le van levegősödve.
Aztán le lett engedve teljesen, majd újra feltöltve és most már mind a két fejen ezt produkálja
Tudnátok valami megoldást? Ha nem, akkor esetleg olyan embert, aki jártas lehet?Kösssz előre is!
-
coxymaxi
csendes tag
Eladó La Spaziale S5.
Friss szervíz, két karos, programozható, 3 karral és tamperrel, ajándék vízlágyítóval. (Tóth Sanyinál, Szekszárdon, csak tisztítva lett, semmi problémája nem volt)
[La Spaziale S5] -
coxymaxi
csendes tag
Szeretnék egy thermoblokkos gépet munkahelyre (Itthon egy Silviát használok)
A mostani kínálattal nem vagyok tisztában. Melyik típust, típusokat érdemes venni?
Az ára 50e körül mozoghat (Újban gondolkozom) -
coxymaxi
csendes tag
válasz Sic.Transit #86701 üzenetére
Nem te vagy az első aki ezt ajánlja.
Valamilyen Graef 702, vagy 802. Még nem néztem pontosan utána.
Egyenlőre nagyon úgy tűnik, hogy mégis egy használt kazános gép lesz ebből a kérdésből... Egyenlőre nagyon úgy tűnik, hogy mégis egy használt kazános gép lesz ebből a kérdésből... :D -
coxymaxi
csendes tag
Sziasztok!
Igazán nagy, fanatikus Brikka rajongó fórum társat tudtok ajánlani. Lenne pár kérdésem.
Köszi -
coxymaxi
csendes tag
Hario Skertont vs Bialetti Brikka 2-es használók!
Hanyas "fokozatban" és hány gramm kávéval használjátok a "rendszert"? -
coxymaxi
csendes tag
Jaja, volt Mini Millem is, most ez a Skerton. Gondoltam, hogy nem lesz pontosan megadható beállítás, de úgy nagyjából? Hány kattanásnyira érdemes tekerni a teljes -tól?! Ezt sem érdemes forszírozni? (Utolsó kérdés a témában )
-
coxymaxi
csendes tag
válasz KelemenUhr #87009 üzenetére
Nagyon kösz! PRO van nekem is, lehet hogy nem írtam, vagy elírtam, szóval ezek nálam is jók lehetnek. Amúgy majdnem ugyanott nyomom vele. 3-4 kattanás a 4-5 helyett.
Nyomon vagyok Köszi -
coxymaxi
csendes tag
Filter témában is lenne kérdésem
Tiszta lappal szeretnék indulni, mert elhatároztam, hogy igazán fejlődni szeretnék benne.
Olyannyira hogy sensory képzést szeretnék a végén. De addig hosszú az út.
Kóstolni, kóstolni és kóstolni...tudom.
De, hogy a legcélszerűbb ehhez hozzáfogni? Értem úgy, hogy gyakorolni, belőni az ízeket.
Lehetőleg ne kávéval, mert hát véges az egy napi kávé fogyasztás mennyisége, főleg hogy mellette van espresso és kotyesz is.
Szóval olyan érdekelne, hogy mivel lehetne gyakorolni? Pl. adott mennyiségű vízben különböző mennyiségben oldott cukor. Ilyenekre gondolok. Milyen alapanyagokkal célszerű kísérletezni. Van erre valakinek bevett módszere?
Van erre a célra kifejezetten minta "gyűjtemény", mint a parfümös minták, Ezt leszámítva -
coxymaxi
csendes tag
válasz Sic.Transit #87068 üzenetére
Köszi, sokat segítettél! Neki megyek így