Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz hoffman_ #14964 üzenetére

    Egy használt bringánál nem a kor számít hanem, hogy mennyit volt használva. Az én epic-em is kb 10 éves volt, szebb állapotban volt mint sok más bicaj 2-3 évesen.
    Nem mindegy hogy laza hobbi használat vagy verseny, ezt érdemes szem előtt tartani. A teljesen gyári konfigurációban kínált használt gépek nagy eséllyel nem sokat voltak használva, különben biztos cseréltek volna rajta alkatrészeket. De persze nyilván a személyes megtekintés dönti el, csak megjegyzem mellékesen.
    Én azért ajánlottam a coilert mert 150 körül egy igazi masszív élmény bringa tulajdonosa lehetsz (200-at én sem adnék érte), ezt a merev hiába lesz könnyebb 2-3 kilóval, nem fogja tudni visszaadni, holott ugyan azt a lóvét elköltöd. Ez konkrétan 2004-es, valóban 10 éves, de teljesen gyári, szerintem ha 150db Mátyás Királyt virítasz, tuti elhozhatod.
    Személyes véleményem az, hogy 26"-os komolyabb össztelós gépbe már nem érdemes mostanában pénzt ölni. Az elkövetkező 1-2 évbe el fogják árasztani a piacot a 27.5-ös gépek, onnantól kezdve a 26 egy "elavult" konstrukciónak fog számítani és valószínűleg a használt piaci ára is jelentősen esni fog. Tehát 26-ost max az olcsóbb árszegmensben érdemes nézni, ha modern am gépet akarsz majd, azt már csak 27.5-ösben javaslom. Nem csak azért mert ez a trend, hanem mert jobb is mint a 26, kivéve a DH.
    A fentebb linkelt Cube ams-t én is néztem. Bár nekem ez a fajta Cube váz soha nem tetszett, azért biztos jó kis bringa, azt írja kis alku belefér, rá kell mondani 250-et, ha annyiért odaadja, akkor ezt még érdemes lehet megvenni, ennél többet 26-osba már nem ölnék az biztos.
    Nekem még ez is szimpatikus az olcsóbb árszegmensben, persze meg kell nézni élőben is: [link]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák