Új hozzászólás Aktív témák

  • attiati

    veterán

    Bicikli választásnál megállja a helyét az alábbi pár állítás még ma is?
    (Aláhúztam a lényeget. 2013-as Bikepro kisokosából vannak - Hogyan vásárolj jó kerékpárt?)

    1. Méret választásnál a legfontosabb adat a felsőcső-hossz (nem a vízszintes, hanem a valós). Fejcső és nyeregcső távolsága, csőközéptől csőközépig.

    2. Hobbi- és haszonkerékpárok esetén szinte egyáltalán nincs teljesítményigény, csak legyen megbízható és olcsó. Éppen ezért helyből felejtsd el a nagy múltú és híres sport márkákat. A belépő modelljeik nagy részénél igencsak megkérik a márkanév árát. Kisebb nevek nagyságrendekkel jobb ár-érték arányt tudnak produkálni. Azért a totál névtelen, csak és kizárólag belépő szintű cuccokat készítő cégeket is hanyagold. Nézd meg a kiválasztott márka teljes termékpalettáját és ha látsz benne akár 200.000 Ft-nál drágább gépeket is, akkor jó helyen vagy. Ha keveset használod és azt is inkább esőmentes napokon, akkor bátran vehetsz acél vázú és villájú gépet is.

    3. Ha nem kell jelentős szintkülönbségeket leküzdened, ha nem kell teljesítmény centrikusan, minél rövidebb idő alatt leküzdened az A és B pont közötti távolságot, ha nem kell extra nagy csomagokat cipelned sok-sok kilométeren át, hatalmas ellenszélben, bizton állíthatom, hogy totál felesleges többfokozatú kerékpárban gondolkoznod, főleg láncváltósban. A hagyományos értelemben vett haszonkerékpározásra az egysebességes (helyesen egyfokozatúnak kellene nevezni) vagy esetleg a 3-8-11 fokozatú agyváltós kerékpárok a legalkalmasabbak

Új hozzászólás Aktív témák