Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz kacsyx #20843 üzenetére

    Használt az mindig lutri, csak ha értesz hozzá, különben nem ajánlom mert ráfaraghatsz.
    Claris, Sora, Tiagra hobbi használatra, túrázgatni bőven jó, megbízhatóan és kulturáltan működnek.
    105, ultegra stb. verseny cuccok. Olyannak van értelme venni, aki vagy versenyző, vagy nagyon teljesítmény orientált, vagy csak sok a pénze és miért ne.
    Persze nem azt mondom, hogy nem jobb érzés egy felsőbb kategóriás bringával, precízebb alkatrészekkel menni, de ilyet csak akkor vegyél ha meg tudod fizetni az újat, vagy értesz annyira a bringákhoz, hogy észreveszed ha át akarnak verni egy túlárazott, elhasznált kerékpárral.
    Különben inkább maradj az új claris/sora/tiagra felszereltségnél.

    Az, hogy egy bringa sok évig használható lesz e vagy nem, az leginkább a tulajdonoson múlik. ha nem tartja be az a kopó alkatrészek szükséges cseréjét, nem tartja karban a bringát, akkor nem lesz sokévig megbízható a gép, ha betartja akkor meg sok évig használhatja. Olyan bringa 2 millióért se létezik amit csak hajtasz, de soha nem kopik el semmi.

    Karbon az tudtommal nem öregszik, ez hülyeség, van egy max terhelhetősége, ha azt túlléped akkor eltörik vagy szétrobban. Attól függ mekkora erőbehatás éri.
    Hátránya annyi, hogy ha megsérül, akkor kicsi az esély a javításra és már akkor se lesz olyan mint előtte, míg egy alut lehet hegeszteni viszonylag könnyen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák