Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz jjeahh #217267 üzenetére

    A fact 12m és 11m másra van optimalizálva erőhatások tekintetében és nem biztos, hogy felsőbb rendűnek tekinthető egyik a másiktól
    Házon belül az Enduro S-works (ami 5+ milla) 11m karbonból van, így az egészen biztos, hogy abba a zúzó gépbe nem raknak "gyenge" anyagot mint egy CC gépbe. Sőt mivel HT gépet mutattál ezért inkább azt valószínűsíteném, hogy a 12m az egy könnyebb, rugalmasabb jobban csillapító konstrukció, amitől a HT Epic elviselhetőbb lesz, míg a csónak felfüggesztéses mini downhill gépnek is nevezett enduron az erős és merevebb erősebb felépítés lehet a cél.
    Szóval ha a két vázat összehasonlítanád a valószínű, hogy a 12m-e epic-et könnyebbnek és kényelmesebbnek (kevésbé ráz) éreznéd, töréstesztre meg úgyse XC bringát visz az ember.

    Egy alu és karbon gépet oda vissza tesztelgetve érezni lehet a különbséget. Még azt se mondanám, hogy jobb ez vagy az, egyszerűen más a kettő. Máshol van a súlypont, ezért máshogy dönthető a két váz, mindkettő merev lehet, de máshogy adják elő, nehéz megfogalmazni hobbistaként.

Új hozzászólás Aktív témák