Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz deny330 #252373 üzenetére

    Végre valaki még kísérletezik a maxxis vs michelin vonallal!
    A komolyabb oldalfalas és jobb komponensű maxxis-ok ára elég kemény lett 2023-ra így én is beálltam kicsit kísérletezni, mert michelint észrevezetően olcsóbban tudtam beszerezni (csak hátra kellett).
    Ma már ott tartunk, hogy egy DD casing-es 3C dhr II kemény 76 € (itthon 30k - ha van valahol 20-ért akkor több darabot bármikor átveszek - exo és dual compound nem érdekel)
    Egy szintén DD maxxgrip assegai is max pár €-al olcsóbb. :F

    Szóval az analóg gépre hátra felkerült egy wild enduro rear racing line (magix-dh és dh shield) gumi. A felrakásnál néhány felmenő emlegetése nálam is elhangzott, mert ez a 4x szövet és védelmek olyan kemény oldalfalat eredményeznek, hogy ha nem ülök a bringán levegő nélkül is úgy áll mintha fel lenne fújva. :Y
    Úgy gondolom ezzel nem nagyon kell félnem a felütés és kivágásos defektektől, cserébe a súlya már kevésbé tetszik. Hogy tudjon rendesen deformálódni és betapadni kanyarban ezt hátul 1,65 bar-on tartom, de lehet még ez is sok és lehetne lejjebb engedni.
    Kanyarban tetszik ahogy tapad a szélső bütykök jól fognak, bár az átmenet lehetne kevésbé észrevehető, de ez szokható és tanulható.
    A fékezéssel meredek pályán viszont nagyon nem vagyok kibékülve. Nem elég nagyok a bütykök én nincsenek meg azok a nagy kereszt bordák mint a dhr II-nél, amivel laza felületen ha blokkol is a hátsó kerék, azzal egy lehorgonyzott érzetet kelt. Na ez teljesen hiányzik a wild enduro rear-ből. Amígy forog a kerék parádés, de amint picit is blokkol, onnantól szinte kontrollálhatatlan a bringa hátulja. Lehet a front vezió a nagyobb bütykeival jobban működnének nekem hátul.
    A keverék miatt szintén vélelmezem, hogy viszonylag hamar el fog kopni, amit most annyira nem bánok, mert nálam nem felhőtlen az öröm.
    Elől minden bringámon assegai van, azokra mindig számíthatok, kanyarban, féktávon, pontosan lehet vele célozni, biztonságban érzem magam velük. Nehéz lesz bármely más márkának lebeszélnie az assegai-ról.

    Maga a michelin mtb gumi felhozatalát nem teljesen értem.
    Mintára nagyon kipróbálnám a DH22 (előre) és DH34 (hátra) párost, de ezek csak drótperemes full dh casing-el érhetők el, ami miatt 1,5 kg. Nem értem miért nincs ezekből könnyebb oldalfalú és hajtogatós verzió?
    A michelin gyári oldala szerint pedig enduro felhasználásra is az említett dh22 és 34 párost ajánlják, ami után egyáltalán nem értem, hogy kinek és mire való a wild enduro? Most a gyári oldal se hozza, de valami készülhet a műhelyben, mert új verzióra utaló sorok vannak az oldalon.
    A jelenlegi termékpalettával nálam egyértelmű verdikt, hogy amint elkopik visszatérek a maxxis-hoz. Ahhoz hogy újra Michlein gumin guruljak, vagy a dh mintákból kéne valami könnyebb verziót is kihozniuk, vagy a wild enduro mintáját jelentősen aggresszívabb mintára továbbfejeszteni.

    Kíváncsi vagyok neked mik lesznek a további tapasztalataid és persze bízom benne, hogy idővel talán nekem is pozitívabb lesz róla a véleményem az első csalódások után.

Új hozzászólás Aktív témák