Új hozzászólás Aktív témák
-
Turbolada II
őstag
válasz
masterminds
üzenetére
Ilyen szerintem zenével esélytelen poharat robbantani, ahhoz magasabb frekvenciájú mély kell.
-
Turbolada II
őstag
Ma Tiesto bácsi Traffic című zenéjével sikerült a kedvenc poharam szétrobbantani. K*rva látványos volt, csak nagyon megijedtem.Azt hittem a szomszédok lőnek rám.

-
Turbolada II
őstag
válasz
dudika10
üzenetére
Vissza a jó öreg szocializmushoz.

"háború van és neked van 1 hordónyi puskaporod. Ha ezt ellövöd az első emberre akit meglátsz akkor nem marad amikor megrohannak. De ha tartalékolsz akkor nem fog elfogyni"
"Katsumoto nem becsteleníti meg magát
azzal, hogy lőfegyvert használ""Azok szemében, akik megmaradtak
a régi tanoknál, Katsumoto egy hős."A válasz egyszerű nem kell lealjasodni a puskaporhoz. Kardot kell használni. Na én is mondtam hasonlatot az audiophile világra.

Biztos alu membrán és nem papír? A fáziskúp viszont tuti alu.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Terminator47
üzenetére
Én nem akartam megcsinálni. Csak ennyi körül csinálnám ha valaki megkérne rá. Mondjuk ha más is rossz és multiméterrel méricskélni kellene azt nem vállalnám. Csak hobbi szinten nyomatom az elektronikát.
Vegyél használt ST-t inkább.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Terminator47
üzenetére
Van. Sajnos szinte az összes sufni elektro-műszerész ilyen. Én olyan 5e körül csinálnám meg minden költséggel együtt. A szerelő 12-15e Ft körül csinálta volna meg gondolom.
-
Turbolada II
őstag
1. Hangzás=Egyetértek.
2. Kijelző=jól mondod
3. Kinézet= visszafejlődés
4. Szatok= jól mondod
5. Kis hangerő dinamika= nemcsak a mély nem szép, de ehhez A osztályú erősítő kellene.
6. Vezeték nélküliség= Isten ments!
7. USB csatlakozó= nekem mindegy, de nem tekinteném hibának, ha nem lenne. -
Turbolada II
őstag
válasz
Terminator47
üzenetére
-
Turbolada II
őstag
válasz
Terminator47
üzenetére
Egyik IC-je sem kerül többe 3e Ft-nál, ha ugyanazok vannak mint az enyémben. A ST-n belüli IC a Cirrus Logic.
-
Turbolada II
őstag
Kvázi zárttá teszed a szateliteket. Azt sem nagyon értem egy 3"-os hangszóróhoz minek erőltetni a bass-reflexet. 150Hz felett fog csak szólni úgyis és iszonyatos dobozhangja lesz főleg műanyag dobozban. A fadobozos Genius 2 frontja sokkal szebben szól. Azokat az erősítő iszonyatosan lerontja. Onkyoval hajtva sokkal jobb mint a Logi szatja.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Kiriadam
üzenetére
PC-hez készített szett elsősorban és miért ne használja az ember zenére, ha elvégre arra is jó. (elvileg)
"Videoton ra6363s meg két gyári vidi hangfallal szebben szól ugyan az a zene mint a login." Ezt el is hiszem és éppen ez a szégyen. Egy több évtizedes technika rommá veri. Még 74e Ft is irreális ár, tekintettel a műanyag dobozokra és az ék egyszerűségű erősítőre. Legalább aprócska FA dobozok lennének, aprócska DÓM magasakkal. Csak ugye a költséghatékonyság szent fogalom, a minőséget meg lesz*rjuk. Annyi mentsége van a Z5500-nak, hogy a vele egy árban lévő műanyag csodák sem szólnak jobban, sőt többet azért simán elver még így is. -
Turbolada II
őstag
válasz
xzoltan
üzenetére
Ahhoz hogy a térhatást érzékeljem nem kell egy denevér hallása. A Z5500 hangzásbeli hibáit az elsők között kezdtem emlegetni, akkor amikor még mindenki el volt ájulva tőle. Mondjuk nekem szerencsére volt viszonyítási alapom. A hallásom pedig egyáltalán nem rossz, de nem tökéletes. 16Khz körülig hallok egyenletesen. 18 körül meg már kifúj a rendszer.

A bejegyzés inkább arról szólt, hogy a sztereót még korai temetni.
A Logitech 12KHz felett elég hurka sajnos. Nagyon jó minőségű forrásnál nem annyira vészes a helyzet, de a jobb minőségű mp3-as zenéknél +2-3dB szoktam ráadni. Mindezt úgy, hogy irtózok az EQ-tól.

-
Turbolada II
őstag
Ma kikormoltam az Onkyo erősítőm tranzisztorait. 18-as álláson hallgattam a 40-ből. A Logitechet max+3-ra kellett feltolni ugyanehhez a hangerőhöz. 5.1 Copy módban hallgattam Kx driverrel, de az erősítő hangjának sima sztereóban sokkal komolyabb térhatása volt.
Na ennyit erről aki fikázza a sztereót.

-
Turbolada II
őstag
válasz
prime_adam
üzenetére
Analógon jobb hangja van. X-fi-n nem gondolkodtál? Én a C-media chipektől mindig is ódzkodtam.
-
Turbolada II
őstag
Az új Logitech Z-ről már a saját fórumán is lehet értekezni.

-
Turbolada II
őstag
válasz
dudika10
üzenetére
Az AKG fejhallgatóknak van steril hangja és stúdiókban is AKG-ket használnak. Még nem láttam olyan stúdiót ahol Sennheisert használtak volna. A Sennheiser is színezi a zenét és hajlamosabb elsimítani a hibákat. Innen eredt a hasonlat.
Az ismerőseim szerint a HD465-ösöm jobban szól mint a HD555-ös. A HD555-ös "AKG-san" szól a HD465-öshöz képest.
Úgy vettem észre az emberek többségének jobban tetszik a színezett hangzás. Mondjuk az audiophile-ek kivételek lehetnek. -
Turbolada II
őstag
Stúdió hangfal helyett én hagyományosat vennék. A stúdió hangfal pontosabban adja vissza a hangokat, de nekem például ettől fejfájásom lesz egy idő után. A zenébe nem árt egy kis színt vinni. Normál hangfal=Sennheiser, Stúdió=AKG. Ha kizárólag munka céljából veszel hangfalat akkor viszont stúdió legyen, amennyiben zenét is szeretnél hallgatni Z5500.
Az 505W-ból maximum 200W lehet igaz egyébként,
-
Turbolada II
őstag
válasz
Donvit078
üzenetére
Irány a fülészet, erre mást nem tudok mondani.

Hallottál már olyan zenei albumról amit kizárólag 5.1-ben adtak ki? (Koncertfilmeket ne nézzük) Ha 5.1-ben hallgatsz zenét (nem a stereo X2-ről beszélek), ahhoz gratulálni tudok. Egy olyan házimozi erősítő ami hozza a régi 15-20 éves sztereó erősítő szintjét, 300e Ft körül kezdődik.
-
Turbolada II
őstag
Egy sztereó rendszer nem valamivel fog szebben szólni. A Z5500 zenére nem igazán jó, de filmre, játékra már-már tökéletes. JBL E60+ valami használt erősítő max. 30 körül. Az Onkyommal már zenéltem 70nm körüli helyiségben és nem az erősítő nem bírta, hanem a hangfalak. 2-őt a zenei mennyországba küldött, de szerencsére azok nem az enyémek voltak.
Az E60 rockhoz és metálhoz tökéletes a kemény mélye és a titán magassugárzója miatt.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Darko_addict
üzenetére
60000Ft körül jó vétel lenne, de mondjuk youtubon elvétve látni olyan videót amelyen hibátlanul működik például a háttérvilágítás.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Darko_addict
üzenetére
Én az angol hangzást (erősítők terén) és az északi hangzást (hangfalak terén) szeretem. NAD erősítő, Arcam lejátszó, B&W hangfal, Bang Olufsen hangfal. Az én fülemnek ezek jönnek be (csak ne lennének ilyen drágák). A JBL és a H/K szépen szól, de nekem túl kemény hangzása van.
A BNV-n volt alkalmam jó sok hangfalat és erősítőt meghallgatni. -
Turbolada II
őstag
válasz
Darko_addict
üzenetére
H/K AVR 132+JBL SCS 178.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Darko_addict
üzenetére
Attól függ milyen helyeken fordultál meg.
Én így értékelném a Z5500-at: zene 2.5/5, film 4/5. -
Turbolada II
őstag
válasz
Darko_addict
üzenetére
Hogy mások ne esseenek abba a hibába hogy megvegyék.

Tudatos fogyasztó vagyok nem tehetek róla, de az első pattogos szériák is jobbak voltak mint a mostaniak. Jelenleg a minőség a béka s*gge alatt van sajnos.Annyira azért nem utálom, a második Z5500 mélyláda passzív ládának átalakítva nagyon jó. A kis hangfalak is tűrhetően szólnak az Onkyo erősítőmmel.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Darko_addict
üzenetére
A hangminőséggel akadtak problémáim.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Satyricon
üzenetére
Te mondod hogy kevés a mély, lám mennyit ért az a 2 év fejlesztés. Ha pedig észvesztő, de akár csak apró különbséget találsz az X-fi és az Au2 között akkor gratulálok. Ja és az eq trükköket (Crystalizer) ne nézzük.És leszarom mennyire új hangfalad van, mert ugyanolyan szar mint az enyém, csak nekem 2 rendszerem van 1 áráért.

Ez a kinek nagyobb a f*sza kicsit gyerekes.

6ch direct módban hallgatom egyébként.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Darko_addict
üzenetére
A Z5500 szoktatott le a hangos zenehallgatásról. Mióta megvan inkább fejhallgatót használok.

-
Turbolada II
őstag
válasz
Darko_addict
üzenetére
A zene az sztereó nem Dolby PL I, II, meg DTS. Mi értelme van szarrá effektezni a zenét? A PL2 music mód iszonyatosan kiemeli az mély frekvenciát. Nekem a dobozok (vga, fejhallgató stb..) szoktak leesni a szekrényről, de ezt az előző Geniusom is tudta. Lehet hogy egy [link] ilyenről váltottál, akkor biztos nagy a különbség.

-
Turbolada II
őstag
válasz
Darko_addict
üzenetére
A hangszóró inkább elviseli a teljesítményt, nem leadja.

Az 505W mese, a Z5500 torroid tápja a mérete alapján saccra olyan 200-250W-ot tud. -
Turbolada II
őstag

Egy hangtechnika akkor a legjobb, ha a lehető legkevesebb és legegyszerűbb komponensből épül fel, de ehhez az is szükséges, hogy ezek a komponensek válogatott minőségűek legyenek. A hangtechnikával ugyanaz történik mint az autósporttal. Kiherélik.(Régi szép 80-as évek B csoport rally Audi Quattro stb...) Jelenleg meg itt tartunk: sokpont sokas hangszett, csillió watt PMPO, full hádé, háromdé. Minőség meg sehol.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Macgyver89
üzenetére
Optikai kimenetnél mindegy ugyanis ekkor a Z5500 dekódere dolgozik, ha jól tudom. A hangkártya átcímkézés meg egy szemét dolog a Creativetől.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Macgyver89
üzenetére
6CH direct, ha normális hangkártyád van.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Inkább a bluy-ray felvevő helyett vegyél normális rendszert, kevesebb ráfizetéssel fog járni. Ha megvan a rendszer utána jöhet a felvevő.

-
Turbolada II
őstag
Tudom hogy a piros vonal a referencia, de ha tiéd a zöld csík akkor a közép hangokat is erősíteni kellene az eq-n.Az érzékenység sokkal fontosabb tényező mint a wattok mennyisége. A SAL hangszóróinak meg elég kicsi az érzékenysége. Sajnos a gyári adat nagyon eltér a valóságtól. A Z5500 kis hangszórói azért tudnak hangosan szólni mert jó az érzékenységük. (vagyis a méretükhöz képest)
20W valós teljesítménnyel egy jó érzékenységű hangszóróval már bőven nagyon hangos tud lenni.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
H/K AVR-132+JBL SCS 178. És lőn világosság, vagyis magas hangok.

Ennél a párosításnál már lényeges különbség lenne a Z5500-zal szemben. -
Turbolada II
őstag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
80e a maximum keret amit a rendszerre rá tudsz szánni?
-
Turbolada II
őstag
Azt hittem, hogy a korod vagy a munkád miatt romlott meg a hallásod, betegségre nem is gondoltam. Amúgy a zajártalomtól 3Khz alatt már nem romlik a hallás, vagyis a fülész ezt mondta. Equalizert szoktál használni? Azzal talán lehetne segíteni valamit. 10KHz-nél hány dB mínuszban van a hallásod? Én 15Khz-ig hallok teljesen lineárisan de a 17 Khz-et még halkan hallom.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Miért adtad el a Z-5500-at? Az új szettel kapcsolatban mi a fő elvárásod?
-
Turbolada II
őstag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Milyen rendszered lett helyette?
-
Turbolada II
őstag
Valaki segítsen már ki, hogy a Logitechnek miért éri meg mindenkinek komplett rendszert vagy vezérlőt küldeni? Ennyire olcsó lenne az előállítás+a fuvardíj?
-
Turbolada II
őstag
válasz
zorrobomber
üzenetére
A biztosíték foglalatát én is kiiktattam
. Jó irányba tekertem, de érintésre tört. A Logitech méltányosságból cserélte. -
Turbolada II
őstag
válasz
zorrobomber
üzenetére
Hasonlóképp jártam én is.
-
Turbolada II
őstag
Boldog Jagermaisterben és sörben gazdag karácsonyt a fórum olvasóinak! Az Operation Flashpont 1-ben a fenyőfák teljesen fel vannak díszítve, jó ötlet a programozók részéről.

-
Turbolada II
őstag
-
Turbolada II
őstag
válasz
EyEsOnU
üzenetére
A gyári biztosítékot ugyanúgy ki fogja lőni, mióta 2,5A-es van az enyémben azóta nincsen gondom a háttérvilágítással.
Egyébként azt nem értem miért nem hívják vissza a hibás szériákat. Kb. már vagy 5-6 generáció óta NEM TUDNAK NORMÁLIS ST-GYÁRTANI. Nekem a 3.ST-n is elment a háttérvilágítás, ugyanúgy mint a többin.
-
Turbolada II
őstag
Ezért utálom, ha valaki kézzel nyomkod egy membránt.
Ezért nem szoktam semmilyen hangtechnikát másra bízni.
Sokszor még a boltokban is meg szokták mutatni az eladók hogy milyen kilengésekre képes a membrán és ezek után adják el egy szerencsétlennek a szétnyomkodott tekercsű hangszórót.Amíg nem vitted át haverodhoz addig jó volt nagy hangerőnél is nem?
Bár mondjuk van egy olyan érzésem hogy jó volt.
-
Turbolada II
őstag
Ez a bizbaz hogyan kapcsolódik a fáziskúphoz? Belülről nem tudnád lefényképezni?
Egyébként úgy látszik a képen mintha az egy szakadás lenne. Ha sikerült kiberhelni azt a vackot akkor próbáld meg közepes hangerőn meghallgatni a hangszórót. Az a lényeg hogy valamennyire kilengjen a membrán.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- ASUS blog: 2K-tól a 4K-ig és tovább a Radeon RX 9000-es szériával
- Elektromos autók - motorok
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Melyik tápegységet vegyem?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Asrock Challenger RX 9070 XT // Felbontott // Számla // Garancia //
- Apple iPad Air 2 (A1567) 16GB Wi-Fi + Cellular Asztroszürke
- 274 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest