Új hozzászólás Aktív témák
-
Turbolada II
őstag
Sorra keresnek meg az elkeseredett felhasználok a hibákkal kapcsolatban. A Logitech igazán felvehetne ennyi tapasztalattal szervizesnek.

-
Turbolada II
őstag
Na az ST már csak egy led működik (3 hónapos az ST) . Legszívesebben egy baltával széjjelvágnám ezt a sz*rt.

-
Turbolada II
őstag
válasz
üzenetére
"mindent a szemnek, semmit a fülnek"
A Logitechre ez még jobban igaz.
Mármint az árához képest.*Te a Genius 5005-ösről beszélsz ami jóval másabb mint a 3600.
*egy hangfalrendszer nemcsak a mélyládából áll
A Genius legalább egységesebben rossz.
DE: legalább megbízható!Nem sokszor voltam eddig diszkóban de nekem 3 napig csengett a fülem.
Ezért nem is megyek többet, eléggé érzékeny a fülem. -
Turbolada II
őstag
válasz
üzenetére
Nem tudom ismered-e a NAD3020-as "menő manót" a technikai paraméterei, súlya, ára alapján nem volt egy nagy szám. Torzítás, watt ide-oda, vakteszten szinte minden tesztalany azt mondta hogy ez volt a legjobb. Tervezem egy ilyen csoda megvásárlását 25 évesen 25000Ft.

Amúgy például a Surányihifinél van rá lehetőség, hogy otthon tesztelt a technikát.
-
Turbolada II
őstag
Már hallottam 2X70W-is TDA 7294-ből készült házi erősítőt és ennek alapján szinte biztos hogy a Logi mélyét nem 140W hajtja.
-
Turbolada II
őstag
válasz
üzenetére
A lényeg a hangerő és a kevesebb torzítás. A Genius hangszórói már a méretüknél fogva is érzékenyebbek ha jól emlékszek 4dB-el tehát feleannyi wattal ugyanazt a hangerőt megkapod. (Szerintem az adatlap 4dB-es különbsége nem igaz)
Ez amit írsz "papíron" szép is lenne.
Csak: 1. trafó: hiába torroid tuti hogy nem tud 400W-ot.
2. ahhoz hogy a "2X70W-ot" kihasználd már boostot kéne használni,
amit a kis hangszórók nem bírnának. A Genius alacsonyabb
hangerőtartományban
sokkal dinamikusabb, egymáshoz van illesztve a a mély és a szatok hangereje.
Magyarul nem kell a max hangerő közelébe sem menned hogy lebontsa a
szobát.
1/3-ad hangerőn is elég durva mélyet produkál, a mély potméterének 1/2
állásánál.
3. fadoboz, ráadásul térfogatra is jóval nagyobbak (szatok) ez is rengeteget számít.
4. És szerintem ez a legfontosabb a szatok esetében már az 5W folyamatos
teljesítmény is NAGYON hangos, tehát fölösleges a torzítási görbét nézni mert
ebben a tartományban elhanyagolható a Genius és a Logi torzítása is. Aki meg
van
olyan bolond hogy szobában olyan hangerőn hallgat zenét ahol már fél százalék
fölött van a torzítás az meg is érdemli. Az az ember 40 éves korára süket lesz.
5. hiába 280W az elméleti maximum ha a hangszórók 5X12W+180W-ot tudnak
A geniusnál 1X30W mély+ 1X22W center+ 4X10W szatok. A Genius tápja
120W-os a mélyhangszóró pedig 80W. -
Turbolada II
őstag
A gyártás minősége az utóbbi időben a Geniusnál és a Logitechnél is botrányosan visszaesett. Biztos kirúgták a meósokat.....
-
Turbolada II
őstag
válasz
üzenetére
Nem tévedtem hanem hozzád igazodtam. Music powerről beszéltél amikor én átlagosról, úgyhogy én is music powert írtam hogy tudj viszonyítani. A TDA7294 átlagos teljesítménye 70W nem 100W. Tehát ugyanazon mérce alapján nem 400W, hanem 280W.

Te látatlanban nyilatkozol az erősítőkről, biztos röntgenszemed vagy telepatikus képességed van.
Azt viszont elismerem hogy a Genius 5005-ös pocsék, nekem első szériás fadobozos volt (3600), na az hangerőben nagyobbat "dűtött" wattok, meg torzítási görbék ide vagy oda. Persze csúnyábban szólt, de azért a pénzért (harmadannyiért) megbízható technikát kaptam.
A Geniusnál meg a hangerő vezérlése exponenciális elven működik, a Loginál lineárisan ezért nem hallottad a Logit maximumon torzítani, a Geniusnál a maximum hangerő kb. félállás alatt van valamivel afelett van a Boost.
Aki meg kapcsolási rajz meg torzítási görbék alapján vesz erősítőt vagy akármit az meg is érdemli.

-
Turbolada II
őstag
válasz
üzenetére
"A 7360-as szintén csak bridge-ben tud 22W-ot, de ha megnézed a torzítási görbéjét, már 16W-tól zajos, ha pedig csak önmagában használod akkor a többi alkatrésztől függően 5-6W erősítésig marad relatíve tiszta (THD<1%)."
16W-tól zajos.... Ember odáig fel sem tudod tekerni a hangerőt. Azt ugye tudod 1W milyen hangerőre képes normálisabb érzékenységű hangfal esetén?
-
Turbolada II
őstag
válasz
üzenetére
A Genius szinuszos teljesítménye 110W ahogy írtam, a gyári adata 120W, tehát szinte egyáltalán nem hazudnak. Ezt tükrözi a trafó mérete is. Én láttam a Genius belsejét is, úgyhogy tudom mire képes. A 110W teljesen reális.
*Nem a torzítási görbéket kell nézni, hanem a füledet kell használni. Egyszer hallgass meg egy régi "fadobozos" Geniust és rájössz miről beszélek.
Ja amúgy meg az TDA IC-k ről butaságokat írsz.

-
Turbolada II
őstag
válasz
üzenetére
A TDA7296-os hajtja a mélyet a TDA 7360-as a centert a 2 TDA2769 meg a végfokokat.
60W+22W+2X14W=110WA TDA7294-esnek 100W a vége és 40W körül van a THD 0,1%-nál. A 400W az szép is lenne ha a trafó tudna annyit. Kb.300W-os lehet abból lejön a veszteség (amit elfűt a trafó) ás lesz belőle 250W. Azt ugye meg nem gondolod komolyan hogy 200W jut ennek az 5 kicsi Tangbandnak? Az már úgy életveszélyes lenne.

-
Turbolada II
őstag
-
Turbolada II
őstag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Helló
A Yamaha is jó de helyette a Harman Kardont (AVR-137) javasolnám. Beszélgettem a Media Marktos eladókkal és nem javasolták a kisebb Yamahákat, mert a kezelőszervek és a távirányító hajlamos az idő előtti kifingásra. Hangfalból meg 2 JBL E60, Balboa mélyláda, meg van egy egész jó árú center+surround szettjük is, és ez kábelezéssel együtt kijön 250-300e-ből.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
"Mikor köztudott, sok fórumon olvasható, hogy ennyi pénzből sokkal jobbat lehet összehozni külön komponensekből."
Egy jobb 5.1-et összehozol nekem külön komponensekből 70000Ft-ért, komolyan mondom Nobel-díjat adok neked.

Viccet félretéve használtan ki lehet ennyiből hozni egy sztereó rendszert, ami lényegesen szebben szól.
A másik. Megmondanád milyen házimozirendszert tervezel venni?
-
Turbolada II
őstag
válasz
üzenetére
Annyira azért nem rossz a Genius erősítője. Abban is TDA IC-k vannak (1db TDA7296-os, 1db 7360-as, 2db 7269A) és Rubycon gyártmányú 4700mF-os kondik. A Logitechben 4db TDA7294-es van, ebből 2 hídba van kötve. A kondi 2db 10000mF-os 50V-os Su*Scon gyártmány. A nyáklap letisztult semmi sallang nincs rajta 15X21 centis egyébként. Az előerősítő is hasonlóan egyszerű. Az összes kábel szépen oda van nyomva műgyantával az oldalfalakhoz, és merevítésből is egész sokat használtak kb. 15-öt.
Egyébként az átlagos teljesítmény alatt folyamatos teljesítményt értesz? Szerintem az R.M.S. is, de főleg a P.M.P.O is marketing célokra lettek kitalálva. Például egy H/K erősítő 5X30W-ja sokkal durvább mint egy Pioneer 5X100W-ja. Engem arra tanítottak, hogy mindig azt a teljesítményadatot nézzem amit akár órákon át elbír a hangszóró. Lásd JBL 100 órás teszt.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Sajnos a reklámnak hittem nem a fülemnek.
Sajnos túl sok embernek meggyűlt már a problémája ezzel a csodával. 70000Ft-ért azért adjanak már egy megbízhatóbb technikát mint egy régi "fadobozos" Genius.
-
Turbolada II
őstag
válasz
üzenetére
Az erősítő részről eddig én írtam a legrészletesebben, ha nem tévedek. Olvass vissza. Amúgy IC-s erősítőről van szó.
Képzeld el láttam szétszedve, ugyanis van egy hibás mélyládám. Ha érdekel küldök képet az erősítőről. Egy végtelenül egyszerű darabról van szó, tele vicces dolgokkal. A legviccesebb első ránézésre talán az mélyhangszórót is ugyanaz a cérnaszál köti össze az erősítővel mint a szatokat. Ezzel gondolom rengeteget spóroltak. Aki meg túl sok kompromisszumot köt az magára vessen. A hangfal alapanyaga a fa, aki műanyagból készít hangfalat meg is érdemli hogy fikázzák. Amúgy nem a láda kialakításával van baj, az valószínűleg jó, inkább az erősítő a bibis.Alulméretezés:
-ST hűtése
-mélysugárzó kábele
-biztosíték
-pufferkondik
-szatok hajlamosak a rezonanciáraAmi jó:
-a torroid trafója jó nagy
-elvileg a végfokok is (csak ez gyakorlatban nem jön ki)
-ragasztás, kibélés, belső kialakítás"Azt meg, hogy egy z5300 vagy z680 "nagyobbat szól" mint a z5500 akkor hiszem majd el neked, mikor mutatsz egy frekvencia-SPL görbe összehasonlítást valamelyik két rendszer közt, természetesen azonos körülmények között. Addig ez csak a Te agyszüleményed marad, semmi több." Nem a frekvenciagörbe számít, hanem az hogy mit hallasz.

Ezt meg a saját fülemmel hallottam, amikor a szobámban kipróbáltuk az egyik barátom Z-5300-asát. Nem a Logitech termékekkel van bajom, de a Z5500-at elrontották.
Harsogó közép, életlen magas, a mély az mondjuk elég szép.
-
Turbolada II
őstag
Komolyan mondom minél kevesebb teljesítményt írnak rá valamire, annál jobb az a valami.
Pl: H/K AVR 132-es erősítő 5X30W 580W! teljesítményfelvétellel 12 kiló súllyal vs.
Pioneer VSX-418 5X100W 280W!!!! (NA EZ HOGY JÖN KI????) teljesítményfelvétellel 8,2 kg súllyal. -
Turbolada II
őstag
válasz
Gál István
üzenetére
A watt meg az érzékenység nagyon szorosan összefügg mert ezekből lesz a hangerő, de ezt látom eddig nem tudtad. Például egy JBL E60-as 90dB-es érzékenységű ami mondjuk 10W mellett kb. 100dB hangnyomást produkál. A Videoton erős jóindulattal legyen 84dB-es érzékenységű, ebben az esetben a 100dB-es hangnyomáshoz kb. 40W befektetésére van szükség. Meg a másik, egy régebbi Technics vagy Sherwood hiába vesz fel 400W-ot ha a felét elfűti, amíg egy H/K, Onkyo, Marantz sokkal jobb hatásfokú. Egy 7cm-es hangszóró esetén 60-70W hangerő a tekercs azonnali leégéséhez vagy a membrán szétszakadásához vezetne. Amikor az ST-n a hangerő 3/4-en van akkor kb. 5-7W megy folyamatosan kb. 10-15W-os csúcsokkal. Mondjuk egy 80nm-es teremben csúnyán elvérezne egy normális hangfalpárral szemben. Például az én magasaim 2,5 kilót nyomnak és még így is vigyázni kell rájuk, ha nem akarom őket leégetni. Olyan hangerőre voltak képesek 80nm-en, hogy másnap szinte mindenkinek csengett a füle. És az erősítőm "csak" 2X100W-os. A Loginál meg az erősítő képes lenne 5X20W leadására is (szatokról van szó), ha a szatok bírnák, ezért merészség használni a Boost funkciót.
Az én Onkyom 12 kilót nyom, mégsem hazudják 505 meg 1010W-osnak. Régebben értettek a hangtechnikák gyártásához.*A Logi kis hangszórócskái Tangband W3-871SC-k és 12W-osak, úgyhogy erről ennyit.
Persze mivel egész jó az érzékenységük, a méretükhöz képest hangosak és szobába nem is kell ennél sokkal több. -
Turbolada II
őstag
válasz
Gál István
üzenetére
A Videoton és a Sherwood sem egy nagy márka. Próbálkoztál volna Onkyo-val vagy H/K-val. A Videoton hangfaladból nem maradt volna semmi.
Ja meg a Videoton érzékenysége a béka segge alatt van és inkább az a lényeg nem a watt. Egy normális 2X50W-os hangfalpár normális erősítővel elver egy ilyen rendszert, mélyre meg kb. hasonló szinten van. -
Turbolada II
őstag
válasz
Gál István
üzenetére
Nem a mélyláda teljesítményéről volt szó, mert az valószínűleg tud annyit. Ez a 700W R.M.S is egy nagyon durva mese. Szerintem te még életedben nem láttál erősítőt belülről.

-
Turbolada II
őstag
válasz
Gál István
üzenetére
Honnan veszed azt a 60-70W-os teljesítményt? Hallottál már valaha szobában 60W hangerőt?
-
Turbolada II
őstag
Hát igen, egy 16 de inkább 20 centis hangszóró az tartósan is tud 60-70W-ot, de egy 7 centis? Nevetséges. Eddig a legnagyobb teljesítmény amit szobai környezetben használtam az 2X50W volt a két nagy egyenként 20 kilós hangfalammal. Mondanom sem kell 1-2 óráig csengett tőle a fülem. A Genius sokkal "gagyibb" gyártó, de csak elméletben. Azok legalább fából készítik a dobozokat, valóshoz közeli teljesítményt adnak meg, és megbízhatóbb rendszereket gyártanak (többnyire) . Ja és ezt jóval kevesebb pénzért.
-
Turbolada II
őstag
A kis szemétláda megbosszulta a fenti hozzászólásokat, az ST-n kiégett a 2 alsó led.
Ez a 3.ST!!!! Ennyit a megbízhatóságról.
-
Turbolada II
őstag
Erről beszélek már a fórum eleje óta. A Z5500-nál dinamikáról beszélni fölösleges,mert az nincs. És az sem mellékes hogy a Geniust anno 23000 pénzért vettem, ezt meg 72000Ft-ért. A Geniust az egyik szomszédomnak adtam el és azóta is működik (most 5 éves a régi "fadobozos" Genius), a Z5500-al pedig már rengeteg probléma volt cirka 1,5 év alatt is.
*Vortex: Semmiképp ne cserélj!
-
-
Turbolada II
őstag
válasz
b05styp
üzenetére
"tudok szerezni z-5500 hangfalakat, ami 62W darabonként mert csak 2 front kell"
Halkan megsúgom hogy a Z-5500 hangszórói 12W-osak és az erősítő a Z-5500 hangszóróihoz van méretezve. Szóval hülyeség más, főleg nagyobb teljesítményű hangfalat rákötni. És az sem mindegy hogy hány ohmos a hangszóró, mert ha 4 ohmos akkor könnyen hazavághatod az erősítőt.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Azért hülyül meg az ST mert nincs normális hűtése és felmelegszik. Szerintem.
-
Turbolada II
őstag
válasz
manutdzoli
üzenetére
Biztos hogy kicserélik.
-
Turbolada II
őstag
Eléggé durván minősíti a Z5500 minőségét hogy Evko rendszere több helyről lett összerakva. Egy ST-t még én is adtam bele egy üveg Jagermaisterért.

-
Turbolada II
őstag
Nemsokára kezdődik a parti.
A Z5500 fogja szolgáltatni a zenét. -
Turbolada II
őstag
Holnap születésnapom. A Loginak meg a másfeledik születésnapja lesz.
-
Turbolada II
őstag
-
Turbolada II
őstag
Rendesen bedöglött a topik. Most Codozás helyett is inkább motorozok.

-
Turbolada II
őstag
válasz
<.RicHarD.>
üzenetére
Ugyanez volt az enyémmel is. R743
-
Turbolada II
őstag
válasz
SlaveDealer
üzenetére
Nem hallottál még hibásat.

-
Turbolada II
őstag
válasz
SlaveDealer
üzenetére
Ugyanezt tudja az X-530 is.
-
Turbolada II
őstag
Rendesen bedöglött a fórum. Vagy mindenki kihasználja a jó időt a motorozásra?
-
Turbolada II
őstag
válasz
Salvador20
üzenetére
[OFF][/OFF]
10 Unicum Next után ez nagyon barátságos gesztus. Ilyenkor kell inni elvégre húsvét hétfő (mostanra kedd
) van. * Egyébként a Jagermaister a kedvencem, az Unicumot nem szeretem.ON / A miskolci fórumtársak Z-5500-as rendszereit valamikor szívesen meghallgatnám.
* Játékos ha még áll az ajánlatod privát üzenetben keress. -
Turbolada II
őstag
válasz
Salvador20
üzenetére
Téged Hollóstetőn kiraboltak.
Mondom ezt Borsoditól mámoros állapotban. 
A képet amit belinkeltél az Borsod megyében egy ikon!
-
Turbolada II
őstag
válasz
Salvador20
üzenetére
Hát figyelj! Hazaszólok. Odahaza Miskolcon van néhány tökös gringó. Ők elvégzik ezt a bulit.
[link]
B-A-Z megye a legjobb hely, itt könnyen meg lehet tanulni az élet okosságait.
Itt a Taigetosz effektus erősen érvényesül. Ja és a Borsodi a legjobb sör a világon. Itt Borsodban mást nem isznak az emberek. Drehert, Heinekent és például Gössert sznobságnak számít itt inni.*Pestre atomot.

-
Turbolada II
őstag
válasz
Salvador20
üzenetére
Nekem Jagerből megvolt egy húzásra a Trial Edition, összteljesítményre Professional Edition. A legnagyobb házibulin amit szerveztünk összesen egy Corporata Edition is volt.
A Home editionből kedvencem a barack, és Service pack is gyakran lecsúszik. -
Turbolada II
őstag
válasz
Salvador20
üzenetére

-
Turbolada II
őstag
[OFF][/OFF]
[link] -
Turbolada II
őstag
válasz
Salvador20
üzenetére
Legalább mindenki itt van. Figyeljetek beszéljünk meg egy helyet, mindenki eljön és szabadon lehet fegyvert választani.

-
Turbolada II
őstag
Mondj ellentmondásokat.
Amit írsz az ba cy lusra is igaz. Úgy válaszolt nekem, hogy el sem olvasta amit írtam. Én vettem a fáradtságot hogy elolvassam mit ír. Akkor sem lehet lenézni az embereket. Engem mondjuk ne is próbáljon, mert lehet hogy többet tud, de én is értek a zenéhez.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anime filmek és sorozatok
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házimozi haladó szinten
- Lexus, Toyota topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Formula-1
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7290,12.5",FHD,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 13 Pro Max /128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:83%
- LEXAR 32GB DDR4 3200 MHz laptop RAM
- Lenovo X280 12" - i7 8550U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku - számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

62W valós teljesítménnyel már falat lehet bontani szobai környezetben. Nekem az Onyko erősítőm 2X70W-os és 11 kilót nyom.