Új hozzászólás Aktív témák
-
LBandi
aktív tag
válasz
üzenetére
Igen,határozottan sokkal jobb hangzása van nálam a coaxon kiadott jelnek, mint az analógnak, nálam xonar d2-vel megy és ott a coaxnál dts plusz 96/24-re van állítva dolby profilt mellett. Éreszhetően tisztább, dinamukusabb, hangok tehát csukottszemmel megmondom hallás alapján a külömbséget akármikor.
Amióta analógon nyomom a netezést meg a kissebb dolgokat ott tényleg ZÉRO pukkogás, kíváncsi lennék hogy itt miért nem csinálja digitális jelnél meg igen.

-
LBandi
aktív tag
-
LBandi
aktív tag
Akkor azt javaslod hogy kössem össze analóggal is és ha zenét hallgatok vagy filmet nézek akkor használjamk a digi jelet? Nálam a hűtő vagy akármilyen nagyteljesítményű eszköz működésbe lépésekor nem szokott pukkani egyedül ha a no digital data állapotból gyakran és rövid időre kap jelet pl i-explorer kattintó hang de akkor sem mindig csak kb néha. A dekóder kikerülését megy úgy csinálod?
Mert ugyen a cucc összes kimenete a dekóder hátulján van. -
LBandi
aktív tag
válasz
Bagira01
üzenetére
Üdv!
Nekem már lassan egy éve megvan a cucc és működés közben nem halottam ilyen hangot, de kikapcsolt (standby) állapotban néha rájön a búgás egy rövid ideig aztán abbahagyja (ez teljesen random tör néha rá és csak pár percig tart). Egyszer már ment ki benne a biztosíték émg pár hetes korában, amikor vihar volt és én nem voltam otthon (APC túlfeszvédős konnektorban használom), azóta lettem figyelmse erre a búgó hangra, de lehet már előtte is csinálta csak nem vettem észre.
Más, minden Z-5500 tulajohoz!
Ha a hangcucc be van kapcsolva és nem hallgatok zenét (azaz semmi hang nincs ami folyamatos jelet adna) és közben böngészek aminek ugyen van rendszerhangja akkor néha pukkan/reccsen egyet de ezt is teljesen random. Mondjuk én ezt annak tudom be hogy a hangfal nem kap folyamatos jelet, ilyenkor a központi egység azt írja hogy no digital data és win, böngésző rendszerhangokat nem folyamatosan kapja, ráadásul ezek a hangok elég rövidek, ezért vagy nem játsza le (és ekkor pukkan néha), vagy csak késve ami azzal jár hogy a hang utolsó felét hallom csak.
Arra nem jöttem még rá az 1 év alatt hogyan tudnám beállítani, hogy a hangcucc a jelet folyamatosan kapja, és ne kelljen gyakran úgymond "ki/be kapcsolódnia" (a hangfal végig be van kapcsolva tehát itt azt értem hogy jelet kap és lejátsza) ami a pukkanás okozója.Remélem tud valaki erre megoldást. Amúgy Asus Xonar D2-vel hajtom, de előtte az integrált SB Live! hangkarival is ugyanezt művelte, szóval a hangkari kizárva.
-
LBandi
aktív tag
Úgy sikerült megoldani a problémát hogy kikapcsoltam a mélynomót. Visszakapcsolás után már működött a hang egyből.
-
LBandi
aktív tag
Lenne 1 kérdésem. Miért csinálja azt a hangcucc hogy beállítom a forrást (Coax) és miután kikapcsolom és visszakapcsolom azt írja ki hogy No Digital Data pedig a hangkarin be van állítva minden jól és szólt is mielőtt kikapcsoltam. Van valami trükk amivel egyből szóra lehet bírni bekapcsolás után?
-
LBandi
aktív tag
válasz
Anyád911
üzenetére
Köszi, kábelt majd vennem kell mert rövid a két hátsó
, még agyalok akkor hogy hogy is legyen az elrendezés.
Mázlim volt, pont volt az üzletben és meg is vettem most hogy leteszteltem, nem tudom elképzelni hogy ha vennék egy X-FI-t ezt még lehetne fokozni (SB live 24-bit a mostani). -
LBandi
aktív tag
válasz
Anyád911
üzenetére
Nagyon köszönöm!
Érdemes lecserélni a gyári kábeleket? Ha igen akkor milyen tulajdonságú kábelt ajánlasz és érezhető így a külömbség a hangzáson?
A SoundTouch kábel fix vagy lehet cserélni, mert így annak a helyzete elég kötött
A hangfalak elhelyezéséről annyit még hogy én falra akrom felcsavarozni és nekem a 70 cm így alacsony a szobám berendezése miatt. Ami nálam szóbajöhetne elsőknek 140-160cm, a hátsóknak 180-210cm magasság, de állítólag lehet valamennyire fordítani a hangszorókat. -
LBandi
aktív tag
Köszi a választ! Az átalakító nem jár jelminőség romlással?
A kábelhosszokat valaki meg tudná mondani nagyon fontos lenne (a tápfeszültség kábelhossz is kellene)! -
LBandi
aktív tag
Üdv mindenkinek!
A napokban tervezem egy Z-5500 vásárlását, de elötte szeretnék tisztán látni és ahhoz szükségem lenne néhány információra a tapasztalt kollégáktól.
Jelenlegi hangkártyám egy integrált Sound Blaster Live! 24-bit, van neki SPDIF coax/optikai kimenet (MSI Diamond az alaplap). A kérdésem a következő hogy mi a hivatalos elnevezése annak a kábelnek amit össze tudok dugni a hangkártya SPDIF coax-kimenetét és a Z-5500 Coax-bemenetét? Figyelni kell-e hogy milyen tulajdonságai legyenek a kábelnek (árnyékolás, márka, hossz nekem 5 méter kellene)?
Később tervezem egy igazi kártya Xi-Fi Extreme vásárlását is és ahogy néztem azon nincs Coax kimenet, így gondolom majd szükségem lesz egy átalakítóra is. Az átalakító miatt nem romlik a hangminősége?
Másik kérdésem akinek van z-5500 meg tudná mondani hogy milyen hosszú a hangfalakhoz járó kábelek, amit lehet most vásárolni az is csiptetős? Még jó lenne ha a tápkábelének a hosszát is meg tudná valaki mondani, fontos hogy kell-e vennem még egy zajszűrőt.Kicsit OFF de részben témába vág. A hangfalakat szeretném a falra felrakni és még eddig mindehol mást olvasta hogy milyen magasra kell felfúrni. Esetleg ha valakinek van tapasztalata megmondhatná hogy milyen magasra kell rakni a külömböző hangfalakt.
Várom a tanácsokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- 263 - Lenovo ThinkBook 16p (G6 IAX) - Intel Core U9 275HX, RTX 5060
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch 4 Classic 42mm, GPS, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
- Használt 1TB NVME SSD-k.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest