Új hozzászólás Aktív témák
-
brembo
aktív tag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Köszi a visszaigazolást.

Ezt a CMSS-3D módot viszont nem értem. Nálam ezen belül választható a Stereo Xpand, illetve Stereo Surround mód. És digitális kimeneten keresztül is belepiszkál a hangzásba. Analóg kimeneten keresztül kétségtelenül jobban hallatszik (talán mert ilyenkor a Z-5500 effektje nem nyúl bele), de koaxon is tisztán hallható, amikor váltok közöttük.
Balika911: Először én is az analóg hangzásra voksoltam, de mióta bepipáltam a Stereo Surround módod, valahogy teltebb, kiegyenlítettebb a hangzás koaxon. Ebben a módban tetszik legjobban a sztereo zene, viszont így a közép és magas tartományban picit tompábbnak érzem analóg kimeneten. A mély viszont analógon karakteresebb, definiáltabb. Persze tudom, hogy analóg kimeneten elvileg dinamikusabb kellene, hogy legyen. Mindenesetre még próbálgatom, egyszer csak megtalálom a legjobban tetsző hangzást. Meg ezért is kérdeztem, hogy kinek mi a tapasztalata ilyen téren.

Egyébként milyennek találod a Xonart? Mennyiben tud többet a D2, mint a D1? A fórumot visszaolvasva láttam, hogy Au2 ZS és X-Fi karid is volt. Nekem is voltak ezek. Szerinted érdemes róluk Xonarra váltani?
-
brembo
aktív tag
Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek, hogy zenehallgatásra kinek melyik beállítások váltak be leginkább?
Korábban olvastam, hogy digitális kimenet esetén nem érvényesül a hangkártya jobb minősége, hiszen az alaplapi optikai kimenet is ugyanazt a jelet küldi a hangrendszerre. Viszont azért egy több beállítási lehetőséggel bíró hangkártya esetében a hangkép digitális kimenet használatakor is megpiszkálható. Tudom, nem túl audiofil hozzáállás, de adott esetben az egyes effektek is használhatók. Gondolok itt pl. az X-Fi esetében a Cristalizer funkcióra – tudom, hogy sokak ellenzik, nekem valahogy tetszik. Ezáltal arra célzok, hogy ha ilyen funkciókat is bepipál ez ember, akkor talán digitális kimenet használata mellett is különbséget jelenthet adott esetben egy X-Fi az alaplapi hangkeltőhöz képest. Erről mit gondoltok?
A beállítások kapcsán főként az érdekelne, hogy ki milyen effektet használ a térhangzásra zenehallgatáskor. Én most vagyok a próbálgatás időszakában egy Z-5500 + X-Fi párossal, és csak kapkodom a fejem, hogy mennyi helyen lehet piszkálni a dolgokat. Van ugye a hangkártyán a Stereo Xpand és Stereo Surround mód, és ez akár kombinálható a Z-5500 különböző effektjeivel. Erre vonatkozóan várok tapasztalatokat, kinek, mi vált be leginkább.
-
brembo
aktív tag
válasz
üzenetére
XP-m van, de nem sikerül egyszerre működésre bírnom videolejátszás alatt. A Winamp alatt tudom kapcsolgatni, viszont ha videot játszok le egy másik programmal, akkor csak a digitális kimenet szól. Ezzel is együtt lehet élni, csak én még most vettem a Z-5500-at, és a tesztelgetős, nyomkodós periódusban vagyok.
Valószínűleg az ffdshow audio részét kell valahogy belőni (amint azt javasoltad is), csak ez nem sikerült.Ezt a Sound panelt nem találom, pedig tényleg Ati Radeon HD cucc van a gépemben...
-
brembo
aktív tag
Ilyen csatlakozók és kábelek témában tudom ajánlani az Oktogonnál, az Aradi utcában található kis műszaki bizományos boltot. Minden ilyen mütyür korrekt áron van, nem ez a kifóliázott verzió, mint a nagyobb boltokban 10-szeres áron. Én hangfalkábelt is ott vettem, 160 Ft/m áron.
-
brembo
aktív tag
válasz
üzenetére
Igen, nálam is ez az ffdshow ikon villan fel, ha lejátszok valamit. Köszi a tippet, este belenézek.
Egyébként ez lehet, hogy hülye kérdés, de olyan lejátszó, illetve beállítási lehetőség nincs, amivel egyszerre működik az analóg és a digitális kimenet is?
Ja, és még egy kérdés eszembe jutott... Lejátszok egy videót WMP-rel, szépen jön a hang a hangfalból. Becsukom, kinyitok egy Winampot, elindítom a zenét, erre a hang a tv-ből jön, hangfalon semmi...
Ha először Winampot nyitok meg, akkor semmi gond, de ha fordítva, akkor a Winamp valahogy nem akar megszólalni hangfalon kersztül. Ennek mi lehet az oka? A pc amúgy DVI átalakító+HDMI kábellal van összekötve a tv-vel. -
brembo
aktív tag
Sziasztok.
Egy elég láma gyakorlati kérdésem volna.
Ha digitális kimeneten hallgatok egy filmet, koncert DVD-t, akkor a ST mindig kiírja, hogy milyen jelet kap (DD, DTS), így mindig egyértelmű. Ha analóg kimeneten a direct összekötést választom, és pl. egy Dolby Digital mozit nézek, akkor honnan tudom, hogy az úgy szól, ahogyan kellene neki. Elvileg a hangkártyám (X-Fi) dekódolja a jelet, és ha jól gondolom, akkor ugyanúgy osztja ki a hangokat az egyes hangszórókra, mint azt a Z-5500 dekódere tenné. Magyarán, elegendő, hogy a lejátszó programon beállítom, hogy 6 hangszórón keresztül menjen a hang (ne digitális kimeneten), és akkor úgyanúgy szólal meg, mint koaxon? Jól gondolom?
Egyébként tudja valaki, hogy ezt Windows Media Playerben hol lehet beállítani? Power DVD-nél megtaláltam, de WMP-ben nem igazán…
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
brembo
aktív tag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Köszi a tippet.
Természetesen az alaplapi hangchipet első alkalommal letiltottam, de most átfutottam a BIOS-t újra. Nem találtam semmi olyasmit, de nagyon gyanús, hogy valami feszültségingadozás okozza. Azt is észleltem, hogy ha épp nem szól semmi hang, csak be van kapcsolva koaxon, akkor pattogás is hallatszik. Analógon nem, és 48 KHz-es digital kimeneten sem. Csak a 96 Khz-et nem szereti. Érdekes, hogy másik táppal is produkálja. Sajnos másik gépben nem volt alkalmam kipróbálni, de hamarosan ki fogok próbálni egy másik oprendszert (nem emiatt), lehet, hogy segíteni fog. -
brembo
aktív tag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Valóban, a táp egészen furcsa hibákat is okozhat, én is találkoztam már ilyennel. Volt már olyan, hogy szinte minden alkatrészt lecseréltem egy gépben, mire kiderült, hogy a táp volt a lúdas. Mindez azért derült ki nagyon nehezen, mert egy ASUS lap gond nélkül ment azzal a táppal, amivel egy ABIT meg se nyikkant, ezért a tápot sikerült az elején kizárnom... Akkor kezdett gyanús lenni, amikor vettem egy ugyanolyan ABIT lapot, és az sem indult el vele. Tápcsere után minden jó lett. Persze a lecserélt táp azóta is frankón működik, csak az említett ABIT lapot nem szerette. Amúgy mindkét táp minőségi volt (Chieftec), de mégis előjöttek ilyen anomáliák... Bocsi, ez tényleg nagyon OFF lett.
Most viszont a tápcsere sem segített...

-
brembo
aktív tag
válasz
üzenetére
De jó is lenne, ha minden szobában lenne egy Z-5500.
Ez a része amúgy ki lett próbálva, pár nappal korábban az alaplapi hangkeltő optikai kimenetén rendben volt a 96 Khz Winamp-ról küldve a zenét. Ezért főként az X-Fi rendellenességére tippeltem. Viszont az furcsa, hogy csak sztereo jelnél csinálja, ha DD, DTS vagy AC3 jön ki a gépből, akkor hibátlan a 96 Khz... Esetleg még a koax kábellal lehet valami?Én is gondoltam rá, hogy talán más oprendszer alatt rendbejön, de ezért tényleg nem fogok cserélni. Másik gépben még kipróbálom hétvégén, de tényleg csak azért, hogy a végére járjak. Tényleg nagyon köszi a tippeket.

-
brembo
aktív tag
válasz
üzenetére
PCI foglalatú. Én is így gondoltam.
Próbáltam másik slotban, másik táppal, egyik sem segített. Most már nem tudok mire gondolni. Szerencsére a mindennapi használatban nem zavar, mert zenét amúgy is analóg kimeneten keresztül hallgatok (nekem jobban szól úgy), ha meg DD vagy DTS, akkor átváltok koaxra... Csak így tesztelés közben feltűnt ez a hibajelenség, és örültem volna, ha meg tudom oldani. Azért köszönöm a tippeket. -
brembo
aktív tag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
XP-m van. Próbáltam másik lejátszóval is, mindenhol egyformán produkálta. Másik slotban még kibróbálom. Meg a tápcserét is. Köszi a tippeket! Jelentkezem a fejleményekkel

Ja, attól nem lehet, hogy nem dugtam rá a tápcsatit a hangkártyára? Úgy tudom, hogy csak előlapi panel csatlakoztatása esetén kell. Ha így simán rádugom próbaképpen, akkor nem teszek kárt a kártyában?
-
brembo
aktív tag
Sziasztok,
Bedobom ide is az X-Fi topikban feltett kérdésemet, hátha belefutott már valaki ilyen problémába. A páciens Z-5500 + X-Fi Fatal1ty Gamer Pro páros.
Ha az X-Fi-n digitális kimeneten 96 KHz-re állítom a frekvenciát, akkor szaggat a zene (mp3). Nem áll meg, de folyamatosan kihagy, nem mindig hallatszik. Ha visszateszem 48KHz-re akkor OK. Nem tudja valaki, hogy mi okozhatja ezt? Ez normális vagy nálam van valami rendellenesség? Ha rendes DTS anyagot hallgatok, akkor is ok mindkét frekvencia.
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
brembo
aktív tag
Sziasztok!
Az volna a kérdésem, hogy ha sztereo jelet küldök a cuccra, akkor azt mivel és hogyan kell összekötni a ST-vel, hogy minden hangszóró megszólaljon?
Próbáltam sima jack-kel, de nem szólt mindegyik hangszóró. Ehhez kell valami spéci kábel vagy én vagyok béna, és valami más beállítást kell választanom?
Elmondaná valaki, hogy ha pl. az mp3 lejátszómat szeretném rákötni, azt mivel és hogyan célszerű?
Köszönöm a segítséget! -
brembo
aktív tag
válasz
Intruder A 6
üzenetére
Jaja, így gondoltam, de bocsi, nem voltam mostanában netközelben.
Azért látom phob!a kolléga leírta a lényeget... Hiába, ez a PH fórum nagyon hasznos dolog...
Már csak irigyelni tudlak, hogy lesz limitált cuccod.
-
brembo
aktív tag
válasz
Intruder A 6
üzenetére
Miért nem másolod be?
-
brembo
aktív tag
válasz
surda34
üzenetére
Az Audigy 4 ről nem nagyon tudok nyilatkozni, nekem Au2 ZS van, de az baromi jó.
Viszont a sima Audigy-t lehet moddolni Audigy2-re, 2 Zs-re, meg 4-re is, legalábbis az SB0090 jelűt biztosan. Nemrég vettem egy ilyen Audigy kártyát 3 rugóért öcsém gépébe, és simán felnyomtam rá az Audigy2 ZS patchelt driverét, elég jó lett. Szerintem jó vétel lehet, ha olyat kapsz csak, és olcsóbb is. Az integrált szutyoknál meg tutira jobban szól. -
brembo
aktív tag
Sziasztok!
Én is mostanában szeretnék venni Z-5500-at, eddig az új szériát vártam.
Nem tudja véletlenül valaki, hogy melyik boltban lehet a legnagyobb eséllyel már az új szállítmányból? Vagy egyáltalán melyik bolt van tisztában a korábbi hibával, illetve azzal, hogy van új széria. Mert sokszor az a tapaszatalatom a boltokkal, hogy ami itt a fórumon mindenkinek evidens, az az üzletekben az eladóknak (akiknek ez a munkájuk) újdonság.
Szóval hálás lennék, ha van valami tippetek, mert sokat böjtöltem, hogy végre megvegyem ezt a (javított) csodát. -
brembo
aktív tag
válasz
anjani182
üzenetére
Neked most akkor megjavult a cucc? Mit kell vele pontosan csinálni?
Vagy lesz kijavított széria? Nem tudjátok, hogy melyik bolt foglalkozott ezzel a sokak által észlelt hibával, illetve ki fogja az újat forgalmazni? Csak azért kérdezem, mert régóta szeretnék venni egy ilyen gyönyörűséget, de valahogy eddig nem mertem az említett hibák miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával! Upd. 03.16
- Samsung Galaxy S23+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! HP ZR2440w 24 60Hz IPS FHD 6ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Valószínűleg az ffdshow audio részét kell valahogy belőni (amint azt javasoltad is), csak ez nem sikerült.
Ha először Winampot nyitok meg, akkor semmi gond, de ha fordítva, akkor a Winamp valahogy nem akar megszólalni hangfalon kersztül. Ennek mi lehet az oka? A pc amúgy DVI átalakító+HDMI kábellal van összekötve a tv-vel.