Új hozzászólás Aktív témák
-
s7ry
tag
Sziasztok!
Kmplayer nálam miért nem hajlandó lejátszani dts-es filmet?
PowerDVD miért nem képes lejátszani dts-es zenét és .mkv fájlt? -
s7ry
tag
Sziasztok!
Próbáltam leszedni egy 5.1 DTS-es albumot, de csakúgy mint az ATB-set, ezt se játszotta le a powerdvd, vagyis megpróbálta, de csak recsegés jött, pedig kiírta ST hogy dts digital.
Láttam egy olyat, hogy 15 dollárért lehetne a PowerDVD-hez venni egy dts pakkot. Ez a gond, hogy nincs meg nekem? Ti hogy játszzátok le a dts zenéket?
u.i. dts-es filmeket lejátszik.
üdv: s7
-
s7ry
tag
válasz
raskolnikoff
üzenetére
Ez az!!
Vajon Media Markt-ban van ilyen? -
s7ry
tag
Na ma "kicseréltem" a kártyát, vettem egy Gamer-t. a kérdésem az lenne hogy optikai kábel mellé még mit kell vennem? Xonar-hoz alapból adtak egy átalakítót, de nem tudom mi a neve... mert most az optikai kábel nem megy bele a hangkártyába

-
s7ry
tag
nemnem, félreértettél, én azért szeretnék uj hangkártyát venni, mert szeretném a DTS-es filmeket és zenéket DTS-ben meghallgatni!!!! erre a xonar nem volt képes, alapból a creative sem az, legalábbis az én ismereteim szerint, viszont ez utóbbinál van egy pakk ami segítségével DTS lesz
egyébként én nem voltam annyira megelkégedve az ASUS-al, véleményem szerint ugyanúgy szólt vele minden analógon, mint a 6000 FTos creative audigy SE kártyámmal...
még 1 dolog zavart DTS-en kívül, az pedig a gyenge basszusa volt, már ha lehet z-5500 basszusát gyengének nevezni
-
s7ry
tag
válasz
Játékos
üzenetére
Úristen egyre jobban nem értek semmit..................
Tisztázzuk: ti azt mondjátok, hogy a DTS-es filmeket a Xonar DX nevű kártyának le kell tudni játszania, ugye?
Nos, én összekötöttem egy optikai kábellel, Dolby Digital Live működött is, viszont DTS-t nem tudta lejátszani, csak sistergés hallatszott, hiába próbáltam nyomni az effect gombot.Nektek milyen hangkártyátok van? Szól vele a dolby és a DTS?
-
-
s7ry
tag
válasz
üzenetére
Na nee...de akkor miért van odaírva minden tesztre hogy NEM tudja a DTS-t?
Nézegettem közben Extreme Gamer tezsteket is, ott is mindenhol azt írják, hogy nagyon jól szól a kártya, csak nem tud Dolbyt meg DTS-t...
Játékos neked milyen hangkarid van? Ha igaz, hogy tudnia kéne DTS-t, akkor nem fogok venni +4ezerért csakis emiatt egy másikat..
-
-
s7ry
tag
válasz
Játékos
üzenetére
Nem teljesen értem a kommentedet....
Ha jól értelmeztem, akkor te azt hiszed, hogy én analóg átkötéssel próbáltam ki a DTS-t, és a Dolby-t, és nem működött. Ugye?
Ha igen, akkor válaszom erre, hogy optikai kábellel próbáltam ki, Dolby működött, DTS meg nem, mivel azt a kártya nem tudja.
-
s7ry
tag
Plusz:
Pórul jártam, mert vettem múlt héten egy xonar dx-es hangkarit, de mint utólag kiderült, nem tudja a DTS-t sajnos.
Visszavittem a boltba, azzal a szándékkal hogy szeretném levásárolni, mert "át lettem vágva", az asus hivatalos honlapján is ott volt, hogy tud DTS-t is, idézem:"44.1K/48K/96K/192KHz @ 16/24bit, Dolby Digital, DTS"
Hamarosan eldönti a nagyker, hogy levásárolhatom-e..ha jó hírt kapok, akkor szeretnék venni egy XtremeGamer-t. Tudom, hogy az sem tud DTS-t, sőt még Dolby-t sem alapból, de meg lehet vásárolni a neten hozzá ezeket:
Ez nem kamu? Mármint, ugyanolyan jól fog szólni, mintha vennék egy Xonar D2-t?
Végül, mennyivel szól jobban egy DTS, mint a Dolby?
Előre is köszi a választ!!!
-
s7ry
tag
Sziasztok!
Valaki próbálta már a TrueHD és a DTS-HD-t? Ha igen, milyen hangrendszerrel? Mennyivel volt jobb mint pl a sima HD?
-
s7ry
tag
Hi!
Nem értek hozzá, nemtudom mi az a DTS connect

az ASUS hivatalos honlapján ott volt hogy tud DTS-t is:
[link]táblázat alja felé van odaírva:
"S/PDIF Digital Output 44.1K/48K/96K/192KHz @ 16/24bit, Dolby Digital, DTS"
Mindenki azt mondja hogy a DTS mennyivel jobban szól, én is direkt DTS miatt vettem meg a hangkártyát, vettem optikai kábelt is hozzá, de nem tud lejátszani DTS-es filmet vagy zenét
Ilyenkor mit lehet tenni?
-vissza lehet vinni és levásárolni? (múlt hét pénteken vettem)
-Creative-nál van egy olyan lehetőség, hogy megvásárolhatod x összegért a Dolby-t és a DTS-t és akkor elvileg minden DTS-be fog szólni..ilyen a Xonar-nál nincs?
-ha vissza lehet vinni, akkor megéri X-Fi Gamert+DTS-t vennem? (ha valaki nem érti ezt a DTS vásárlás dolgot, tudok linket adni hamarosan!)
PLS valaki segítsen

-
s7ry
tag
Sziasztok!
ma vettem egy optikai kábelt az asus xonar dx-es kártyámhoz+z-5500hoz.....elképzelhető, hogy a hangkártya nem tudja a DTS-t kezelni?
-
s7ry
tag
válasz
Orient84
üzenetére
) Te sem kapkodod el a dolgokat látom
Olyan vagy mint én! Én is nagyon sokáig vaciláltam, hogy megvegyem-e, voltam én is az általad említett helyeken...Én a Budakalászi Electro Worldben , és a Westendi Media Marktban jártam...
A budakalászi példány elég harmatosan szólt szegényke, felraktuk maxra a basszust, de gyenge volt.... A westendi darab már elég durván szólt, oda is jöttek megkérdezni hogy mi volt ez mikor benyomtunk neki egy tesztet
:

Hozzá kell tenni hogy az electro worldben direkt nekem üzemelte be egy szimpatikus ember, az lehet hogy azért szólt gyengén, mert nem volt még bejáratva...
Ha halknak tűnt akkor az biztos azért van mert egy szar minőségű kis valamire volt rákötve, jóhogynem MIDI csengőhangokat tettek be tesztzenének!

Sajna sok rossz szériásról hallani, én szerencsésnek mondhatom magam, az enyémmel nincs semmi baj, 3 kockán is már erős a basszus, 6/20as hangerőn már szétesik a ház, 10/20-on meg már megsüketülök

-
s7ry
tag
válasz
Orient84
üzenetére
Lol szegény Orient84

Persze, vedd meg a médiánál 100.000ért :S:S ....lóf***-t !!!
miért lenne érdemesebb ott venni?
én csomó ideig úgy voltam vele hogy megveszem cellcom-nál, aztán végülis megkaptam karácsoni ajándékként, csak nem tom honnan szerezték nekem.... mindenesetre szerencsésenk mondhaotm magam, mert hl istennek semmi baja nincsen
-
s7ry
tag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Miért kell elfelejteni a főkapcsolót?

-
s7ry
tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Hát nekem nem valamivel szól szebben, hanem ég és föld a különbség..na mind1..
amúgy vki össze tudná foglalni hogy coax vagy optikai kábelt vegyek? melyik a jobb? -
s7ry
tag
Nekem egy eléggé jól szóló fülesem van, Reloop RHP-10, az új fajta. Azt tapasztaltam, hogyha bekötöm az ST fejhallgató kimenetére akkor nem szól olyan jól, mintha a hangkariba dugnám. Ezt más is tapasztalta már?
Másik kérdésem: Szeretnék DTS hangzást, meg a dolby digital-t, ehhez ugye kell egy coax/optikai kábel. Össze tudná valaki nekem foglalni, hogy melyik miben jobb?
Egy ismerősöm áthozza megint x-fi gamer kártyáját, ki szerteném próbálni! -
s7ry
tag
Hát ha mindenki ennyire áradzoik róla akkor lehet hogy megveszem...mennyivel jobb ez mint a Creative x-fi Gamer?
-
s7ry
tag
válasz
üzenetére
-Milyen hangkarit ajánlasz?
Nekem SoundBlaster Audigy SE-m van, átjött múltkor egy haverom, betettük az ő x-fi hangkariját, és igazából hangzásbeli különbséget én nem vettem észre...
én ezt venném meg majd, persze csak ha nem húzzátok le!

-Hol írja ki, ill. milyen jelzést ad? sima 6 ch-n is? Ha bekapcsolom a Music / Movie effektet, akkor ott van mindig egy Dolby jel és PLII. ez lenne az?
-
s7ry
tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Úristen....hát de hát ez mi??? Vidd vissza ezt is

-
s7ry
tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
hát kb 18 nm
sajnos elég gnóm kialakítású (le is rajzoltam), ami a legrosszabb benne hogy rezeg az üvegajtó, engem az nagyon zavar, lehet le kéne cserélni egy faajtóra..sajnálom h a tied nem ad ki jó mélyeket, próbáltad már kicseréltetni?
a rajzból rosszul jön le, a mélynyomó nincs befalazva, rendesen hagytam neki helyet a hűléshez.
-
s7ry
tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
"Ezzel csak a legkisebbet sikerül néha ledönteni."
erről csak annyit hogy a szomszéd tegnap felcsöngetett hogy halkítsam már le , mert remeg a lépcsője (2 szinttel van alattunk, és nem panelbe lakom), egyik nap meg a 3kilós lámpa esett le az asztalról

-
s7ry
tag
Azt kifelejtettem, hogy nekem van egy olyan problémám, hogy az ajtóm 90%-a üvegből van és rázkódik nagyon.
Ez akkor zavaró igazán, ha pl egy olyan számot hallgatok amibe épp nagyon sok a basszus de kevés a közép és a magas, pl: JohnDahlback-Blink. De filmeknél is kijön, sőt ott talán jobban...
Sajnos bármelyik sarokba teszem a mélyládát, mindig majd szétesik az ajtóm

Kéne nekem egy hangszigetelt szoba!!

-
s7ry
tag
Hi!
Karácsony óta én is boldog Z-5500 tulajdonos vagyok!

Lenne 1-2 kérdésem viszont:
-hogyan célszerű a hangfalakat a falra fúrni? (mit kell venni hozzá....kell egy polc, vagy egyszerűen csak szögeljem fel?)
-érdemes-e optikai vagy coax kábelt vennem? valaki írta korábban, hogy Dolby Digital és Pro Logic csak ezekkel "működik" (bár coax kimenet nincs a hangkártyámon, ami egy Audigy SoundBlaster SE, de ha jól tudom, optikai van)
-a hátsó hangszórók sokkal halkabbak, mint az elülsők..az is közrejátszhat ebben, hogy sokkal távolabb vannak, kb 2 méterre, míg az elülsők fél méterre. de ha ráteszem Stereo X2-re akkor már jó hangosak, csak úgy nem jó pl filmet nézni...van erre valami megoldás?
Hirtelen ennyi jutott eszembe, ha valaki tud, segítsen!

-
s7ry
tag
válasz
Gyurike
üzenetére
Hm nekem első hallásra inkább negatívum, hogy nincs mély a szatellitekben, meg hogy kisebb, mint a Genius hangszórói, de szerintem nem véletlenül csinálták meg így. Legalább nem nyomja el a sok mély a magas és középhangokat...
Igen, jól olvastad...majd elszórakozgatok a berendezéssel

-
s7ry
tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Ajjaj

Soundblaster Audigy 7.1 ([link])
-
s7ry
tag
Hát én a Westend-be mentem el, előtte felhívtam őket, hogy ki lehet-e próbálni, és mondták hogy igen, és tényleg ott volt

ami idegesítő volt, hogy ilyen szar minőségű mintazenére volt rákötve, így nem szólt jól

ami még idegesítőbb, hogy voltam Electro Worldbe (mert közel van az edzőteremhez, ahova járok), és pont egymás mellé volt rakva a genius 5.1 meg a z5500, csak egyik se volt rákötve valamilyen zenére
-
s7ry
tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
(kivágtam a fejhallgatós OFF-ot, a lényeg: nekem nagyon bejön ez az új reloop, ha tudodm, próbáld ki majd)
Régi szériás Genius?
Én ezt a Genius SW-HF 5.1 5000 -et néztem ki... te melyikre gondoltál?
Találtam egy videót youtube-on, [link]
igaz nem a legjobb minőségű a felvétel, de én semmi különbséget nem hallok a 2 hangfal között....Voltam a múlt héten a Media Marktban, ahol kipróbálhattam mindkettőt, csak volt egy bibi...a Z-5500 ilyen rossz minőségű tesztzenére volt kötve, a genius meg jó minőségű rádióadásra...A geniuson viszont az volt hogy fél hangerőn már elég hangos volt szerintem, de ha feljebb csavartad,akkor picit már elkezdett torzítani....
A Z-5500 meg nem szólt szépen, viszont volt rajta 1 bizonyos TEST mód, ami úgy istebigazából megszólaltatta a mélyládáját, hát én majdnem helyben elélveztem....

Úgy kellett volna szólnia, mint abban a tesz módban, de a felét se közelítette meg...ez azért volt mert hibás darab volt, vagy mert rossz minőségű volt a zene? Illetve, ha megveszem és itthon egy roszabb minőségű hangkarival hallgatok egy 128 kbps minőségű számot akkor ugyanolyan "gyenge" lesz a basszus?Más: régebbi játékoknál, mint például Quake3, működi fog az 5.1? Illetve, milyen kábelek kellenek ahhoz, hogy minden passzoljon? Remélem valaki elolvassa ezta kisregényt, sry hogy hosszúra sikeredett..
jah és: miért lenne hátrány a sok mély tánczenében? nem tudja lekövetni a mélyláda mert gyors? vagy elrontja az összképet? mert akkor megkímélem magam plus 50ezertől..
mondjuk nézegettem sok youtube-os videókat, és egyáltalán nem volt semmi gond a basszussal szerintem -
s7ry
tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
hehe!! már van egy nagyon jó minőségű fejhallgatóm, Reloop RHP-10, 18.500 FT volt, és szvsz sokkal szeeben szól mint a Sennheiser.
Hangfalakat 5.1 miatt szeretnék venni, de fontos a minőség is -
s7ry
tag
válasz
Salvador20
üzenetére
Köszi a választ!

Hát azért nem 5 %on akarom hallgatni majd, szerintem elég lesz olyan negyed-fél hangerőn is, gondolom azért kijön úgy is a minőségbeli különbség, nem?
Csendháborítás: akkor ok, azzal nem lesz baj, nyílván este már nem fogom üvöltetni...köszi a felvilágosítást, azt hiszem döntöttem...Z-5500 oldalán méghozzá

-
s7ry
tag
Köszi szépen, ma is okosodtam

Amúgy, nem igazán tudok dönteni.... Z-5500 vs Genius 5.1.
A dilemmám az, hogy szívem szerint z5500at vennék.Viszont több érv is a Genius mellett szól:
-3szor olcsóbb (Z-5500: 68.000 Genius: 22.000)
-szépen szól, bár a basszusa közel sem olyan jó, mint z-5500nak.
-viszont pont a 2. pontból következik a 3. előny, hogy ez talán még nem zavarná a szomszédokat annyira, mint a Z-5500, ettől tartok a legjobban, hogy megveszem a z-5500at, aztán ki sem tudom használni, mert feljelentenek
Vki tudna segíteni a döntés meghozatalában?
-
s7ry
tag
válasz
Salvador20
üzenetére
jahhh oké ....és ha rádugom analógra z5500on? ááá bocs nagyon nem értek ehhez
-
s7ry
tag
válasz
Salvador20
üzenetére
192.000 Hz ? Úristen az mi?
de most komolyan....ilyenről én még nem hallottam...Jól gondolom, hogy azt sem a z-5500as, sem más régi cucc (pl füles, vagy 2.1es szar hangszóró) nem tudja megjeleníteni?
-
s7ry
tag
Hát igen
Főleg, hogy nekem ilyen ősrégi 2.1es hangfalaim vannak
Kb olyan élményt várok el tőle, mint mikor megvettem az N95ösömet, Nokia 3200-s után 
Egyébként hol érdemes megvenni? Pixelmania.com-ról rosszakat hallottam.
vagy www.ready.hu-n 64.500.- de csak rendelésre.
Én max 70et adnék ki érte..egyébként nekem nem fontos a házhozszállítás, kimegyek én érte BP-en belül, a benzin olcsóbb mint a kiszállítási díj..
-
s7ry
tag
Köszi a gyors, részletes választ!A jobbfajta hangkarik nélkül ne is várjak akkor jó hangzást?
Az utolsó bekezdésben kis ellentmondást vélek felfedezni..Az addig tiszta, hogy ha itthon vannak akkor zavarná őket a nagy basszus. De nekem pont az is egy szempont, hogy ne csak nagy hangerőn szóljon szépen, hanem viszonylag alacsonyan is.
"ennek a hangcuccnak a melye nem valik erotlen trutyiva alacsony hangeron"
pont ezért fogok ilyet venni, és nem gagyi 5.1-et. hiszen ha jól értelmeztem, akkor még kis hangerőn is élvezetes a Z-5500 hangzása, és nekem pont ez a fontos.
"nagyon levenni a melyet pedig barbarsag 25 centis tb membrannal"
Tudom, hogy ez olyan mint ferrarival 50km/h-val "lépegetni", de azért ott is megvan az érzeted, hogy 1 ferrariba ülsz, ha kicsit odalépsz neki akkor húz, mint az állat, és kényelmes benne ülni.
Remélem valami ilyesmire gondoltál te is
-
s7ry
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy ilyen hangfalszettet, de előtte a biztonság kedvéért szeretnék megkérdezni 1-2 dolgot tőletek. (Elhatároztam, hogy végigolvasom az összes HSZ-t, de sajnos már a 200adiknál besokalltam, ezért határoztam el, hogy írok, így gyorsabb, és remélem lesz valaki olyan kedves, hogy válaszol
.Mindenekelőtt, nekem egy ~18négyzetméteres szobám van, a téma elején le volt írva, hogy 20-25 nm alatt nem ajánlják a hangfalat, mert nem hozza az elvárt teljesítményt. Ezt mennyire kell komolyan venni?
Electro World-be ki lehet esetleg próbálni? Láttam, hogy raktáron van, ám ez még nem jelenti azt, hogy ott van 1 mintapéldány kirakva. Szeretném összehasonlítani más 5.1es hangfalakkal.
Aztán: nekem egy Soundlaster Audigy SE kártyám van, szerintetek kéne venni ehhez egy jobbat? Kipróbáltam egyik ismerősömnél a fejhallgatómat (Reloop RHP-10), neki egy 16ezres Audigy hangkarija van, és sok különbség igazából nem volt a 2 kártya között.
Végül, de nem utolsósorban: Én egy olyan lakásban lakom, ami 2szintes (én a fölső szinten vagyok). Alattunk vannak szomszédok, és eddig nem nagyon szóltak a hangerő miatt, pedig én szeretem jó hangosan hallgatni a zenét,bár nem egy z-5500 szintű hangfallal, az igaz. Mellettünk van még szomszéd, de ők nagyon ritkán vannak otthon. Tehát szerintem max anyuékat zavarnám, ha nagyon dübörögne a zene, a kérdésem az lenne hogy lehet-e élvezni ezen a zenét kis hangerőn is, ill megéri-e nekem egy ilyen szintű hangfalrendszert venni? (A pakliban persze benne van az is, hogy egyszer elköltözünk innen egy családi házba..)
Válaszaitokat előre is köszönöm: Milán
Új hozzászólás Aktív témák
- Ford topik
- bobalazs: i5 4690 + RX 460 HTPC
- Milyen routert?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kész rémálom lesz Linuxot használni jövőre az USA egyes államaiban
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Vlb 486 alaplap / overdrive 66 mhz proci/ Vlb tseng / 4x4mb simm
- ÚJ !! APPLE MacBook Air 13,6" Liquid Retina Apple M2 (8C/8C) / 16GB / 256GB - Magyar
- Apple Watch Series 6 40 mm GPS+Cellular 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Gigabyte ga-586atv socket 7 laplap/ mmx 233mhz procival/ 4x32mb edo/fpm Memóriával!
- Asus P5a-b Super socket 7 alaplap K6-2 500mhz processzoral!
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- ÚJ 15" Microsoft Surface Laptop 7 X Elite 16GB 512GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4373, 100% Akkumulátor
- ÚJ/BONTATLAN Microsoft Surface Laptop 7 X Elite 16GB 512GB
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vajon Media Markt-ban van ilyen?