Új hozzászólás Aktív témák

  • t72killer

    titán

    LOGOUT blog

    válasz degu #17319 üzenetére

    "De amugy teljesen mindegy-ha nem ért hozzá piszkosul az ember,mert eddig akármit raktam fel,egy-két virus mindig átment,és megszivatott."

    A mantrát szajkózom csak : a jó védelemhez/biztonsághoz windows alatt a következők kellenek -bocsi, ha 1-értelmű:

    #1: biztonságelvű felhasználói szokások: nem klikkelünk gyanús linkekre, nem kétes/vírusgazda forrásokból szerezzük be a pornó/kalózszoftwer szükségletünket (legjobb poén a kategóriában a "crackelt" vírusirtó. Illetve Vista óta a pistikék első kérdése: "hol az a nyomorult uac, hadd gyilkolom le, mert még, a kilőhető ablaktól is hisztirohamom van, pláne ha,még jelszót is kell írni. Éljen az xp admin biztonsági szint" És nem, az infóanalfabéta nagymamának se lőjük ki az uac-t, sőt, neki az adminjelszót se áruljuk el.)

    #2: Használjuk az oprendszer és a böngésző beépített védelmi képességeit!! (uac maxon, rendszer alap userként használva, erős adminjelszó, autorun blokkolás + böngészőoldalról: hirdetések, felesleges scriptek, pluginek blokkolása/csak "muszáj" esetben használata)

    #3: Az egész rendszer legyen friss, különös tekintettel az OSre, böngészőre és böngészőbővítményekre. Win fronton az XP-t, hacsak nem szorítanak pisztolyt a fejünkhöz, ki kell futtatni. (tipikus magyarhonbeli poén a kategóriában az xpsp1 ezeréve lejárt nod32-vel. Hihetetlennek tűnik, de tavaly még láttam ilyet, és erről netbankozott a csóka!)

    #4: Naprakész biztonsági szoftver(ek). Laikusoknak jól működő egybemegoldásokat tudok ajánlani ("Internet Security" termékek"). Nem szabad elfelejteni, ez már az utolsó védelmi vonal!

    [ Szerkesztve ]

    30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

Új hozzászólás Aktív témák