Új hozzászólás Aktív témák

  • #95561216

    törölt tag

    válasz zsoltee10 #23001 üzenetére

    Ezzel a "ha a rendszerváltáskor megmaradnak a gyáraink most mekkora királyok lennénk" elmélettel van egy bazi nagy hiba. Azon gyárak piaca éppen összeomlott, és esély sem volt elavult termékeket pazarlóan termelve más piacokra eladni. Lehet ezt számolgatni, hogy ha 3 évre rá 10-szeres áron adták el, akkor 3 éve is annyi volt a piaci ár, csak ez nem így működik, ennyi erővel mióta bevezették 325 az euró piaci ára, és eddig milyen jól jártunk, hogy ár alatt vettük. Holnaptól meg 326 lesz a mindenkori piaci ár?

    Ez a mesterségesen alacsonyan tartott kukorica ár is tetszik. Mondjuk én rohadtul nem örülnék, ha holnaptól kétszer annyi lenne, hogy az amúgy költségvetésből agyontámogatott termelőknek jobb legyen*, miközben te is leírtad a megoldást: nagyobb birtokméret kell (vagy nem saját gép mindenből minden zsebbirtokra).

    * ez off, nem rád mondom, de olyankor szokott bennem felmenni a pumpa, amikor egy vidéki háborog, lehetőleg olyan régióból, ahol még autópályát is kaptak, hogy az Ő PÉNZÉT basszák el a pestiekre, mert 40 év után fel merik újítani a hármas metrót.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák