Új hozzászólás Aktív témák

  • Oppenheimer

    veterán

    Nyitottam szamlat, vegul nem kbc-nel, hanem randomnal. Penzem jo resze allampapirban van az allamkincstarnal. Lakasvasarlast most jopar evre parkolopalyara teszem, nem eri meg ilyen felfujt eszkozarak mellett. Viszont akarok mas befektetest is az allam hitelezesen kivul, ezert az uj penzeket ETF-ekbe fogom pakolni. Idotav 5-20 ev.

    Ilyen portfoliora gondoltam (allampapirokat leszamitva):

    5% Gold ETF
    45% Xtrackers MSCI World High Dividend Yield UCITS ETF
    50%: ??? - ezt nem tudom :D

    Az osztalekhozamra epito strategia nekem tetszik alapvetoen, de azt latom, hogy a MSCI World High Dividend Yield nem hoz tobbet a MSCI World-nel. Akkor megis miert van ertelme? Egyedi reszvenyekkel csak minimalisan foglalkoznek, ETF-ek szintjen viszont azt latom, hogy nincs benne semmi kiemelkedo.

    Ti milyen ETF-eket vasaroltok?

    Nekem meg ezek tetszenek:
    SPDR S&P Euro Dividend Aristocrats UCITS ETF

    iShares EUR High Yield Corp Bond UCITS ETF --> cegek kotvenyei, amikor a reszvenyek szarul mennek, ez jobb lehet (?)

    iShares S&P 500 Information Technology Sector UCIT --> bar amcsi piac, foleg azon belul a tech szektor elegge tul van arazva, de attol meg az amcsi tech szektor a legversenykepesebb a vilagon.

    Europai es/vagy amcsi Healthcare ETF --> egyre tobb az oreg.

    Silver ETF --> ez kis speki arra hogy az ezustot nagyon sok mindenre hasznaljak, egyre no ra a kereslet, de ennek ellenere eleg olcso.

    Masik kerdes: ha megis foglalkoznek egyedi osztalekfizeto reszvenyekkel, milyen blogot, forumot, vagy barmilyen oldalt ajanlotok tajekozodni?

    [ Szerkesztve ]

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

Új hozzászólás Aktív témák