Új hozzászólás Aktív témák

  • DanielLong

    senior tag

    válasz Stanlee #33025 üzenetére

    Muszáj hozzászólnom a témához, mert tegnap este az itteni ajánlás hatására eléggé belemélyedtem a srác weboldalába. Engem nagyon megfogott a személyisége, a stílusa és az objektivitás, amivel ír. Ha beleolvasol a könyvének a részletébe, ami fent van az oldalán, akkor mindjárt sok választ kapsz.

    Amennyire emlékszem, a közgáz után a portfolionál dolgozott részvény témában, majd kapott ott egy kreatívabb feladatot, talán saját témát. Onnan később kivált pár kollégával, de innét még nem vezetett egyenes út a "sikerhez". Sok irányt megpróbált a befektetések terén és ahogy kivettem, ezek nem voltak túl megtérülőek hosszú távon. Ezen után kezdett könyveket olvasni, befektetőket felkeresni, majd kialakítani a saját véleményét és összerakni egy szisztémát az osztalék alapú hosszú távú befektetésekhez. Később elment Londonba valamilyen 4 napos tréningre, aminek hatására létrehozta a weboldalt és nekiállt a könyvének.

    A blogjában olvasottak alapján tavaly augusztusban házat vett párjával Albániában és kiköltöztek. Időközben beszippantotta az Ironman (hosszú távú triathlon) világa is, így rengeteget edz. A leírtak szerint a lakásvásárlásnál kikötötte, hogy nem nyúlhatnak az osztalék portfoliójában lévő pénzhez. Ahogy leszűrtem, eddig nem is nyúlt még soha hozzá, ergo nem érhette el azt szintet, amikor a megélhetését fedezni tudta volna. 1985 körül születhetett, tehát most 33-34 éves és nekem úgy állt össze, hogy kb 4-5 éve kezdhette a portfoliót. Valószínűleg most már jelentős bevételt termel a weboldala és a videói, így gondolom ezekből tartja fent magát és ebből tesz bele még a megtakarításaiba.

    Az jól látszik, hogy nem 3 év alatt jutott el oda, hogy nem kell már dolgoznia soha többet az életben. Meg ahogy képzelem, ezzel a saját weboldal/könyv/tanácsadó dologgal azért bőven kellett/kell neki heti 40 órában foglalkozni, így azt mondom megérdemli, ha mondjuk 4 év múlva már megél simán az osztalékokból.

Új hozzászólás Aktív témák