Új hozzászólás Aktív témák

  • Flashcash

    Közösségépítő

    válasz attiati #7017 üzenetére

    Ez így nem működik mert csak magánnyugdíjpénztárra van garanciaalap, így nem lehet befizetni alkalomszerűen.

    Igen amikor nyugdíjba mész 35-40 év szolgálati idő után, akkor az éves befizetéseket egyesével valorizálják (felszorozzák, jelenértékre hozzák az inflációs adatokkal), kiszámolják hogy így mennyi lenne a tőkéd a számlán, és amennyiben ennél kevesebb van a számlán akkor kiegészítik.

    Kérdés, hogy amikor rájön az aktuális kormány a magyar mnp-k szánalmas teljesítményére, és sokmilliárddal kell majd tömni a garanciaalapot a kifizetésekhez, akkor is működni fog-e ez a rendszer.

    Egyébként hülyeségnek tartom az egész magyar MNYP-i stratégiát. A világ egyik legjobb befektetése a magyar állampapír, biztonságos, hozamban veri a részvénypiacokat, egyszerűen szánalmas, hogy miközben külföldi befektetők gazdagodnak nálunk a magyar államon, aközben a magyar fiatalok pénzével meg 5%-os kezelési költség mellett szánalmas eredmények mellett szórakoznak a nemzetközi piacokon.

    Ha Teri nénire bízták volna, :D ő kincstárjegybe fektetve nagyon megveri bármelyik magyar nyugdíjpénztár teljesítményét az elmúlt 10 év hozamát tekintve és nincs kezelési költség sem. PSZÁF -> vicces amatőrök gyülekezete

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák