Új hozzászólás Aktív témák

  • A Zéé

    addikt

    válasz PredatorZoli #75013 üzenetére

    "Iszonyatosan pánik szaga van egyes ide betévedt embereknek meglátásom szerint. Annyira reszketnek a félelemtől hogy azt se tudják mitől félnek csak azt mondták nekik hogy most félni kell meg államcsőd lesz. Nevetséges az egész szerintem."

    Egy ideje passzívan követem itt a PH-n az ehhez a topichoz hasonló gazdasági, jövedelem... topikokat.
    A legtöbben sztem akik megfordulnak ezekben a topikokban, azok jobbára IT-ben dolgoznak, és nagyjából 10-15 éve vannak kinn a munkaerő piacon, és ez azért így "veszélyes" kombó, mert egy nagyon hosszú optimista és nagyon felfelé ívelő időszak végére érünk mostanság.
    Ők azok, akiknek elképzelhetetlen az, hogy kevesebbet emelkedik a fizetésük, mint az infláció. Nem hiszik el, hogy nincs olyan, hogy minden hónapban, évben csak gyarapodás van. Nem tudják értelmezni azt, hogy lefelé mutatnak a kilátások. Így könnyen elő tud fordulni, hogy pánikolnak amiatt, ami most vár ránk.
    Félreértés ne essék, nem vagyok én se nagy öreg 35 évesen, de a 2008-2009-es válságot és az utána lévő pár évet én már nagyon megéltem. Láttam, ahogy szüleim minden megtakarítása elmegy arra, hogy meg tudják tartani a munkahelyüket, és ne vesszen el 15 év munkája. Mondták a szemembe 2013-ban, hogy a nettó 500Ft-os bérigény diplomás munkára kigazdálkodhatatlan, és dolgoztam 7 évvel ezelőtt havi nettó 150-ért, és örülni kellett annak, hogy szakmában dolgozhatok.
    Nem jók az előjelek most sem, de én már sajnos láttam ilyent. Sokan szerintem még nem, és ez lehet nagyon ilyesztő. Most kell majd a komoly kockázat tűrés, a kemény kezezek és a kitartás, hogy elviselje a befektető, azt amiről eddig csak beszéltetek: évekig ülni a veszteségben, és várni a fellendülést.

    [ Szerkesztve ]

    Just a simple Lineman...

Új hozzászólás Aktív témák