Új hozzászólás Aktív témák

  • FEDman

    addikt

    válasz t72killer #20826 üzenetére

    Ismét sikerült egy hatalmas baromságot itt összehordanod. A DOF gyakorlatban mindig az objektív és a szenzor méretének kettősétől függ. A képletből nem lehet egyiket se kivenni, mert máskülönben olyan marhaságok fognak születni mint amit itt most épp te is írtál.

    Még egy adott obi karaktere mélységélessége is változik azzal, hogy mekkora méretű szenzor elé tekered.

    Azt írod egy hogy ha egy FF szenzor külső részét levágod attól nem változik a mélységélességed. Na ebben nagyon tévedsz. Egészen pontosan belesel a szokásos hibádba miszerint képtelen vagy az elméletet gyakorlatba is átemelni.

    Azért gondolom azzal ténnyel még te is tisztába vagy, hogy adott obival adott rekeszen minél közelebbi a téma annál kisebb mélységélességet kapsz. Ha pedig minél távolabbi akkor pedig egyre nagyobb lesz a DOF.

    No most ha abból indulunk, hogy attól hogy valaki FF-ről mondjuk mFT-re vált attól még nem fog mindent negyed olyan szűkre komponálni, mint előtte, akkor adott szituációban ha mFT vázon az FF obi eredeti képet körbevágja akkor ugyanazért a képkivágásért nyilván hátra fog lépni párat. Azaz közel ugyanazon kép elkészítéséhez ugyanazon objektív használata esetén az adott téma tárgytávolsága megnő, azaz végeredményben nagyobb DOF-ot kapunk ugyanazzal az objektívvel.

    Azaz ha valaki DOF számítás közben kiveszi a képletből a szenzor méretét az önmagát lövi tökön. ;)

Új hozzászólás Aktív témák