Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz tylerddd #14813 üzenetére

    "A lényeg: szerinted jobban járok ezzel, mint egy 60-80 ezres kompakt géppel, akármelyik gyártótól?! Megéri a felárat azokhoz képest?!"

    Abszolút! Már egy 90 ezres Olympus E-PM1 vagy a 80 ezres Samsung NX1000 kit is sokkal sokkal jobban megéri. A kompaktok azoknak valók akik tényleg nagyon apró gépre vágynak és ezért hajlandók feláldozni a képminőség oltárán egy viszonylag nagy áldozati bárányt.

    "Vagy nézzek inkább egy beugró DSLR-t? Canon 600D vagy Nikon D3200?! Ezek alig pár ezerrel kerülnek többe."

    Ezt te tudod, hogy melyik kell. Az EOS-M egyébként az EOS 650D-ből örökölte a szenzort, így mondhatjuk, hogy csak a tükör hiányzik belőle, meg a nagy markolat, egyébként az is "DSLR". Az EOS 600D-ben ugyan nem pont ez a szenzor van, de paramétereit tekintve ugyan azt tudja (zaj, színmélység, dinamika, stb). A D3200 már látványosan jobb szenzort kapott, mint ezek a Canon-ok, de a 24 megapixelhez már illik a jó minőségű objektív, különben nem lesz részletgazdagabb, mint egy 16-18 megapixeles fotó (de rosszabb sem), ellenben a fájlok mérete szépen meghízik.

    Az biztos, hogy DSLR gépekhez sok kiegészítőt és objektívet jelentősen olcsóbban meg lehet vásárolni (nagyobb a piaci előnyük és némelyik (a legtöbb) kiváló objektív már régebb óta van a boltok polcain, mint az egész MILC láz fellángolása). Döntsd el mi kell: Nagyobb, marcona gép vagy apró, kompaktabb gép, előbbi olcsóbban "etethető", utóbbi kicsit költségesebb.

    ---

    (#14812) Livio: Ja, de ahogy előnye is van, úgy hátránya is az EOS-M-mel szemben. Bár a kérdező nem vetette fel, de például aki olcsón akar videóra is kiváló MILC-et, annak a Canon EOS-M az egyetlen értelmes megoldás. Másoknál ennyi pénzért vagy a mikrofon bemenet, vagy a vakupapucs hiányzik, esetleg okádék a videó minősége.

Új hozzászólás Aktív témák