Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz k1csi #16008 üzenetére

    Akkor csak egy kérdés: Miként oldod meg a külső vaku vezérlést egy olyan vázon, mely csak beépített vakuval rendelkezik, annak nincs wireless módja, sem vakupapucs, sem speciális csatlakozó nincs rendszervakuhoz/rádiós kioldóhoz?

    Az emésztésemmel semmi baj köszönöm, csak azt nem akarod érteni, hogy a teljes MILC kínálatról beszéltem, nem adott rendszerekről és még csak nem is adott típusokról. Felhívtam a figyelmet, hogy nem árt ha van mód a távoli vaku elsütésre. Szerinted én összemosom az m4/3 rendszert a MILC piac egészével, de nem én vagyok az aki rendszeresen Pana/Oly vázakkal példálózik, hogy azok márpedig tudják. Örülök neki! De nem is állítottam az ellenkezőjét.

    (#16007) jjeahh: Ha korlátoz a szinkron idő, akkor szűkíted a rekeszt, de ND szűrőt is használhatsz, csak figyelj a reflexiókra (a softbox ezért is jó, mert csak a téma felé szór fényt). Azzal a Metz vakuval is lehet deríteni, de egy szűkítővel (snoot) más képi hatásokat is el tudsz érni, csinálhatsz vele hajfényt hátulról megvilágítva a modellt, stb. A derítőlappal ellentétben ezt tudod egyedül is kezelni egy állványra téve (kültérre inkább egy masszív tripodot ajánlok, mert a műtermi állványok könnyen meginognak). De sok utcai strobist fotós a kezében tartja a vakut egy mini softbox-szal és igyekszik messzire eltartani (na itt van bőven előnye egy apró "egykezes" MILC gépnek).

Új hozzászólás Aktív témák