Új hozzászólás Aktív témák

  • Már egy ideje olvasgatom ezt a topikot, és olvastam itt 100-150 hozzászólással ezelőtt a nagy vitát a topikban ajánlott boltok felé való részrehajlás vádjáról, feleslegesen ajánlott kalibrálásról, pixelhiba ellenőrzésről, TN panel démonizálásról, stb.

    Szerintem nagyon jó, hogy van ez a topik. Ha nem lenne, akkor én tuti Samsungot vettem volna, ugyanis mániákusan rettegek a pixelhibától, annyira, hogy csak azért vettem eddig mindenkinek Samsungot, mert ott mindig is volt a 3 napos gyártói pixelhiba-garancia (amivel egyébként egyszer már élnem is kellett).

    Fentiekből következik, hogy én például csak azért mertem magamnak megvenni a 2412-est, mert volt hozzá - igaz felárért - pixelhiba-garancia. És arról, hogy ez a monitor a best buy, és létezik bolt, ahol van pixelhiba-garancia, itt, ebben a topikban értesültem a "részrehajló" kollégáktól.

    A kalibrálás kérdéskörhöz annyit tudok hozzátenni, hogy mindig is tudtam, hogy létezik ilyen szolgáltatás, mert két grafikus barátom mindig kalibráltatja a monitorát. Nekik ez a munkájukhoz kell. Én úgy ítéltem meg, hogy nekem ez nem kell, nincs rá igényem. Ezért nem is kértem, de nem problémáztam rajta, hogy itt ajánlják, és pénzbe kerül. Akinek kell kéri, akinek nem, az nem. Ennyi.

    A TN panel démonizálását viszont tényleg egy kicsit túlzónak tartom. Emberek százezrei vesznek tn+film paneles monitorokat, tévéket, és kiválóan elvannak vele. Én például apáméknak Samsung Syncmaster P2470HD-t vettem 2 éve, és szerintem nagyon jó képe van. Értem én, hogy az IPS meg a PVA/MVA jobb, de a tn+film is teljesen jó lehet. Esetemben például sokkal fontosabb szempont volt, hogy tévét és monitort vegyek egy eszközben, minthogy IPS panel legyen a monitorban. (És nem, a TV tuner nem alternatíva, a tévénézéshez ne kelljen már bekapcsolni a gépet, meg szopni vele, elég legyen a távirányítón benyomni a megfelelő gombot, ahogy már azt évtizedek óta megszoktuk.)

    Egy szó mint száz, én nagyon elégedett vagyok a topikkal, az ajánlásokkal, de kicsit túlzónak érzem a tn+film panel démonizálását. Sok embernek bőven jó lehet az is, főleg akik erősen árérzékenyek.

    [ Szerkesztve ]

    The Amiga, Born a Champion

Új hozzászólás Aktív témák