Új hozzászólás Aktív témák

  • pc-csiga1

    csendes tag

    válasz Brekk #67295 üzenetére

    Szia!

    Valahogy éreztem, hogy Te vagy itt a főguru ---> te dolgozol nap mint nap monitorok között. "én szeretem ezt csinálni, és minél jobban beállított monitorokat kiadni a kezemből" Szóval gartulálok a munkádhoz! És félreértés ne essék: Egyáltalán nem volt szándékomban elvenni a kenyered/meghamisítani a munkád. :(
    Sőt, jól van ez így, hogy nem is lehet, így lesz egyedi és mégis szépen dolgozó minden darab.
    ...Inkább érdekel a dolog és ha már az éterben így is egy csomót segítettél, látva azt, hogy milyen szeretettel végzed ezt, szívesebben vinném hozzád az én majdani darabomat, hogy azt is Te kalibrálhasd! ;) A gond csak az, hogy nem tudom hol dolgozol, és valószínűleg nem is lehet ideírni mert az reklám lenne. ...pedig jó lenne.

    Azt hiszem megértettem mind a szofvtveres mind a hardveres kalibráció lényegét. Látom már, hogy ugyan az a színes excel táblázat miért ilyen színű az itthoni laptopomon és olyan színű az asztali pc-m monitorán. Ezek még a kőkorban vett kalibrálatlan vasak. Úgy vannak ahogy a gyárból kiestek. ...Igazándiból alig várom, hogy meg lehessen az "új" monitorom és csodálhassam.
    Köszönöm az infot! :R

    A (#67303)-hoz
    "Egyrészt azért nem írtam, mert olyan monitor 100e-ért nincs mint amit szeretnél utána pedig a többiek elég jó irányba tereltek, és a 67285 ben már kapizsgálod, hogy többet kell fizetni ha jó monitort akarsz."

    A helyzet az, hogy tényleg lövésem nem volt affelől, hogy az igényeim kihozhatók-e majd 100ból. Az csak a vágyam volt, hogy de jó lenne!. Egy gyenge elképzelés, hogy legyen egy ármeghatározás is. Aztán ahogy jöttek a befutó ajánlatok, és én is szétnéztem a piacon, láttam, hogy ez nem lesz meg ennyiből. Vagy az igény, vagy az ár de menni kell valamelyiknek. Én pedig úgy vagyok vele, hogy én többet érek magamnak mint a pénzem, ezért simán hajlandó vagyok fizetni többet -is- az álmaimért, de nem úgy, hogy fölösleges legyen az a többlett.
    Azóta nagyobb rálátással azért úgy gondolom, hogy ez a WQHD fog menni szépen 150 körülért. Az más kérdés, hogy majd még gyűjtenem kell majd, és lehet hogy a fák színes leveleivel lesz majd együtt szép szine a monitoromnak is, de ha ez az ára, akkor kivárom/összegyűjtöm.

    "A fénysűrűségnél megjegyezném, hogy a minél több nem feltétlenül érdekes, normál használathoz 120cd/m2 ajánlok, ha besüt a nap akkor 160cd/m2-t tehár a 300cd/m2 max fénysűrűség csak a megvakuláshoz jó."
    Látod, ezt sem tudtam, nem értek hozzá. Ott van az az info, mint paraméter a monitoroknak a digitális eladói honlapokon, az ember meg azt gondolja a minnél több a jobb. Az a szám csak egy mértékegységgel ellátott szám marad, de ha nem mondják el, hogy mi mire és legfőképpen hogyan való, akkor csak fals felhasználói szokás sül ki belőle. (Aaaaaaj, de jó lenne találkozni Veled és beszélgetni erről/ezekről a boltban mielőtt megveszem álmaim monitorát!)

    A négy ajánlott darabon (ASUS PB278QR, Dell U2715h, ASUS MX27AQ, Acer H277HU) rajta vagyok és nagyon hálás vagyok érte :R
    Van még egy LG-m, egy ACERem, és a Tom music által felkínált lehetőségek. Ha nincs nagyon eleged belőlem, akkor lehet, hogy majd egy "választási" kampánykérdést majd még felteszek valamikor konkrétan ezekről. De előbb én szeretném átrágni magam rajtuk.

    Hanem mint hozzá értőtől azt még megkérdezném: Tudsz arra feleni nekem, hogy mit jelentenek a betűk a típusok számjelzései előtt, után? :U
    asusnál a "P", a "B", az "M", az "X", a végükön a "Q", az "R", az "A"? Acernál, Dell-nél a "H", az "U"?
    A német tengeralattjáróknál tudom mi az "U", de itt nem jöttem még rá. :K
    Köszönöm! :R

    PcCs

    u.i.: Bocsánat, megint hosszú lett. Remélem Teaway nem veszi észre! :DD

Új hozzászólás Aktív témák