Új hozzászólás Aktív témák

  • baboss

    őstag

    válasz tboldi #108267 üzenetére

    Közben ALÁLTAM INFÓT.
    1/ A Magyarországon is forgalomban lévő Visa, MasterCard és Maestro kártyákat – legyen az elektronikus vagy dombornyomott – Európa nagy részén elfogadják. 2012 januárjától elsősorban úgy nevezett chipes kártyákat bocsáthatnak ki a hazai bankok is. Ezek biztonsági szempontból a legkorszerűbb kártyák, nem másolhatóak. Vannak azonban az Európai Unión kívüli országok, ahol a chipes kártyák elfogadása még gyerekcipőben jár, ilyen például az Egyesült Államok is.

    2/ Sokakban olyan tévhit él, hogy a kártyahasználat külföldön költséges. Ha kártyával fizetünk egy benzinkúton, étteremben, múzeumban a vásárlásnak, akárcsak belföldön, nincs költsége. Ugyanez igaz az internetes vásárlásra is. És az átváltási árfolyam is kedvezőbb, mivel a bankok nem a drágább valuta-, hanem a kedvezőbb devizaárfolyamon számolnak el.

    3/ A készpénzfelvétel a vásárlással ellentétben valóban költséges lehet a felszámított tranzakciós jutalék miatt, ezért érdemes megfontolni és csak akkor használni a bankkártyát külföldön készpénzfelvételre, ha feltétlenül szükség van rá. Fontos tudni azt is, hogy az elfogadóbankok minden esetben korlátozzák a más bankok bankkártyáival felvehető készpénz összegét. Így előfordulhat, hogy bár a limit összege és a számlánk egyenlege lehetővé teszi a készpénzfelvételt, az elfogadóbank mégis korlátozza azt.

Új hozzászólás Aktív témák