Új hozzászólás Aktív témák

  • Geresics

    addikt

    válasz Chris0321 #108365 üzenetére

    Srácok, engedjük el ezt az atomerőmű témát, ha szabad kérnem, mert rossz olvasni, hogy kinek mit mondott Józsi bácsi a dologról! :DDD
    Van szerencsém energetikával foglalkozni, és abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a legjobb barátom pont bányavillamosítással foglalkozik, és Ők csinálják többek között az atomhulladék-tárolók villamos üzemeltetését is, valamint mindenféle olyan minősítése van, amivel akár Pakson sem takarítónak kellene lennie.
    Az atomhulladék egy komoly dolog, de nem kezelhetetlen probléma, maradjunk ennyiben. Az atomerőművek az energiamixben alaperőműként működnek, ezen kívül vannak még a korábban helyesen említett fosszilis erőművek, amik jól működtethetőek csúcserőműként is.
    A zónaidőket (csúcs/völgy/mélyvölgy) ne keverjük bele, azok egész más lapra tartoznak, de azt korábban helyesen írták, hogy a vezérelt áramkör (lánykori nevén éjszakai áram) már fontos dolog.

    Az egészet persze megbolondítják a naperőművek, amik idén már elérték azt a szintet, hogy Pakson intézkedéseket kellett hozni, mert annyi volt az előállított energia, de ez már nagyon messze vezető beszélgetés volna, és sajna nem érek rá annyit gépelni, pedig akkor még meg sem említettük a nemzetközi energia-kereskedelmet, valamint a termelő berendezések (értsd: erőművek) menetrendadását, és annak jelentőségét, ami amúgy milliárdos tételt képvisel...

    Inkább beszélgessünk motorokról, legyen az elektromos, benzines, hidrogén, vagy dízel! :K

    *MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor

Új hozzászólás Aktív témák