Új hozzászólás Aktív témák

  • NINJA_V

    tag

    válasz vendingo #11551 üzenetére

    Yoda velemenyet teljes mertekben osztom. Hogy miert is van progressive rugo kicsit kiegeszitenem.
    Nagyvonalakban: A teleszkopod alapjabaiban veve sajnos nem egy karrier konstrukcio, egy ugynevezett damping rod teleszkop. Ez azt jelenti, hogy a csillapitasod ugy mukodik, hogy egy fix furaton preseled at az olajat. (ilyen elven mukodik a kormanygatlo is) Sajnos ez rohadtul progressivan viselkedik, ami azt jelenti hogy lassu mozgasnal nagyon puha, hirtelen mozgasnal pedig nagyon felkemenyedik, extrem esetben el is pattan..Lassu mozgas csillapitasanak hianya, hogy hintazik a motor, es fekezeskor osszeul nagyon, vagy akar le is koppan.
    Tehat fo problemad a csillapitas. Erre jott sok sok evvel ezelott az okos otlet, hogy legyen progressive rugo, ami kicsit segittet ezt a problemat enyhiteni.. de nem megoldas. A hidraulikus csillapitas hianyossagit ,a rugo karakterisztikajaval orvosolni, ^^ erted...persze valamennyire mukodik,meg komfort meg utcara, turara oke. Jelenleg is progressive rugoval jonnek ki a tura motorok, sot egy minimalis progressivitas van supersport motork gyari rugojan is,de messze nem akkora mint egy damping rod teleszkopban. Ahogy viszont hangolasra kerul a sor, ezt olyan messzire hajitjak, hogy emeber legyen aki utana megtalaja. A miertet Yoda mar leirta.
    Legolcsobb "tuning" tenyleg a vastagabb olaj bar ez nagyobb merteku kavitaciohoz vezet,es meg kemenyebb hatast okoz hirtelen elmozdulasoknal, de ebbe mar nem megyek bele :D meg lehet novelni az olajszintet is, de azzal csak ovatosan, mert nagyon gyorsan at lehet esni a lo tulso oldalara.
    Bar a rugo valoszinuleg javithat a dolgon, en nem cserelnem, olajjal toredek aron lehet mahinalni, es utana mindig ott van, hogy cserelhetsz rugot.
    Ha komolyabba bele akarsz nyulni akkor a csillapitassal kel jatszani, pl race tech gold valve emulator, meg furas faragas a csilapito szaron :DDD , de ez mar egy masik tortenet..
    Motulnak vagy Motorexnek jo a 20as olaja...

    Two Strokes and Four Jokes

Új hozzászólás Aktív témák