Új hozzászólás Aktív témák

  • Something_

    őstag

    válasz Topiccsendőr #75994 üzenetére

    Oo, elso korben elcsaptak. Motort es autot nem szabad elmozditani a helyszinrol, csak ha balesetveszelyes helyen van. Az enyem mellett meg epphogy elfert a busz, ami a masfel oras rendori intezkedes alatt eleg sokszor megtortent a Veres Peter - Pilisi utkeresztezodesben. Ez azert fontos, mert a helyszinelok csak akkor tudjak pontosan felvenni a helyszint, ha nem nyulkal bele senki es akkor a vetkes fel (es ugyvedei) nem tudnak alibizni.
    Na elcsaptak, odajott 2 szemtanu, egybol mondtak, hogy lattak mindent, nem en voltam a hibas. Maradtak mig kijottek a rendorok es telefonszamot is csereltunk es a rendorok is felvettek az adataikat. Ez sem mellekes, nem art ha majd az eloado rendornek vannak tanui.
    Rendorok kiertek kb 5 perc alatt, tipikusan idiotak voltak, viszont nagy formak. Driftelve alltak keresztbe az uton villogoval, csucsforgalomban.
    Aztan helyszinelok vagy mik megjottek 1 ora mulva kb, ok szotlanabbak voltak, rajzolgattak.
    Ja de elotte kiertek a mentok, megneztek a sebeket, kerdezoskodtek, majd megirtak a papirt es elmentek. Kaptam egyet en es asszem a rendorok is.
    Helyszinelok vettek fel a vallomasokat, le kellett irnunk a storyt kulon-kulon, nem lattuk a masik mit ir. Elotte a rendoroknel szoban elismerte a felelosseget, rendorok is mondtak, hogy egyertelmu ki a felelos, viszont a papirra a srac azt irta, hogy nem tudja ki a felelos. Telefonalt parat, gondolom megmondtak neki, hogy semmit ne ismerjen el, stb.
    A rendorok azt mondtak, hogy keksargat nem kell irni, mert van rendorsegi intezkedes, eleg lesz majd a papir, amit 1-1.5 honap mulva megkapok. Szoval csak a mentos papir volt a kezembe.
    Vegeztek a helyszinelok, megjott ertem a treleres es hazavitt. Kb 1 km volt a tavolsag :D
    Masnap telefonalgatas, kerdezoskodes, netbujas utan kiderult, hogy el tudjam kezdeni a motor biztositozasat, kell a keksarga. Fasza.
    Felhivtam a csavot, elmentem hozza kitolteni a papirokat, viszont elso korben nem akarta alairni a megjegyzes rovatba, hogy elismeri a felelosseget. Aztan 5-10 perc rahatas utan vegulis beleirta. Elmagyaraztam neki a dolgokat, hogy birosag, perkoltseg, idopazarlas, stb. Meg hogy nem akarom perelni, csak minel elobb helyre akarom allitani a motor allapotat. Ez volt aprilis 18-an. Alairta. Beadtam a posta biztositohoz a papirokat, 5 napon belul kijott a fuggetlen karszakerto, aki kb semmit nem mondott.
    Kb 5 nap mulva jott a level, hogy gazdasagi totalkar, motor erteke 900.000 ft (kb) ebbol fizetnek 500at es a roncsot xy kereskedes 15 napon belul megveszi tolem ha elek vele. Ha nem, akkor megtarthatom, eladhatom.
    En ezt elfogadtam, mert realisan tenyleg ennyit er a motorom es ugye tudtam, hogy fele penzbol talpra tudom allitani.
    Viszont a levelbe bele volt irva, hogy csak akkor kapok penzt, ha a jogeros hatarozat megerositi az allitast, hogy a biztositottjuk volt a vetkes fel.
    Gondoltam, hogy akkor kb 1.5 honap mulva kapok talan penzt. Megrendeltem sajat koltsegen mindent.
    Habar a karszakerto utan elvitettem a karasnaba a motort allapotfelmeresre, ahol valami brutto 1.4 millat irtak karnak, ugy hogy nem is irtak bele mindent. Annyi volt a lenyeg, hogy semmi olyan nem serult, amirol nem tudtam. Szoval ezert fogadtam el az osszeget es hogy megtartom a motort. Ha serult volna valami olyan, akkor inkabb eladtam volna es penzhozzarakassal vettem volna egy ujabbat.
    Szoval ez volt kb aprilis vege fele.
    Teltek multak a honapok, telefonaltam jobbra-balra. Hivtam a kobanyai kapitanysagot (pont meg a kobanyai reszen tortent a baleset), beszeltem kb 3-4 emberrel, fogalmuk sem volt az ugyrol. Azt mondtak, hogy mivel szemelyi serules tortent, ezert a hungaria krti kapitanysagot hivjam, ok intezik hogy 8 napon belul vagy 8 napon tul gyogyulorol van szo. Mondtam, hogy kb 2 hetig volt eleg szar a labam, de ez ugye mellekes. A baleset napjan nem volt annyira tre a helyzet, masnap mar azert ereztem, masnap estere elegge befajdult. Aztan 3-4 napra ra egyre rosszabb lett, voltam 2x rendeloben, elso helyen hozzam sem nyultak, ez volt a baleset masnapjan, csak azt kerdeztek, hogy zarovonalon eloztem?....
    Aztan baleset utan 3-4 nappal elegge fajt, rosszabbodott es bevittek az ugyeletre a fiumeibe asszem. Ott nagyon alaposak voltak, soron kivul behivtam, ciganyok fujjogtak is..
    Azt mondtak megmaradok. AliG Zoli ajanlott brutal jo kenocsot, az sokat segitett.
    Na szoval hungaria krt. Felhivtam oket, 2-3 ember utan kiderult, egy nenivel beszeltem, azt mondta, hogy varjak meg az OMSZ latleletet, hogy 8 napon belul gyogyulo-e. Mondom nekik, hogy beviszem en a papirokat, 8 napon belul gyogyulonak iteltek. Aaa, az nekik nem jo, omsztol kell. Ok.
    Felhivtam az omszt, hihetetlen gyorsan kiderult, hogy lofaszt sem fognak kuldeni a hungaria krti kapitanysagra, mivel NEM kertek hivatalosan az allasfoglalasukat. Ez 2 honappal a baleset utan volt :D
    Felhivtam megint a hungaria krt-at ahol ertetlenkedtek, majd azt mondtak, hogy akkor kikerik meg egyszer, hivjam oket 2 het mulva :D
    Felhivtam oket 2 het mulva, minden oke, tovabbitottak a kobanyai uti kapitanysagra az ugyet.
    Itt mar nem emlekszem, hogy mikor kerult eloadohoz az ugy, de meg kb eltelt 1 honap :D
    Nem ertem el oket telefonon, ezert bementem szemelyesen es 1 ora varakozas utan lejott a fiatal kislany eloado, aki intezi az ugyemet. Azt mondta, hogy kikuldte a hatarozatot a vetkes felnek, 60.000 ft birsag es 3 honap eltiltas, viszont fellebbezett es enyhitest kert a 3 honap eltiltas miatt. Kb 2 het mulva fogjak elbiralni, majd megy a level az ujabb "iteletrol" amit valoszinuleg el fog fogadni a vetkes fel, ha onnantol kezdve 8 napon belul nem lebbez fel, akkor kapom en is a hatarozatot.
    Eltelt megint 1 honap, nagy nehezen hivom az eloadot, hogy mizu van. Azt mondja, hogy minden oke, holnap akarta kipostazni nekem a hatarozatot. Mondom neeee, inkabb bemegyek erte szemelyesen!
    Bementem, vartam 1 orat, nem erte el a portas rendor az eloadot, hagytam uzenetet, hogy akkor inkabb kuldje el postan :D
    Mulheten pedig megkaptam a hatarozatot, amit most hetfon elkuldtem emailben a biztositos karugyintezonek, akinek kideritettem a telefonszamat :D

    Itt tartok most, remelem erre gondoltal.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák