Új hozzászólás Aktív témák

  • shiNIN

    tag

    válasz F1DO #8618 üzenetére

    Bükk... A 48 óráson voltam először azokon a szerpentineken, azóta visszavágyom :D Nekem az úthibák néha nem esnek le először, arról a környékről nekem a Kékestető környéki viharban leszakadt ágak a csuromvizes úton a ködben (gyönyörű volt hajnalban, eső után), valamint a Szentlélek-Mályinka szakasz maradt meg :D
    De utána is voltak szép, ha nem is szerpentines részek, vissza kell majd mennünk.

    A tegnapi motorozásnak a vége volt kellemes, amikor már nem volt oly meleg. A Teveli-tó, ha a strand maga nem is bűvölt el, ideális célpont, kicsit sem unom magam oda és vissza, a táj szép, az út kanyarog. Az autósok pedig, hát igen. Visszafelé kijutott belőlük. Az előttünk faluban 40-nel tötymörgő (ez érzékenyen érinti a hypermilert, ha épp kikapcsolt motorral gurul) s az a típus is, aki elviseli, hogy faluban még 60-nal se megyek, de amint elérjük a táblát s én kezdek kigyorsítani harmadikban, akkor hirtelen jelzés nélkül elkezd előzni. Megelőzni nem tud, mert annyira nem penge a kocsi, de ott lohol mellettem, amíg észre nem veszem és le nem maradok (mert a huszonkevés Nm se képes csodákra és különben is előttem van Alvaro, no meg nem akarok 120 fölött menni). Alvarót már meg se tudta előzni, mert jöttek szembe. Nem tudom, miért gondolta, hogy falu után lassabban fogok menni, mint ő, vagy miért nem adott egy esélyt, vagy ha előzni akar, miért nem akkor, amikor megy is neki.
    De volt dögös sportautó is, azokkal nincs bajom, bármikor, bárhol megjelennek és eltűnnek, bár ez türelmes volt, amíg 80-nal mentem faluban (kivételes eset, Csetény nem látszik elég hamar, mert/és erős lejtővel kezdődik).

    A motorom végsebessége valahol 130 után van, de kit érdekel, 120-ra még egész normálisan felgyorsul, de onnan már iszonyú lomha. Többel úgyse akarnék menni (csak mennék, ha lehetne, többé-kevésbé véletlenül és nem örülnék neki), s csak a legnagyobb szembeszél lassít le olyan szintre, ami már zavar. Nem érdekel, ki mit mond vagy gondol, a fő, hogy én elvagyok vele :)) Egyébként van, aki ahol lehet, 140-nel közlekedik a sajátjával. Valamit állítottak rajta és ő se nehéz. Én nem szeretném szétpörgetni az enyémet, a 120-at is csak rövid távon használom, főleg előzéskor.

    Versenyezni nem szoktam (max. falu után iramodok el, de sose elég hamar, mert kivárom a tábla közelségét, az autósok pedig gyakran nem. de ez nem az én problémám), azt pedig Alvaro mögött megtanulja az ember, hogy semmi nincs abban, hogy kamionok, buszok vagy robogók előznek minket. Bár én személy szerint preferálom a kamion otthagyását, viszont Alvaro átlagsebességével ez nem célravezető a gyorsabbak esetében. Nálam hangulatfüggő, hogy milyen gyorsan szeretek menni, sokat tud változni egyetlen út esetén is.

Új hozzászólás Aktív témák