Új hozzászólás Aktív témák

  • 3psilon

    aktív tag

    Tanuljatok a hibámból.

    Ebben a kanyarban mentem Tótvázsony felé.

    A bokortól nem látni rendesen az ívet, a jobb oldalon elmenő út szöge pedig csalóka az út lejtése miatt. Tábla sehol, pedig a környéken ennél kevésbé éles kanyarokat is kitábláznak (sebességkorlátozás, figyelmeztetés stb.). És ez még nem lakott terület.

    Pedig idefele már eljöttem, és emlékeztem, hogy ez éles kanyar volt, csak ott fölfelé mentem külső íven. Bár erre emlékezvén lassítottam, sajnos rosszul választottam meg a kanyar bemenetét. Pontosabban, túl gyorsan mentem ahhoz a bemeneti ponthoz - ott, ahol elkezdtem a kanyarral foglalkozni, már rég bedőlve, íven kellett volna lennem. A kanyar csalóka, mert a bokor mögött kezd el igazán élesen kanyarodni, de az erről az oldalról közvetlenül nem látszott.

    Átsodródtam a szembesávba.

    A probléma az volt, hogy szembejött egy autó. Szerencsére - és ez volt az isteni szerencse - még messzebb volt. Pánik. Beszitált az eleje, pont úgy, mint ebben a videóban. Eszembe jutottak a videóban látottak, rájöttem, hogy miattam szitál, mert ellenkormányoznom kéne, csak a pánikreakcióm nem ez volt, hanem az ellenkezője. Stabilizáltam a motort, de még mindig a szembesávban voltam (a kanyarban).

    Utolsó előtti pillanatban rájöttem, hogy most vagy elkapom a bal első lámpáját és ütközök, vagy cselekszem. Jobb térdemet ösztönösen leengedtem, fenekemet félig lecsúsztattam, és ahogy tudtam, a jobb kormányt előrenyomva ledöntöttem a motort. Ilyen intenzív mozdulatot nem csináltam még, de szerencsére bejött.

    Meg az is bejött, hogy az autós észnél volt. Gondolom, tudta, hogy ez egy gázos kanyar, és sejtette, hogy én ezt most nagyon benéztem. Valamennyire lelassított (valamennyire...), és lehúzódott, talán még egy kicsit a padkára is ráment.

    Végül talán fél-egy méterre suhanhattunk el egymás mellett. Ahogy az őrangyalom is fölöttem...

    [ Szerkesztve ]

    Specs: Ryzen 7 5800X, 48Gb RAM, RTX 3060Ti 8Gb, Fedora Linux | Kawasaki ER-6F 2006

Új hozzászólás Aktív témák