Aktív témák

  • spanyoll

    addikt

    válasz Freddy76 #48914 üzenetére

    Nem igen tudtam visszafejteni (tudtam volna csak lusta vagyok), hogy miről szól a vita, de egyrészt freddyvel egyet értek, másrészt továbbra is vallom a már párszor leírt nézeteim, miszerint:

    Ha valaki nagyon oda van a minőségért mert a) pixelbuzi b) kell a munkához, akkor az úgyis megveszi a pöppenet obikat, aztán fotóz, összeadja a dxo pontokat, meg kivonja, aztán leteszteli, kölcsönkér és vesz egy üveget.
    Átlagjúzerként pedig szerintem annyira fölösleges és hülye hozzáállás ez. Az egy hónappal ezelőtti magam már röhögöm is ki. Annyira odavoltam az 1.8ért meg az élességért stb, aztán most már be nem áldoznám a 17-50est meg a kényelmet ezért. Persze, én nem élek most meg ebből, sajna (szerencsére?) sose tettem még, így megengedhetem magamnak, hogy juj nem olyan éles az obim mint a 85 1.4 mondjuk f/8-ra rekeszelve. Pont lesz*rom.
    Igaza van annak aki most a billentyűre csap és aszondja, hogy oké, de miért ne fotózzak én csúcs dolgokkal hobbiból, de azokra vonatkozik az a) pont fentebb, de ha úgy jobban tetszik akkor nem pixelbuzi hanem igényes. Aztán, hogy Nikon 24-70 vagy tampon. Nem mindegy? Akinek fontos az megveszi úgyis a jobbat akinek nem az veszi a tamit, a tesztpontok meg bekaphatják. Szerintem annyira mindegy ez IS.
    Én még mindig azt mondom, hogy rakj össze egy kényelmes vagy neked tetsző obisort olyan vázon amit meg tudsz venni és bőven jó (tekintsünk el a pixelbuzulástól), aztán amennyit megspórolsz drága cuccok vásárlása helyett azt utazd el / idd el / költsd el egyéb okosságra.
    Szerintem.

    "Super perfundo on the early eve of your day."

Aktív témák