Új hozzászólás Aktív témák

  • SocketA

    aktív tag

    Ma reggel elhoztam a kocsit a szervizbol.

    Elkezdtek a valtot szetszedni, de mar az egyes fokozat annyira meg volt kopva, hogy nem erte volna megcsinalni. Viszont, ami erdekes volt, hogy mondta a szerelo, hogy teli van kis lyukakkal, kopasokkal a fogaskerek, de a Xado tenyleg kitoltotte ezeket. Ezert is ereztem, hogy mostanaban finoman ment a valto.
    Szerencsemre volt egy debreceni srac, akinek volt egy pont ugyanilyen valtoja, odavitte a szerelohoz. 30eFt-ert kaptam egy bontott valtot, kuplungszerkezetet, meg kinyomocsapagyat is.

    Kiprobaltam a kocsit, ami nagyon furcsa, hogy a kuplung nagyon puha, es mar az elejen fog. De MMA87 is irta, meg a szerelo is mondta, hogy idovel majd kemenyszik.

    Ami viszont nem tetszik, hogy bar mar nem akad meg a valto, minden fokozatot szepen vesz, egyesben igy is van egy pici hangja (de akkor tenyleg ez annak koszonheto, hogy egyenesen allnak a fogaskerek bordai), de ez teljesen jo igy, viszont meg egyesben igy is erzem neha, hogy nem "becuppantja" a valtot, hanem valami meg utkozik. De azert jobb mar igy minden, szerencsere.

    Illetve elkovettem azt a hulyeseget, hogy a valto es a bowden csatlakozasat befujtam WD40-el, es azota femes zorgest hallok valtaskor lehuzott ablaknal. A szerelo azt mondta, hogy ezen van egy teflon bevonat, nem kellett volna rafujni. Lehet ezzel vmit csinalni? Vagy idoval majd lekopik a WD40, es elmulik a hang?

    Az utolso kerdesem pedig, hogy a Xado tenyleg segitett erzetre is, meg szetszereleskor is bebizonyittotta, hogy er valamit. A bonott valtot szarazon kaptam, az en februarban cserelt olajom lett attoltve bele, amiben ugye volt mar 2 adag Xado.
    rob210: foleg Neked szol a kerdes: szerinted tegyek bele meg egy adagot, hogy ugy jarjon, mint az olajozott villam?! Mert a 2 adag eleg ugyebar, viszont az mar lehet, hogy "beepult" a regi valtomba

    Ja, es hogy kicsit reklamozzam a szerelomet: mindezt ket nap alatt csinalta meg 53.000.- Ft-ert, amibol ugye 30.000.- Ft a valto es kinyomo meg a kuplungszerkezet. Meg 6.000.- Ft-ert szerzett bele bonott kuplungtarcsat, igy az is ki van cserelve. :C

Új hozzászólás Aktív témák