Új hozzászólás Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    válasz Real_Necro #17360 üzenetére

    Pofonegyszerű: mire használod ?

    - f/2.8 mindössze egyetlen fényértékkel gyorsabb f4-nél
    - VR papíron itt-ott 4, de gyakorlatban stabilan 3 fényértékkel nagyobbat fog az obin
    - nem fotózok mozgó dolgokat (vagy nagyon ritkán), inkább egy helyben álló modellt kint is, bent is, vagy épületet, természetet, ilyesmiket. Ez mind VR-kompatibilis téma.

    Zajhoz: FX ide vagy oda, azért itt sem mindegy, 1600-on vagyok-e éppen VR-rel, amit amúgy 6400-on vagy még magasabbon lőnék VR nélkül. 6400 már látszik valamennyire, 1600 meg lazán k* jó.

    + az átfogás, jó az a 120 :K
    + az ára, az is fele annyi, mint egy 24-70 2.8

    El is dőlt. Csupa csupa "pro" számomra és nagyon kevés kontra. A rajzolata szintén jó (nem profi, de erős négyes szerintem), JohnyBlue-é nagyon tetszett nekem például, az rendben van. Nem karcol ki 100% nézetben, de már felére (50%) leméretezve is mutatja, hogy nem átlag üveg, nemhogy fullhd-ra lehozva. Bokeh rendben, f/4-es bokeh FX-en (főleg nagyobb gyutávon) már jó, AF marhapontos, egyszóval, baba mindenes.

    A tényleg karc 24-70 előnye értelemszerűen csak 24-70-ig van meg, rekeszelve ugye (mondjuk pont f/4-re) és ha egy életszerű szitut elképzelek: megyek idegen helyen turistaként, város, akármi, lekapok egy motívumot, csak 70-ig érek az obival, sebaj, crop-olom utólag és úgy hozom közelebb a témát: máris vesztek felbontást vele, oda az előny.

    Vagy itt van a legelső kép: nem akarok állványozni, se durva iso-ba mászni. Ez is egy picike kis kép itt, de még így is látod rajta a zajt, tuti feltolta az egekbe az elkövető (amúgy jó kép szerintem). Akkor hogy nézhet ki egy szimpla fullhd-ben ? A tűz lángja bemosódhat kicsit, ahogy lobog, de egy ilyen üldögélő csoportot körülötte simán VR-rel szolídabb (FX) iso tartományokban 3200 körül megfogsz és boldogság. Vagy valamivel több zajt és szín/dinamikavesztést bevállalsz de még mindig csak 6400-en.

    Legjobb persze a Tami, kettőnyolc, VC, borotva. Ilyen esti izékhez nem zavarna, ha végig 2.8-on lövök és 0-ra vissza kell állítanom a fókuszkorrekciót.

    Rohadt jó obi a Nikkor 24-70 2.8, de a VR nekem többet ad.
    Nekem. ;)

Új hozzászólás Aktív témák