Új hozzászólás Aktív témák

  • tildy

    nagyúr

    válasz parandroid #61394 üzenetére

    Pontosan.

    Erdeya: az en esetem az 50 ezer emberbol a ketto, 50 ezer random emberbol. A tobbi Modys azert ennel joval tobb, eleg ritka altipusa van nekem ennek cukorbetegsegemnek. Ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek ez a tipus lenne, es bizony van , ahol a kajan mulik. Nem is keves. A 2-es tipusuak jo resze ide tartozik. De a Modysok tobbnyire nem.

    EqMontoya: Pont ezt irom, hgy nem midnen esetben. Van amikor egyuttjar, egyszeruen nem eleg a szervezetnek az inzulin, amit termel. A Mody cukorbetegeknel (akik sok esetben nincsenek is diagnosztizalva jol, csak siman 2-skent) a BMI teljesen normal, 18-25 kozti.

    De ha 30, mint nalam, akkor is persze egyszerubb rasutni az azert vagy cukros, mert van rajtad tulsuly belyeget, mikozben koze nincs a dologhoz. Emiatt is is konnyu felrediagnosztizalni. Nem tudom irtam-e, 200-an vagyunk Magyarorszagon diagnosztizalva genetikai tipusu cukorbetegseggel. A valos szam kb 20000 lehet, a tobbiek felrediagnosztizalva vannak.

    [ Szerkesztve ]

    "Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

Új hozzászólás Aktív témák